POSLEDNJE KOLO ODLUČUJE O TITULI! Partizan u sjajnom meču dobio Voždovac, šampionski pehar još nema vlasnika

Novosti online

16. 05. 2022. u 22:22 >> 22:22

PARTIZAN je šampionsku trku produžio do poslednjeg kola Superlige Srbije: Crno-beli su savladali u gostima ekipu Voždovca sa 0:3 (0:2), u meču čiji je početak pomeren za četiri sata zbog dojave o bombi. Tim iz Humske tako je opet na dva boda iza vodeće Crvene zvezde, usled čega će poslednje kolo odlučivati o tituli.

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО ОДЛУЧУЈЕ О ТИТУЛИ! Партизан у сјајном мечу добио Вождовац, шампионски пехар још нема власника

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan će u subotu igrati protiv Radničkog iz Niša i ne samo da će mu za trofej biti neophodan novi trijumf, već istovremeno i poraz "večitog rivala", koji na "Marakani" igra upravo protiv Voždovca.


Što se tiče meča na "krovu", koju je počeo u 20.30 umesto prvobitno planiranih 16.30, imao je prilično buran uvod - najpre opravdano poništen gol (zbog ofsajda) Rikarda Gomeša, pa povreda jednog od glavnih igrača crno-belih, Bibrasa Natha, a onda i dva pogotka s bele tačke kojima su gosti zakoračili ka važnom trijumfu.


Gomeš je fauliran od strane Ivezića u 28. minutu u kaznenom prostoru "zmajeva" i potom precizno izveo najstrožu kaznu, čime je postao najbolji strelac u jednoj sezoni crno-belih, da bi u 39. minutu isti golgeter doneo 0:2, nakon što je lopta pogodila Damjanovića u ruku, u šesnaestercu Voždovca.


Od tog trenutka, domaćini su do velikog predaha daleko slabije igrali, iako su isprva delovali prilično orno, želeći iznenađenje kojim bi se vinuli na poziciju koja vodi na evro-scenu.


Ali, u drugom poluvremenu, "zmajevi" su se dodatno trudili da učine ovu utakmicu rezultatski zanimljivijom. Imali su nekoliko dobrih šansi (svaki precizan šut je zaustavio Nemanja Stevanović), zatim ih je "presekao" treći gol gostiju - kada je Igor Vujačić sjajno reagovao glavom na korner Miloša Jojića...
 


... da bi potom usledila nova uzbuđenja.


Gomešu je po drugi put na utakmici gol poništen zbog ofsajda, stativu je pogodio njegov klupski kolega Holender, Stevanović uspevao da ukroti pokušaje Damjanovića, pa je, uz prilično kvalitetan fudbalski dvoboj, spuštena zavesa na ovosezonske takmičarke mečeve na čuvenom "krovu". Zavesa na Superligu Srbije biće spuštena u subotu, kada će se na pomenuta dva meča, Partizan - Radnički Niš, odnosno Crvena zvezda - Voždovac, odlučivati ko će biti šampion naše države za sezonu 2021/2022.

U prednosti je branilac trona, ekipa s Marakane, kojoj i remi odgovara, jer bi, u slučaju da bude izjednačena s crno-belima po broju osvojenih bodova, titulu osvojila na osnovu bolje pozicije u osnovnom delu sezone, pre aktuelnog plej-of segmenta.

KRAJ! Voždovac - Partizan 0:3

85' - Vrlo borbeno igraju i jedni i drugi iako je pobednik ovog meča već uveliko poznat.

80' - Nova dobra odbrana golmana Partizana, Nemanje Stevanovića. Damjanović mu je pripretio snažnim šutem s leve strane, a golman crno-belih odličnom intervencijom sačuvao gol.

77' - Stativa! Drugi put na meču pogođen je okvir gola, ovoga puta posle šuta crno-belih. Filip Holender je sjajno uputio udarac s desne strane i zaista mu je malo nedostajalo da donese četiri razlike gostima.

73' - Još dve promene u Partizanu. Baždar i Milovanović ulaze u igru, Rikardo Gomeš i Miloš Jojić napuštaju teren.

71' - Četvrti put je Rikardo Gomeš na ovom meču zatresao mrežu Voždovca, ali, kao u 30. sekundi utakmice, i ovoga puta mu je pogodak poništen zbog ofsajda.

66' - Gol za Partizan! Strelac je defanzivac Igor Vujačić! Miloš Jojić je idealno centrirao iz kornera s desne strane, a njegov klupsko kolega sjajno, glavom, poslao loptu u mrežu Voždovca!

Detalj sa meča Voždovac - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

62' - Dve izmene u Partizanu: Jevtović je zamenio Meniga, a Jović Terzića

60' - Voždovac je dao sve od sebe da na startu drugih 45 minuta umanji zaostatak, ali izgleda da ostaje "bez gasa", jer crno-beli lakše izlaze na kraj sa naletima "zmajeva". A i imaju rezultat koji im odgovara, svakako.

56' - Malo je "iseckana" igra na početku drugog dela meča, jer faulova ima nešto više nego u prvom poluvremenu.

52' - Prva dobra akcija crno-belih u drugom poluvremenu. Menig se probio po levoj strani, dodao uz aut-liniju Uroševiću koji je uputio centaršut za Gomeša, no odbrana Voždovca bila je na pravom mestu, a završno dodavanje gostiju pritom nije bilo najpreciznije.

48' - Prvi su pripretili domaćini. Voždovac je pokušao da dođe do vođstva preko Nemanje Milojevića, koji je oštro, nisko šutirao s leve strane, a intervencija njegovog imenjaka Stevanovića, na golu Partizana, sprečila promenu rezultata.

46' - Počeo je drugi deo meča na "krovu", nema novih promena u sastavima timova. 

Kraj poluvremena. Vrlo sadržajnog u prvih pola sata, ali kada je Rikardo Gomeš realizovao prvi od dva penala koja su (sa pravom) dosuđena Partizanu, Voždovac je postao "anemičniji" i, osim jednog slučajnog šuta (koji je trebalo da bude centaršut) nije više predstavljao opasnost za crno-bele koji vode sa 0:2. Pritom je ekipa trenera Aleksandra Stanojevića imala i veći posed lopte (54% vremena) a i više šuteva (sedam ukupno, od čega pet u okvir gola, naspram učinka 3-2 "zmajeva")

45' - Umalo da domaćini iznenade crno-bele, jer je centaršut Mijailovića naprasno postao šut, i to iz "mrtvog ugla". Srećom po goste, lopta je pogodila spoljnu ivicu stative i ostala u gol-aut.

42' - Posle ovakvog razvoja situacije, pao je kvalitet igre fudbalera Voždovca, lopta je maltene sve vreme u Partizanovom posedu.

Rikardo Gomeš na utakmici Superlige Srbije Voždovac - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

39' - GOL! Partizan vodi sa 0:2! Rikardo Gomeš je ovoga puta šutirao snažnije, skoro po sredini gola i ponovo zatresao mrežu "zmajeva"

38' - Novi penal za Partizan! Lutovac i Terzić su kombinovali po desnoj strani, a onda je Damjanovića lopta pogodila u ruku i - to je jedaneasterac za crno-bele.

36' - Lasickas je posle duplog pasa sa saigračem šutirao vrlo lukavo, s desnog krila, ali je Stevanović dobrom intervencijom sačuvao gol crno-belih. Vrlo, vrlo opasno je ovo bilo...

31' - Terzić je u vrlo brzoj i dobro izvedenoj kontri proigrao aktivnog Gomeša na desnoj strani Partizanovog napada, ovaj se struštio ka golu, šutirao gađajući dalji donji ugao, ali je dijagonala bila nedovoljno dobra za 0:2 - lopta je otišla pokraj mete.

30' - Ovo je bio 36. gol Rikarda Gomeša za crno-bele od letnje pauze, čime je postao najbolji golgeter kluba u jednoj sezoni!

28' - GOL! Partizan vodi! Rikardo Gomeš šutirao u levu stranu - i pogodio mrežu, jer se golman bacio na drugu - 0:1 za ekipu iz Humske.

26' - Penal za Partizan! Marko Ivezić je s leđa oborio Rikarda Gomeša i dileme za sudiju nije bilo.

22' - Najavljena izmena je sprovedena u delo. Povređenog Natha u ekipi Partizana menja Holender.

Bibras Natho na meču Voždovac - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

20' - Peh za Partizan! Na povredu se požalio jedan od najboljih igrača kluba iz Humske, Bibras Natho i odmah zatražio zamenu. Lekari mu ukazuju pomoć na terenu, a Filip Holender je hitno poslat na zagrevanje.

18' - Prvi udarac u gol rivala od strane igrača Voždovca. Lasickas je oprobao šut sa distance, golman Partizana Nemanja Stevanović bio je na pravom mestu i bez većih poteškoća ukrotio loptu. Koji tren ranije, njegov kolega Miloš Krunić je imao malo više posla prilikom jednog dalekometnog, a niskog pokušaja crno-belih.

14' - Kakva odbrana Krunića! Kvinsi Menig je šutirao posle vrlo lepe akcije Partizana, u kojoj je izblokiran udarac Gomeša, a lopta potom došla do njegovog pomenutog saigrača kome je golman Voždovca nogom odbranio šut sa osam, devet metara, iskosa s desne strane.

11' - Otvoreno se igra, i jednima i drugima je važno osvajanje celog plena, Voždovcu zbog evropskih ambicija, Partizanu zbog šampionske trke. 

7' - Umalo da povedu crno-beli! Rikardo je sa bočne pozicije uposlio Meniga, a ovome udarac odbranio golman "zmajeva", Krunić. Lopta je otišla u korner, posle kog Partizan nije uspeo da stvori novu šansu.

5' - Preti i Voždovac! Aleksandar Ćirković je glavom umalo postigao gol za domaćine, lopta je prohujala pokraj spoljne ivice stative.

3' - Poništen je gol Partizana. Ostaje 0:0.

2' - Zatresla se mreža domaćih posle samo pola minuta igre, ali... VAR će pregledati da li je Rikardo Gomeš bio u ofsajdu pre nego što je primio loptu s leve strane, pa potom, ušavši u šesnaesterac, postigao pogodak.

1' - Utakmica je počela, Partizan je krenuo u prvi napad.

19.18 - Evo i sastava:

Voždovac: Krunić - Lasickas, Mijailović, Damjanović, Hajdin - Đurišić, Purtić, Ivezić - Pantović, Ćirković, Milojević


Partizan: Stevanović - Lutovac, Saničanin, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Menig - Gomeš

Dojava o bombi pomerila termin

Ranije tokom dana, anonimnom dojavom stavljno je do znanja da je postavljena bomba u Tržni centar "Stadion", na čijem krovu je i teren na kome Voždovac igra mečeve kao domaćin. Potom je situacija (samo privremeno) umirena prvim saopštenjem crno-belih iz Humske:

 "Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon pregleda MUP-a Srbije i potvrde da se utakmica može odigrati, nastavljene su utvrđene aktivnosti za danas".

Ali...

U 15.39 iz Partizana je, međutim, stiglo i sledeće obaveštenje: "Čim dobijemo potvrdu da li se i kada utakmica igra, obavestićemo vas. Naša ekipa je u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik" i čeka" instrukcije".

U 15.55 stigla je potvrda da će se utakmica igrati, ali u novom terminu, od 20.30, umesto prvobitno predviđenih 16.30.

Dakle, fudbala će "na krovu" danas biti.

I to važnog fudbala.

Meč koji će pratiti svaki navijač u Srbiji

FK Partizan trenutno ima pet bodova zaostatka za vodećom Zvezdom i jedino ako pobedi i ekipu Voždovca, i za vikend niški Radnički, može da se nada tituli, i to pod dodatnim uslovom - da Crvena zvezda u poslednjem kolu izgubi od Voždovca.


Ali, i domaćin današnjeg meča "ima računicu". Naime, "zmajevi" su peti na tabeli Superlige, a svega dva boda ih dele od mesta koje vodi na evro-scenu, pa im je u interesu i da ostvare uspeh ovog ponedeljka, ali i u završnom nastupu, protiv Zvezde.

Uoči meča

U poslednjih pet duela ova dva tima, crno-beli imaju isto toliko pobeda, uz gol razliku 16:0. Strateg na klupi Partizana, Aleksandar Stanojević, imao je puno reči hvale za domaćina.


- Raduje me učinak od pet uzastopnih pobeda protiv Voždovca, ali ne volim da pričam o tome, jer svaki meč je nešto novo. Voždovac je ozbiljan tim, pogotovo na njihovom stadionu, no, nijedan meč nije lak. Nekada smo dobijali utakmice ubedljivije nego što je bilo stanje stvari na terenu. Međutim, razume se da sam zadovoljan što smo ih pobedili u nekoliko prethodnih duela – kaže Aleksandar Stanojević.

Stručni štab tima iz Zaplanjske najavljuje da će pomrsiti račune večitima u borbi za Evropu. A strateg "parnog valjka" se osvrnuo na pitanje koliko je to realno.

- Naravno da jeste, zašto da ne?! Voždovac može uvek da iznenadi na svom terenu, negde se i nadamo neće savladati nas, ali hoće našeg najvećeg rivala u sledečem kolu. Ovo je plej-of, svako svakog može da pobedi i nije lako da neki tim dobije sve mečeve. Prirodno je i što su pred naš međusobni meč optimisti. Igraju na svom stadionu, biće i vrućina, veštačka trava, sve im to daje razloge da se nadaju i istraju u svojoj borbi za Evropi, kao i nama uopstalom - izjavio je Stanojević.

Pobedom nad Vojvodinom u Kupu Srbije, crno-beli su zakazali još jedan susret sa večitim rivalom, četvrti u sezoni. Aleksandar Stanojević istakao da ima dovoljno vremena do tog finala i da to pitanje još nije na dnevnom redu.

- U ovom trenutku ne razmišljamo o tome. Čekamo žreb pre svega i nadamo se utakmici lepoj za nas i sve gledaoce - zaključio je šef stručnog štaba Partizana.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama