VEČITI DERBI KAKAV NIKO NIJE OČEKIVAO! Zvezda i Partizan nastavljaju šampionsku trku

D. N.

16. 04. 2022. u 19:55 >> 19:55

FUDBALERI Crvene zvezde i Partizana remizirali su u 167. večitom derbiju, a konačan duel tog prvenstvenog duela koji je najavljivan kao "onaj koji rešava šampionsku titulu" - 0:0, uopšte tu trku nije rešio. Jer, i posle ovog megdana, Zvezda ima dva boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala, a oba tima će odigrati još po šest utakmica, odnosno biti u prilici da osvoje 18 bodova, te će se trka za peharom i plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona nastaviti u sedmici koja je pred nama. Ali, to što golova nije bilo, ne znači i da je bilo dosadno na "Marakani", mada su mnogi očekivali daleko više od aktera ovog meča.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ КАКАВ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Звезда и Партизан настављају шампионску трку

FOTO: M. Vukadinović

Sudar najbolje odbrane Superlige, a Partizan je u 167. večiti derbi ušao sa samo deset primljenih golova na 30 utakmica, te najboljeg napada, imajući u vidu da je Zvezda do ovog meča dala 79 golova, nije isprva doneo velika uzbuđenja. Nije njih bilo mnogo ni do kraja meča, ali na početku su gledaoci mislili da je to, prosto, "ispitivanje snaga". Ali, oprezni zbog značaja meča, a vrlo borbeni, akteri su se više brinuli o tome da "niko ne prođe s loptom pored njih", nego šta će se u napadu realizovati od ono malo šansi. 

Igralo se, dakle, možda i previše oprezno, a uvodni minuti su bili ispunjeni oštrim startovima, pa su se i desila dva kratkotrajna prekida, ali i prvi izlivi besa stručnih štabova. A nakon što su javnim opomenama upozoreni i Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković, crno-beli kao da su "dodali gas". Gosti su počeli da svojim presingom osvajaju loptu sve češće, a kada su stvorili prvu pravu priliku, u njoj se uopšte nije snašao mladi Nikola Terzić.

Igrao se 25. minut kada je Sanogo na levom delu Zvezdine odbrane loše probao da "zagradi loptu", brzi Menig mu je oduzeo, centirao na suprotnu stranu šesnaesterca, a pomenuti Partizanov igrač - očajno šutirao. Bio je potpuno sam, na nešto više od deset metara, a poslao je loptu daleko od željenog mesta.

Do velikog predaha, nije bilo nekih novih velikih uzbzuđenja (Partizan je samo dvaput šutirao, nijednom u metu, a Zvezda svega jednom, no taj udarac Kange golman Stevanović je lako ukrotio), pa se nastavak derbija iščekivao sa nadom da će doneti zanimljiviji fudbal od dotadašnjeg.

To se samo donekle i desilo. Zvezda je isprva preuzela inicijativu, pokušala da iskoristi ulazak Milana Pavkova umesto Ohija da dobijanjem skok-duela otvori prostor za prodore Kataija i Ivanića koje su Partizanovi igrači vrlo dobro čuvali, ali... Nije dolazilo do velikih prilika pred golom crno-belih, koji su se, kako je vreme odmicalo, oslobodili tog pritiska i počeli više da prete od najvećeg rivala.

Istina, tek u 69. Partizan je uputio prvi udarac u ovkir gola, kada je Menigov pokušaj zaustavio Borjan, isto se okonačo i iznenadni, a prilično impresivni pokušaj defanzivca crno-belih Igroa Vujačića, da bi potom u završnici opet "proključale strasti". Bilo je tu i vrlo grubih prekršaja, kao Terzićevog nad Kangom, i nerviranja samih igrača, te što nema isključenja, te što je dosuđen neki prekršaj, ali... posle ukupno četiri šuta crno-belih, a svega dva crveno-belih (drugi su "delije" dočekale tek u 84. minutu, kada je Pavkov izveo snažan i neprecizan volej), meč je priveden kraju rezultatski "miroljubivo". Iako u mnogim situacijama na terenu nije baš bilo miroljubivo.

167. "večiti derbi"

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Beograd - Stadion: "Rajko Mitić"; Gledalaca: oko 35.000; Sudija: Srđan Jovanović; Žuti kartoni: Rodić, Pavkov, Srnić, Ben, Krstičić - Terzić, Vujačić

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 48. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Srnić (od 90+6 Pankov), Sanogo - Katai (od 90+3 Krstičić), Kanga, Ivanić (od 71. Ben)- Ohi (od 48. Pavkov)

Partizan: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević (od 46. Lutovac) - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić (od 74. Marković), Menig (od 88. Natho)- Rikardo

Crvena zvezda - Partizan 0:0

94' - Krstičić je opomenut u Zvezdi, a potom Vujačić u Partizanu. Tenzije rastu...

93' - Dve izmene u Zvezdi - Srnić menja Krstičića, a Pankov Kataija.

92' - Prekid meča, posle centaršuta Kange se povredio Vujačić koji je nadskočio dva Zvezdina fudbalera. Izgleda su grčevi u pitanju.

91' - Ben nije uspeo da centira kako je želeo, ali je njegov tim izborio novi korner. Ipak, i šesti put je dobro postavljena odbrana Partizana. 

90' - Igraće se četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

90' - Rikardo je jednu solidnu kontru Partizana nehotice sam okončao, pogrešno dodavši loptu rivalima, a na drugoj strani terena Zvezda je izborila novi korner. Peti na meču.  Ali, i ovoga puta je odbrana Partizana intervenisala.

88' - El Fardu Ben dobija žuti karton, Partizan je brzo krenuo u akciju sa svoje polovine terena, ali odmah izgubio loptu, koja je prejako poslata Rikardu. U Zvezdi se spremaju još dve izmene, izgleda...

86' - Nedovoljno oporavljeni Partizanov vezista Bibras Natho ulazi u igru, menja Kvinsija Meniga.

86' - Kanga je izveo korner sa desne strane, a dosuđen je prekršaj Dragovića nad golmanom Partizana Stevanovićem. Njih dvojica su potom malo prodiskutovala o tome. Mirno, kako je i red.

85' - Zvezda kao da je "dodala gas" u završnici, sve češće napada, sada je izborila i korner.

84' - Pavkov je oprobao volej, snažno ali... loptu je poslao na severnu tribinu. Inače, bio je to tek drugi šut fudbalera Crvene zvezde na ovom meču! Partizanov učinak je četiri šuta, dva u okvir gola, Zvezdin 2/1.

82' - Centaršut Bena završio je u naručju Partizanovog golmana, koji je hteo da započne brzu akciju, ali ju je osujetio Strahinja Eraković koji na ovom derbiju, za sada, odlično obavlja svoje defanzivne zadatke.

81' - Besneli su malopre igrači Zvezde što Terzić nije isključen, sada besne igrači Partizana što je dosuđen prekršaj nad Kataijem, pa će Ben ubaciti loptu iz slobodnog udarca s levog krila.

FOTO: FK Partizan/ Sandić foto

80' - Izuzetno oštar prekršaj Nikole Terzića posle izgubljene lopte, s leđa je udario Kangu i dobio je žuti karton. Bio je to potez kome nije mesto u večitom derbiju. A ni u fudbalu, generalno. 

76' - Iznenadno je Zvezdi pripretio Partizanov defanzivac Igor Vujačić, šutirao je sa velike distance, a Milan Borjan dobro zaštiti gol koji brani. 

76' - Nastavljen je derbi. Opet. Nadamo se da se više neće prekidati.

75' - Novi prekid, ovoga puta zbog povrede Partizanovog defanzivca Miletića, kome se ukazuje pomoć zbog bola u nozi.

