ZVEZDA PECNULA PARTIZAN: Crveno-beli sačekali da se završi 167. večiti derbi, a onda objavili podatak kojim se posebno ponose

Novosti online

18. 04. 2022. u 16:34

VEČITI derbi je okončan, 167. put kada se o prvenstvenim duelima naših najvećih fudbalskih klubova radi, a aktuelni šampion je dva dana posle duela sa Partizanom objavio podatak na koji je posebno ponosan.

ЗВЕЗДА ПЕЦНУЛА ПАРТИЗАН: Црвено-бели сачекали да се заврши 167. вечити дерби, а онда објавили податак којим се посебно поносе

FOTO: M. Vukadinović

I, to saopštenje glasi ovako:

"Crvena zvezda tačno pet godina ne zna za poraz na Marakani u večitim derbijima. Ukupno devet mečeva sa najvećim rivalom odigrano je u tom periodu, a fudbaleri crveno-belog tima zabeležili su pet pobeda i četiri remija.

Blista Crvena zvezda u večitim derbijima, i već šest utakmica u nizu, računajući i finale Kupa Srbije, ne znamo za poraz. Niz je još veći, ako se gledaju samo utakmice odigrane na našem najvećem stadionu, s obzirom na to da smo poslednji poraz doživeli 18. aprila 2017. godine, pre tačno pet godina, a od tada pa do danas - Marakana je neosvojiva tvrđava za večitog rivala. Gol razlika je 8:3, a Partizan na Marakani nije postigao pogodak u poslednjih pet utakmica, punih 480 minuta (računajući i produžetke u finalu Kupa Srbije). Rezultati su bili različiti, a najubedljiviji derbi bio je 166. kada smo slavili sa 2:0 golovima Ohija Omojuanfoa i Aleksandra Kataija. Mrežu večitog rivala na Marakani su u prethodnih pet godina tresli još: Mirko Ivanić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Nemanja Radonjić i Aleksandar Pešić, dok su u penal-seriji bili precizni - Milan Rodić, Radovan Pankov, Nikola Krstović i Veljko Nikolić. Dakle - 12 strelaca. 

 
Neko ko je sinonim za ovaj impozantan podatak je Milan Borjan, koji je čuvao mrežu crveno-belih u svih devet mečeva, što ga čini jedinim fudbalerom Crvene zvezde sa takvim učinkom. Još zanimljivije je to da Borjan pune tri godine na Marakani nije primio gol u večitom derbiju!
 
Kada je reč o Zvezdi i Marakani, aktuelan je još jedan niz, s obzirom na to da punih 89 utakmica nismo poraženi u prvenstvu na stadionu "Rajko Mitić", po čemu je Zvezda bez premca u Evropi od kada je Liverpul poražen na Enfildu od Barnlija u Premijer ligi, a naredne sezone bi crveno-beli mogli i lični rekord da sruše. On iznosi 96 i ostvaren je kada je tim vodio Slavoljub Muslin, a do kraja sezone, ukoliko Stankovićeva ekipa trijmfuje u svim mečevima na svom stadionu biće na koti 92. 
 
167. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)
166. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:0 (Ohi i Katai)
Finale Kupa Srbije - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (4:3 posle penala, Rodić, Pankov, Krstović, Nikolić)
164. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 1:0 (Ivanić)
162. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)
160. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Ben, Vukanović)
159. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 1:1 (Pavkov)
157. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Radonjić, Pešić)
155. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)"

BONUS VIDEO Vatreni večiti derbi - "delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)