TRI GODINE BRAVURA SA ZAVOJEM OKO RUKE: Evo zašto Karim Benzema igra sa bandažerom

Novosti online

28. 04. 2022. u 19:28

GOSTOVANjE Real Madrida Betisu, 13. januara 2019. godine, biće meč koga će se francuski golgeter sećati svaki put kada pogleda svoju desnu šaku.

ТРИ ГОДИНЕ БРАВУРА СА ЗАВОЈЕМ ОКО РУКЕ: Ево зашто Карим Бензема игра са бандажером

FOTO: Tanjug/AP

Tada je Mark Bartra, štoper Betisa, u 45. minutu uklizao Karimu Benzemi (34) i odneo mu loptu, a Benzema je potom nezgodno pao na ruku i tom prilikom polomio mali prst.

Tim fizioteraputa kraljevskog kluba pokušao je da na licu mesta sanira tešku povredu, bezuspešno. Nakon urađenih analiza, utvrđeno je da će Francuz alžirskih korena morati na hitnu operaciju koja će ga ostaviti van terena dva meseca. 

Ovih dana heroj Madrida tada je odbio da propusti ključan period sezone za svoj klub, time ne dozvolivši prstu da pravilno zaraste. 

Kost je zarasla ukrivo, bol je nestala, a Benzema je nastavio da rešeta protivničke mreže. Mnogi smatraju da je sujeverje igrača dovelo do toga da ga i dalje publika gleda sa zavojem. Ipak, Benzema je i ovim potezom dokazao da je surovi profesionalac, kao i da su Real Madrid i fudbal njegovi životni prioriteti: želeo je da provede svaki mogući sekund na terenu.

Francuz koji igra u životnoj formi postigao je ove sezone 41 gol na isto toliko utakmica i sa pravom se smatra ranim favoritom za "zlatnu loptu".


Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju