RUŠENJE DVA RONALDA: Čudesni Benzema još jednom izvukao Real sa ivice provalije

Đ. SAMOILOVIĆ

27. 04. 2022. u 20:51

LASERI upereni u oči, zaglušujuća buka 50 hiljada navijača na stadionu "Etihad", misao da je za vikend dva puta bio neprecizan sa bele tačke. Sve to, uz zaostatak od dva gola u 82. minutu polufinala LŠ su faktori koji bi poremetili verovatno 95 odsto fudbalera. Ne i Karima Benzemu.

РУШЕЊЕ ДВА РОНАЛДА: Чудесни Бензема још једном извукао Реал са ивице провалије

Tanjug/AP

Prišao je neverovatni Francuz beloj tački, krenuo u kratak zalet i što bi njegovi sunarodnici rekli - "Voila", trenutak magije svojstven samo onim pravim genijalcima. "Panenka" za muk u Mančesteru (4:3). Poraz i te kako prihvatljiv za Real.

- Ako ne šutiraš penal onda ne možeš ni da ga promašiš. Imam puno poverenje u sebe. Nisam nijednog trenutka razmišljao da li treba ponovo da šutiram. I sve se dobro završilo - kaže Benzema, čovek sa ledenicama umesto krvi u venama, koji je pre "panenke" promašio za vikend dva jedanaesterca sa Osasunom.

Ali, zar je iko posle volšebnih prolazaka PSŽ i Čelsija očekivao drugačije? Verovatno ne. I to sve preko pleća Benzeme koji igra sezonu života i konstantno povlači "kralja" sa ivice provalije u eliti. Ukupno 41 gol u svim takmičenjima, čak 14 u Ligi šampiona, devet u nokaut fazi. Za jednu sezonu, Karim je izjednačio rekord čitave karijere Brazilca Ronalda u LŠ, sada kuca na vrata dostignuća Kristijana Ronalda, koji drži rekord sa deset pogodaka u eliminacionim utakmicama.

Portugalac je 2013/2014. postavio rekord za čitavu sezonu LŠ, 17 golova stajalo mu je na kontu, a Benzema, bivši saigrač će imati priliku da mu i to preotme. Naravno, ukoliko u sredu na "Santijago Bernabeu" ponovo bude u elementu, a možda i u finalu 28. maja u Parizu.

BONUS VIDEO - Superliga meću najgrubljima na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024