75' - Posle nepuna dva minuta, derbi je nastavljen. Dim se delimično razišao, pa utakmica može da se igra. 

74' - Zbog pomenute pirotehnike, sada je sudija Srđan Jovanović prekinuo večiti derbi, jer sa centra ne može da se vidi jedan od golova (ovoga puta onaj pod severnom tribinom)

73' - Izmena u Partizanu. Jojić napušta teren, ulazi Lazar Marković.

70' - Treća izmena u Zvezdi. El Fardu Ben ulazi, Mirko Ivanić napušta teren. Treneri su prilično "aktivni" pored igrališta, malopre je Stanojević pokazivao svojim igračima na grb na trenerci, da se "bore za to", Stanković besneo zbog nedosuđenog prekršaja nad njegovim pulenima... Ulazi se polako u završnicu derbija, a "delije" su to obeležile novom bakljadom, sada uz veliki vatromet. 

FOTO: FK Partizan/ Sandić foto

69' - Šansa za Partizan! Prva u drugom poluvremenu, i prvi šut u okvir gola - Menig je oprobao udarac sa 20-ak metara, nakon što ga je u polukontri lepo proigrao Terzića, a Milan Borjan je uspeo da ukroti loptu.

67' - Partizan je pripretio, došavši sa brojnim igračima ispred Zvezdinog šesnaesterca, a privremena konfuzija u odbrani domaćina brzo je nestala, pa su crveno-beli izbacili loptu do sredine terena. Dragović će nastaviti da igra meč, i to uz flaster na čelu.

65' - Dugo se čekalo da se izvede taj slobodan udarac, a kada se centaršut konačno desio - lopta je završila u naručju Zvezdinog golmana Borjana. Inače, pauza koja je prethodila je jer se ukazivala pomoć Aleksandru Dragoviću, kog je Rikardo u skok-duelu zakačio malo rukom po glavi, ali kada je pao, Partizanov štoper je nogom udario Zvezdinog defanzivca. 

63'- Srnić je neoprezno startovao, visoko podignutom nogom faulirao je Jojića, pa će Partizan imati slobodan udarac sa oko 30 metara.

61' - Pavkov je dobio žuti karton, zbog jednog odgurivanja rivala kada je video da neće moći da dođe do lopte.

59' - Lep potez je izveo Rikardo na desnom krilu, baš na rubu kaznenog prostora Crvene zvezde, ostao je levom nogom u mestu, a desnom okrenuo loptu oko svoje ose i - potom pao zbog duela sa Dragovićem. Tražio je penal, kada se okrenuo ka pomoćnom sudiji, pa se nervirao što to nije dosuđeno. Ostali igrači Partizana su se mirno vratili na svoju polovinu.

FOTO: FK Partizan/ Sandić foto

57' - Bakljada "grobara" je, poput one od strane "delija", bila velika, ali je vetar nastavio da duva u istom pravcu - te se dim ovoga puta nije spuštao i zadržavao nad igralištem, već je prilično brzo "napustio" Marakanu

55' - Čarke na terenu. Ivanić je uspeo da izbori aut na desnom krilu Zvezdinog napada, a Nikola Terzić nije dozvolio da se on brzo izvede, pomerivši loptu. Ivanić ga je odgurnuo, mladi Partizanov igrač pao, ali je sve prošlo bez žutih kartona.

53' - Vraća se polako ona velika borbenost sa početka utakmice. Pršti sve od duela, i to za sada između dva šesnaesterca. 

49' - Partizan za sada ne uspeva duže da zadrži loptu u svom posedu, a i ima prilično problema u skok-duelima sa Pavkovom. On ili dođe do lopte u skok-duela (to je učinio u dva od tri takve situacije), ili, kao u prethodnoj akciji, faulira svog čuvara, ovoga puta Vujačića. 

47' - Dim je prekrio celu polovinu terena koja je bliža severnoj tribini. Ali, utakmica se igra. Zvezda je pripretila sa dva centaršuta ka Pavkovu, no odbrana crno-belih je uspela da izađe kao pobednik iz tih situacija. Jednom je rezervista Zvezde probao da "spusti loptu" Kataiju, a u drugoj akciji golman crno-belih je stigao do lopte kada mu je saigrač vratio, jer je pre Pavkova stigao do nje.

46' - Drugo poluvreme je počelo, i to Zvezdinim izvođenjem početnog udarca, ali i uz bakljadu "delija". Ovako su pirotehniku koristili "grobari" u prvom poluvremenu:

Tri promene pred drugo poluvreme: Lutovac menja povređenog Uroševića u Partizanu, a u Zvezdi su Pavkov i Gajić ušli umesto Ohija i Pićinija.

Uoči nastavka večitog derbija, pred navijače domaćih izašle su odbojkašice Crvene zvezde, koje su ove sedmice osvojile pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije i tako stigle do "duple krune", jer su i šampionke naše zemlje.

FOTO: M. Vukadinović

Kraj poluvremena, pogodaka nije bilo, ali uzbuđenja jeste. Osim onog velikog promašaja Nikole Terzića koji je bio prilično "usamljen" u Zvezdinom šesnaestercu, dešavale su se i prilično burne scene, jer su oba stručna štaba na momente besnela zbog pojedinih odluka sudije Srđana Jovanovića. Opomenuti su i trener Partizana Stanojević, potom i njegov kolega iz Zvezde, Stanković. Ali, što se tiče samog fudbala, nerešno jeste bilo i ostalo, Partizan je imao malo bolje situacije na suparničkoj polovini terena, no nije uspeo da uputi nijedan šut u okvor gola (0/2). Zvezdin učinak u tom smislu je 1/1, kada je Kangin udarac zaustavio Stevanović.

44' - Dobra, baš dobra situacija za crno-bele, Menig je u kontri 4-na-2 išao po desnoj strani, mogao je da bira kada i kome će od preostale trojice saigrača da doda loptu, ali je dozvolio da mu Srnić "ukrade" loptu. Čisto, bez prekršaja, posle čega je igrač Partizana faulirao pomenutog Zvezdinog fudbalera.

41' - Kakva scena... Za "dlaku" su dvojica igrača Partizana bila u ofsajdu prilikom centaršuta iz pomenutog slobodnog udarca s desne strane, a da nije bilo te nedozvoljene pozicije, sigurno bi bio dosuđen penal za crno-bele jer je Miletić, koji je trčao ka petercu Zvezde, povučen za dres od strane jednog defanzivca crveno-belih. Ali, "šta bi bilo - kad bi bilo" je tip priča koji nećemo više koristiti, već se, kao i do sada, osvrtati samo na ono što se zaista dešava na terenu našeg najvećeg stadiona.

FOTO: M. Vukadinović

40' - Besni su igrači Partizana što sudija Srđan Jovanović ne daje drugi žuti karton Rodiću, koji je posle izgubljene lopte rukama zaustavio rivala na oko 40 metara od gola.

38' - Centaršut Jojića iz slobodnog udarca s levog krila, a ta akcija Partizana prekinuta je u sledećem sekundu jer se neko od igrača crno-belih nalazio u ofsajdu kada je lopta krenula u Zvezdin kazneni prostor.

34' - Konačno 2-3 minuta bez prekršaja. A za to vreme, Zvezda je prokockala akciju po desnoj strani, jer je Pićini prejako poslao loptu Ivaniću, dok je Partizan opasno pripretio preko Jojića, zatim Rikarda koga je proigrao na desnoj strani, a onda je usledio centaršut posle kog Terzić nije došao do lopte, jer ga je lopta preletela dok je pod njim padao okluznuti Pićini.

31' - Još jedan žuti karton, ovoga puta Zvezdinom treneru Dejanu Stankoviću, zbog burnih protesta što, kada je dosuđen prekršaj nad Ivanićem u skok-duelu, nije pokazan i karton Partizanovom fudbaleru, za kog je smatrao da je koristio lakat u toj borbi za loptu. Stanković je baš iznerviran ovom odlukom Srđana Jovanovića...

30' - Sve jači dueli na terenu, prosto pršti od borbenosti. Miljković je prvo povukao Kataija, sudija nije reagovao jer je smatrao da je to u žaru borbe, ali kada je potom na sredini terena Rodić oborio Zdjelara, odmah je pokazan žuti karton Zvezdinom levom beku.

28' - Rastu tenzije na večitom derbiju. Tražili su s klupe Partizana faul Pićinija nad Terzićem, uz aut-liniju, a kako je neko od članova stručnog štaba crno-belih preterao s kritikama, opomenut je žutim kartonom. Da li je to arbitar Srđan Jovanović opomenuo trenera Aleksandra Stanojevića, ili njegovog pomoćnika, nije moglo najbolje da se vidi u ovom trenutku.

25' - Neverovatan promašaj Partizanovog Terzića! Prvu pravu šansu na 167. derbiju stvorili su crno-beli kada je Sanogo na levom delu Zvezdine odbrane loše probao da "zagradi loptu", brzi Menig mu je oduzeo, centirao na suprotnu stranu šesnaesterca, a pomenuti mladi Partizanov igrač - očajno šutirao. Bio je potpuno sam, na nešto više od deset metara, a poslao loptu daleko od željenog mesta. Ostaje 0:0, velika, velika je ovo bila prilika za crno-bele...

FOTO: M. Vukadinović

23' - Crvena zvezda pokušava da nametne svoju inicijativu. Izborila je prvi, a odmah potom i drugi korner. I njega je izveo Katai, a i tada je dobro intervenisala odbrana Partizana. Ovoga puta uz jednu kratkotrajnu, dodatnu strepnju, no lopta je na kraju završila u naručju golmana crno-belih.

20' - Dobra akcija Partizana, koji je sa četvoricom igrača krenuo napred, naspram sedmorice fudbalera Zvezde - i uspeo da stvori "višak" na levom krilu. Urošević je odande centrirao, a golman crveno-belih Milan Borjan "poleteo" kroz vazduh i pesnicama izbio loptu dalje u polje.

18' - Kanga je pogrešio pokušavajući da loptu izbaci sa Zvezdine polovine terena, bio je na desnoj strani i, okružen, krenuo unazad, pa posed "prepustio" rivalima. Crno-beli su odmah proigrali Meniga na desnom krilu, koji je izveo jedan dobar dribling, ali ga je potom Rodić blokirao kada je probao da proigra klupske kolege iz Humske.

16' - Malo otvorenija igra i jednih i drugih u poslednjih nekoliko minuta (a i konačno nema prekida zbog povređenih igrača). Partizan je pripretio dobrom, brzom akcijom koja je završena na rubu Zvezdinog šesnaesterca, a potom se za tili čas Kanga stuštio po desnom krilu napada crveno-belih, probao centaršutem da uposli napadača Ohija, no do lopte je pre došao golman Partizana.

14' - Lepa akcija crno-belih po desnom krilu, Jojić je proigrao Rikarda, koji je pao u Zvezdinom kaznenom prostoru kada ga je ramenom odgurnuo Sanogo. Nema ništa od penala, a nisu ga ni tražili fudbaleri Partizana, jer je taj sudar onakav kakav se najčešće i opisuje kao "borba za loptu". Mada, prilično je odleteo na tlo napadač Partizana...

13' - Meč je nastavljen. Poput malopre povređenog Jevtovića, koji je stisnuo zube i nastavio da igra derbi, i njegov rival iz crveno-belog tabora, Sanogo, ustao je posle ukazane pomoći inastavio da igra.

12' - Novi prekid. I to zbog još jednog oštrog prekršaja. Urošević je prilično jako odgurnuo Sanoga, kome sada medicinski deo stručnog štaba crveno-belih ukazuje pomoć. Već drugi jednominutni prekid (ovaj je i malo duži). A tek je 12. minut derbija.

FOTO: M. Vukadinović

10' - Privremeno je prekinut meč, jer je Sanogo prilično snažno uleteo u Jevtovića, koji je ostao da leži na Partizanovoj polovini terena. Ovaj jednominutni predah treneri oba tima iskoristili su da "šapnu" svojim izabranicima šta da koriguju u igri. 

8' - Veliki peh za crno-bele. Partizanov defanzivac Slobodan Urošević, koji i te kako voli a i ume da se pridružuje napadu, požalio se na bol u nozi. Probao je sada da šutne, sa distance i to je učinio neprecizno, a trener gostiju Aleksandar Stanojević odmah je poslao na zagrevanje Aleksandra Lutovca.

7' - Uvodni momenti prolaze u onom klasičnom, opreznom "ispitivanju snaga", pokušaju da se što pre proveri gde bi rival mogao da ima slabu tačku. Za sada, posle sedam minuta igre, bez šuta ka bilo kom golu.

4' - Najnovija vest: KOREOGRAFIJA "DELIJA" NA TRI TRIBINE: Ovo su navijači Zvezde priredili pred večiti derbi sa Partizanom (FOTO)

2' - Prva je pripretila Zvezda, dugim dodavanjem za Ohija - interevenisala je odbrana Partizana.

1' - Počeo je derbi!

FOTO: M. Vukadinović

 

17.58 - Na teren izlaze akteri derbija, a "delije" su priredile koreografiju na kojoj je crvenim i belim najlonima ispisano "Al' bolje ti, nego...", što su stihovi pesme u kojima se priželjkuje da Zvezda osvoji trofej.

17.56 - Rezervni igrači jednog i drugog kluba su izašli na igralište, uskoro će i prvotimci Zvezde i Partizana.

17.55 - Preko 35.000 ljudi je već na tribinama, a još uvek nisu svi navijači ušli na Marakanu...

17.44 - Ovoliko je trenutno najvatrenijih navijača jedne i druge ekipe na Marakani:

17.42 - Najnovija vest: SJAJNE SCENE PRED VEČITI DERBI: Pogledajte s kim su neki od poznatih došli na meč Crvena zvezda - Partizan (FOTO)

17.30 - Evo kako je oko pola sata pred početak utakmice izgledao deo Autokomande:

 

17.20 - Danas će se treći put u srpskom večitom derbiju koristiti VAR tehnologija. Za nju, odnosno eventualne korekcije odluka glavnog arbitra, biće zaduženi Momčilo Marković i njegov pomoćnik Bojan Banović.

17.15 - Ovako trenutno izgleda pogled sa severne tribine Marakane ka zapadnoj:

FOTO: Novosti

17.06 - Još je oko sat vremena do početka utakmice, ka stadionu ide ogroman broj ljudi, stvaraju se gužve na kapijama Marakane, a tribine se polako (baš polako) i popunjavaju...

17.01 - Sastav crveno-belih je isti na prošlom derbiju, koji su izabranici Dejana Stankovića rešili u svoju korist sa 2:0, ali je zato Aleksandar Stanojević rešio da ovoga puta ekipi s Marakane suprotstavi ekipu u kojoj su četiri izmene u odnosu na februarski duel. Naime, ovoga puta umesto Popovića na golu je Stevanović, Miljković igra umesto Saničanina, Jevtović umesto povređenog Natha, dok je Terzić u startnoj postavi umesto suspendovanog Jovića, koji ne može da igra zbog žutih kartona.

17.00 - Evo i sastava:

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Srnić, Sanogo - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi

Partizan: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić, Menig - Rikardo

16.57 - Uoči utakmice za TV Arena sport je trener Crvene zvezde upravo ovo izjavio o derbiju koji sledi, podsetivši najpre na prethodni:

- Ta utakmica, prethodna... Kada igraš derbi uz "minus pet", kod kuće... onda znaš da ako izgubiš, imaćeš ogroman, nenadoknadiv zaostatak. Ali, kao i tada, i umeđuvremenu smo radili mnogo, borili se i izborili da imamo prednost na tabeli, da igramo kod kuće ovaj derbi. Kod nas se nije promenilo ništa. Idemo na pobedu. Ovo je velika šansa za ovu generaciju da tešku i lepu sezonu završi tako da obraduje navijače. A kakvu Zvezdu možete da očekujete... Skoncentrisanu, spremnu na svaki duel. Dosta smo radili na sitnicama, prekidima. Derbi kao derbi, ništa ne možeš da znaš šta da očekuješ. Ali moraš da budeš spreman na ogromnu žrtvu, rekao je Stanojević.

16.45 - Veliko policijsko obezbeđenje prisutno je i u neposrednoj blizini stadiona "Rajko Mitić", ali i na glavnim prilazima Marakani:

16.40 - Sada već "reke ljudi" idu sa svih strana ka našem najvećem stadionu. Najviše njih iz pravca Slavije, pokraj Hrama svetog Save, ka Autokomandi i dalje ka mestu odigravanja derbija.

16.21 - Meteorolozi predviđaju moguć kratkotrajni pljusak u Beogradu baš kada utakmica treba da počne.

16.04 - Na stadionu Crvene zvezde, dva sata pred početak utakmice, nekoliko stotina gledalaca je na tribinama, a nekoliko stotina navijača Partizana upravo prilazi "Marakani", i to pored parkinga crveno-belih i upravne zgrade Sportskog društva Crvena zvezda.

Uoči meča

Najvećom utakmicom našeg fudbala danas se nastavlja peto izdanje superligaškog plej-ofa, a kao i u prethodna četiri, derbi se igra na stadionu "Rajko Mitić". Crveno-beli su pobedili 2018. i 2019, jedini remi u plej-of sudaru večitih viđen je 2016, dok je 2017. Partizan pobedio sa 1:3 i te godine je klub iz Humske postao šampion. I to posle jedinog plej-of preokreta, jer su crno-beli u njega ušli sa šest bodova zaostatka za večitim rivalom, a prvenstvo okončali sa tri više od Zvezde.

U ovaj derbi, Crvena zvezda ulazi sa dva boda prednosti u odnosu na Partizan, a posle megdana na Marakani i jedan i drugi takmac odigraće po šest preostalih superligaških utakmica. 

Plej-of Superlige - istorijat Crvene zvezde i Partizana


2015/2016.
1. C. zvezda 54 (41)
2. Partizan 40 (27)
2016/2017.
1. Partizan 58 (37)
2. C. zvezda 55 (40)
2017/2018.
1. C. zvezda 60 (39)
2. Partizan 43 (33)


2018/2019.
1. C. zvezda 60 (42)
2. Partizan 42 (27)
*Bodovi na kraju i početku.

Superliga - plej-of, raspored:


PETAK
Radnički Niš - Voždovac 0:0
SUBOTA
Čukarički – TSC 14.00
C. zvezda – Partizan 18.00
NEDELjA
Vojvodina – Napredak 18.00

Tabela

1. C. zvezda 30 26 3 1 79:17 81
2. Partizan 30 25 4 1 68:10 79
3. Čukarički 30 14 12 4 48:27 54

4. Voždovac 31 11 8 12 41:37 41

5. TSC 30 11 8 11 44:41 41
6. Radnički Niš 31 9 14 8 32:33 41
7. Vojvodina 30 11 6 13 38:40 39
8. Napredak 30 10 7 13 31:36 37

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024