LIGA ŠAMPIONA U PUNOM SJAJU: Liverpul zgromio Viljareal i zakoračio ka finalu (VIDEO)

Novosti online

27. 04. 2022. u 22:49

NAKON što su Mančester siti i Real Madrid odigrali neverovatan prvi meč polufinala Lige šampiona, ka finalu je zakoračio Liverpul koji je u prvoj utakmici sa Viljarealom pobedio sa 2:0, a mogao je i ubedljivije.

ЛИГА ШАМПИОНА У ПУНОМ СЈАЈУ: Ливерпул згромио Виљареал и закорачио ка финалу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dan posle prvog spektakla u Engleskoj, kada su Siti i Real priredili goleadu (4:3), u drugom je briljirao samo jedan tim.

Istina, Viljareal, koji je prethodno izbacio dva giganta iz elitnog takmičenja, Juventus i Bajern, uspevao je da odoleva prilično dugo, ali pred naletima ekipe Jirgena Klopa (koja je pogodila i stativu pred kraj prvog poluvremena sjajnim udarcem Tijaga) nije izdržao. A i kako bi, kada je Liverpul imao 73% vremena loptu u svom posedu, a odnos šuteva je bio 19:1, od čega 5:0 kada se računaju samo oni koji su išli u metu.

Ipak, od tolike dominacije, Crvnei su, zapravo, oduševili "Enfild" u razmaku od nešto više od dva minuta, i to kada su poveli uz prilično srećnu okolnost, a odmah zatim udvostručili prednost.

Igrao se 53. minut kada je Henderson centrirao s levog krila, lopta zakačila vrh kopačke Estupinana, malo promenila putanju, ali dovoljno da prevari golmana Ruljija i donese vođstvo Liverpulu.

A onda, u 55. minutu, novi šok za "žutu podmornicu" iz Španije.

Mohamed Salah se najpre lepo zagradio i sačuvao posed Liverpulu, odložio potom loptu i bolje se pozicionirao na ivici kaznenog prostora, a kada je bio proigran, spretno je asistirao Maneu koji je pružio nogu i "bubamaru" usmerio u mrežu za, ispostavilo se konačnih, 2:0.

Tresla se mreža Viljareala još jednom, mada je Robertsonov pogodak sa pravom poništen zbog nedozvoljene pozicije, a kako je Klopova ekipa igrala u nastavku, lako je moglo da bude ne 3:0, već i više od toga.

Ipak, "samo" sa dva gola prednosti Liverpul ide na revanš, a upravo u revanšima je Viljareal eliminisao i Bajern (odigravši 1:1 posle minimalne pobede u prvoj utakmici), i prethodno Juventus (1:1 u Španiji, pa čak 0:3 u Torinu).

Revanš meč između Viljareala i Liverpula igra se narednog utorka.

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati