DO TITULE SEDAM BODOVA: Crvena zvezda se približila šampionskoj kruni pobedom nad Vojvodinom

Đ. S.

03. 05. 2022. u 10:00

NA krilima raspoloženog Aleksandra Kataija, Crvena zvezda je u Novom Sadu napravila još jedan krupan korak ka odbrani šampionske titule. Trijumf bez previše naprezanja (3:0) nad Vojvodinom, plod je golgeterskog buđenja Magika, koji je na prethodne četiri utakmice u plej-ofu ostao bez konkretnog učinka. Do pete uzastopne krune, šeste u poslednjih sedam sezona, crveno-belima je preostalo da iz naredne tri utakmice osvoje sedam bodova.

ДО ТИТУЛЕ СЕДАМ БОДОВА: Црвена звезда се приближила шампионској круни победом над Војводином

FK Crvena zvezda

- Ne mogu da kažem da je bilo lako. Bilo je neiznuđenih grešaka, kao i protiv Čukaričkog, ali igramo u ritmu sreda - nedelja i mnogo je pritiska. Sve se to oseća, vidim i po mojim igračima, kojima ovom prilikom čestitam iz sveg srca. Fenomenalni su i ponosan sam na njih - rekao je trener Zvezde Dejan Stanković po okončanju meča u Novom Sadu.

 


Zvezdi sada predstoje još tri utakmice do kraja prvenstva, dok je u Kupu dogurala do polufinala gde će igrati sa Novim Pazarom u sredu, 11. maja. Ukoliko opravda ulogu favorita, branilac duple krune, za titulu u masovnijem takmičenju igraće protiv boljeg iz duela Vojvodine i Partizana.

Ipak, crveno-beli su kao prioritet označili podizanje pehara u Superligi, gde će do okončanja plej-ofa igrati sa Radničkim iz Niša sledeće subote na stadionu "Rajko Mitić", zatim sledi gostovanje Napretku (14. maj) dok bi proslava titule u slučaju da ni Zvezda ni Partizan ne proklizaju do poslednje runde, mogla da bude na "Marakani" protiv Voždovca (21. maj).


- Imamo "dugačku" nedelju pred nama, tako da ćemo moći da se odmorimo i da pripremimo utakmicu protiv Radničkog dobro, jer na "Marakani" smo igrali protiv njih 1:0 i 0:0. Dobro se brane, nismo uspeli da budemo dovoljno efikasni protiv njih na domaćem terenu, jer su izuzetno čvrst protivnik. U Nišu smo odigrali fenomenalnu utakmicu, ali kad prođe vreme, menja se i forma i mnogo toga, ali naš cilj ostaje isti, a to je titula - ističe Stanković. 


KATAI JURI RIKARDA

SA dve "recke" u okršaju sa Vojvodinom, Aleksandar Katai je stigao do 22. pogotka u elitnom rangu srpskog fudbala i prevazišao lični rekord od 21. gola 2015/2016. Kada su u pitanju sva takmičnja, vihorni kreativac iz Srbobrana, na ličnom kontu ove sezone ima 28 golova. Uporedo sa borbom za titulu, Katai se trka sa napadačem Partizana Rikardom Gomešom za zvanje najboljeg strelca Superlige, a u prednosti je golgeter crno-belih koji je 25 puta pogađao mreže rivala.

 

Raspored

SUPERLIGA

C. ZVEZDA - Radnički 7. maj
Napredak - C. ZVEZDA 14. maj
C. ZVEZDA - Voždovac 21. maj
KUP (polufinale)
C. ZVEZDA - Novi Pazar 11. maj

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima