BRUKA: Američki novinar koji mrzi Novaka izneo laž o Đokoviću, to preneli vodeći mediji, a onda se desilo nešto što nije očekivao

Novosti online

27. 04. 2022. u 19:00

NOVAK Đoković se ponovo našao na udaru onih koji ne podnose njegove uspehe. Najnovije vesti iz sveta tenisa upravo potvrđuju koliko je Nole "trn u oku" najvećim kritičarima, koji ne prezaju ni od gnusnih laži, koje potom za posledicu imaju kreiranje potpuno iskrivljenog javnog mnjenja u svetu.

БРУКА: Амерички новинар који мрзи Новака изнео лаж о Ђоковићу, то пренели водећи медији, а онда се десило нешто што није очекивао

FOTO: Tanjug

Ben Rotenberg, američki novinar koji "svako malo" reši da "oplete" po Đokoviću, uglavnom je to radio iznoseći stavove o nekim opštim, svima znanim dešavanjima u tenisu. Naravno, svako ima i pravo na mišljenje i tumačenje realnosti, pa i Rotenberg, iako se on nekako "po pravilu" uvek svrstavao na stranu onih koji u Novaku ne vide nešto dobro, već samo ono što njima smeta.


Ali, taj isti novinar sada je otišao korak dalje, a za sobom povukao i neke velike svetske medije.


Izveštavajući o dešavanjima na prošlonedeljnom turniru u Beogradu, "Srbija open 2022", Rotenberg je na društvenim mrežama napisao sledeće:


- Što se Đokovića tiče, dobra stvar je da je proveo dosta vremena na terenu ove sedmice, nakon što je sebi prethodno to uskratio, pa je sada igrao preko 10 sati u svoja četiri meča. Loša vest je da on, kao drugi na ATP-u, i dalje ima veliki problem što u besu bezobzirno lansiranja projektile koji pogode, ili umalo pogode, ljude.


Rotenberg je ovako opisao jedan događaj sa turnira u Beogradu kada je Đokoviću reket ispao iz ruke dok je pokušavao da stigne do loptice, što prilično janso možete i videti na snimku koji sledi:

Ta njegova laž da je "Đoković u besu lansirao reket" i pogodio/umalo pogodio nekoga (istina, reket jeste poleteo ka skupljaču loptica, koji je stajao kod mreže), dovela je do toga da upravo Rotenberga citiraju, a time Novaka i napadnu, neki od najvećih svetskih medija, poput američkog "Jahua" ili "Njujork posta". Ali, reagovali su u svom stilu i neki britanski, kao što je "Dejli star", koji je slučajno izletanje reketa iz ruke najboljeg tenisera sveta naslovio rečima:

"Novak Đoković lansirao reket u pravcu skupljača loptica jer je proključao bes svetskog broja 1".


Ljubitelji tenisa širom sveta bili su zgroženi onime što se dešava, i zbog same laži pomenutog američkog novinara, ali i reakcija medija sa engleskog govornog područja koji kao da su jedva dočekali da o tome obaveste svoju publiku.

Reakcija je, bilo, zaista raznih, a uglavnom su se svodili na ovakve objave po društvenim mrežama:

- Kako da napravite priču od laži Bena Rotenberga, pisali su strani ljubitelji tenisa pa potom ukazivali na to koji mediji su naseli na ovu neistinu.

A kada su se kritike umnožile, pomenuti američki novinar je obrisao svoj tvit, kojim je optužio Đokovića, ali... po njega je to bilo prekasno.

Jer, u Noletovu odbranu počele su da staju i - Noletove kolege.

Možda i najbolju reakciju na celu ovu situaciju imao je američki teniser Rajli Opelka, koji je sačuvao snimak originalnog Rotenbergovog tvita, pa poručio sledeće:

- Dobra stvar ovde je da gubiš mnogo kredibiliteta svaki put kada širiš neistine. Loša vest je da ne snosiš nikakve posledice (poput oduzimanja akreditacija za praćenje turnira) zbog toga što si neverovatno ostrašćen i što nesumnjivo lažeš, poručio je Opelka i izazvao oduševljenje mnogih na Tviteru

Podsetimo, Novak Đoković će naredni turnir igrati u Madridu, gde je masters na programu od prvog do osmog dana maja.

BONUS VIDEO: Bonus video: Kad Novak Đoković i njegov sin Stefan sparinguju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega