SEDI, JEDAN! Najskuplji Englez u istoriji Premijer lige ne zna kako izgleda Engleska na mapi (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2022. u 21:55

FUDBALER Mančester sitija, Džek Griliš po mnogo čemu je karakterističan, neko ko odstupa iz fudbalskog klišea. Igrao je u pocepanim kopačkama i u njima izborio Premijer ligu, nosi dečje kostobrane i štucne spušta toliko nisko, da deluje da ih i ne nosi. Čuven je i po tome što je pretrpeo snažan udarac navijača rivalskog Birmingema, u vreme dok je nosio dres svoje matične Aston Vile i potom ustao kao da se ništa nije dogodilo. Do skoro je važio za fudbalski "rokenrol", idola britanskih klinaca, ali ceo narativ oko njega je dolaskom u Mančester siti promenjen. Njegovom poslednjem gafu smeje se cela Engleska.

СЕДИ, ЈЕДАН! Најскупљи Енглез у историји Премијер лиге не зна како изгледа Енглеска на мапи (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Dobro je poznato da Englezi žive pomalo izolovano od ostatka Evrope, sa osećajem da su kontinent za sebe. Neki to povezuju sa njihovim geografskim položajem, a neki sa specifičnim mentalitetom izolovane kišne zemlje. Mnogi takođe, koji su imali priliku da upoznaju njihovu kulturu, kažu i da Britanci za sebe smatraju da su klasa iznad svih i da ne moraju da imaju nikakvo znanje o okolnim zemljama i dešavanjima u svetu, kao i da ona za njih nisu bitna.

I koliko god razumljivo bilo da je  Džek Griliš momak iz siromašne porodice, odrastao na ulicama industrijskog Birmingema, kome je jedina zanimacija bila šutiranje lopte ono što je uradio ga je obrukalo za ceo život, prosto nema opravdanja kada ne znate ni gde ste odrasli.

Naime, on je dobio pitanje da na mapi pokaže gde se nalazi njegov rodno mesto?!


Saigrači su prvo nekoliko puta pokušali da mu objasne da se ispred njega nalazi karta, a da je potrebno samo da na njoj locira Birmingem, grad u kojem je rođen i u kojem je prošao kompletnu školu Aston vile, od šeste godine pa sve do seniorskog tima.

Bio je šokiran zahtevom, a zatim postavio pitanje zbog kojeg mu se svi smeju. 


- To je Engleska? - izgovorio je Džek, nasmejao se i šokirao sve prisutne!

Bili su tu Džejms Vard-Prous iz Sautemptona, Džordan Henderson iz Liverpula i Konor Koudi iz Vulverhemptona, kao i novinarka Ema Luis Džons.

Ovo je drugi veliki "biser" Džeka Griliša, pošto su britanski mediji prethodnog leta otkrili da jedan od najtalentovanijih engleskih fudbalera ne zna šta je enciklopedija.

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati