NAZOVITE NAGRADU NIKOLA JOKIĆ Amerikanac kipti od besa: "Koga briga što nije primirisao finalu"

Novosti online

10. 05. 2022. u 11:51

SRPSKI košarkaš Nikola Jokić odbranio je MVP titulu u Americi, te je opravdano tema broj jedan u svetskim sportskim medijima.

НАЗОВИТЕ НАГРАДУ НИКОЛА ЈОКИЋ Американац кипти од беса: Kога брига што није примирисао финалу

FOTO: Tanjug/AP

Reakcije su podeljene, a jedan od najnezadovoljnijih je, uz Kendrika Perkinsa, njegov kolega analitičar Nik Rajt.

- Rezigniran sam, tužan... Zašto bih bio srećan? Ja imam zauzet život i ovo je poslednja stvar zbog koje bih morao da brinem. Uzeo sam vreme da istražujem o MVP dobitnicima u prethodnih 70 godina NBA istorije. Sada je to samo stvar, ali vremenom će postati bitno. Igrači koji su osvajali uzastopne MVP nagrade su vam možda poznati: Vilt Čemberlejn, Bil Rasel, Karim Abdul-Džabar, Moses Maloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Janis Adetokumbo, Lebron Džejms, Stef Kari i sada Nikola Jokić - nabrojao je Rajt, pa nastavio:

- Znam da je ovo nagrada ligaškog dela sezone, ali rečeno mi je da je Jokić imao bolju defanzivnu sezonu od Embida i Adetokumba. Oni još uvek igraju, pa možemo da ih gledamo i da li vam deluje da oni imaju manji uticaj na odbranu svojih timova? Ljudi koji su glasali su mi rekli da su on i Luka Dončić dve stratosfere, ali Luka i dalje igra u plej-ofu. Da li Jokić ima veći uticaj na tim od njega? Naravno da ne, ali osvojio je dve godine uzastopno. I dve godine njegov tim je kod kuće kada se nagrada dodeljuje. Svaka čast, glasači, nadam se da će vas Bog glasača nagraditi, jer gledaoci NBA lige neće - rekao je Rajt.

Nastavio je Amerikanac da "sipa" u istom stilu.

- On je najbolji defanzivac u ligi, pitajte analitičare. Sledeće godine Jokićev tim će biti bolji jer će se vratiti Džamal Marej i Majkl Porter Junior. Očekujem da Jokić ima istu sezonu i sledeće sezone jer će zbog toga sigurno biti bolji u procentima i skokovima. Vrlo sam uzbuđen da vidim da li glasači i zbog čega ne bi sledeće godine glasali ponovo za njega - rekao je Rajt i za kraj ogorčen zaključio:

- Znate šta? Nazovite nagradu po njemu. Nagrada nema ime, nazovite je 'nagrada Nikola Jokić'. Koga briga što nikada nije ni primirisao finalu! Dajte mu je ponovo, zašto da ne? - izjavio je Nik Rajt.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)