MUSTAFA HASANAGIĆ OČEKUJE DOBAR DERBI! Pobeda Partizana najlepši poklon za rođendan

M. BLAŽIĆ

15. 04. 2022. u 09:04

PRVI večiti derbi na našem najvećem stadionu u kojem je slavio Partizan, 22. oktobra 1967, ostaće zauvek zlatnim slovima ispisan u istoriji kluba iz Humske. Crno-beli su te jeseni kao nominalni domaćini (zbog većeg kapaciteta i raspodele prihoda od ulaznica) savladali najvećeg rivala minimalnim rezultatom, a gol odluke delo je čudesnog napadača Mustafe Hasanagića, koji je na 337 utakmica u crno-belom dresu mreže protivnika tresao u nestvarnih 355 navrata.

МУСТАФА ХАСАНАГИЋ ОЧЕКУЈЕ ДОБАР ДЕРБИ! Победа Партизана најлепши поклон за рођендан

Foto: I. Marinković

Druga su vremena, sve je potpuno drugačije u odnosu na taj period, ali neponovljivi napadač na ličnom primeru potvrđuje da je derbi uvek derbi i da ta draž ne može da se izgubi.

- Davao sam golove Milanu, Santosu, Sparti iz Praga i mnogim drugim evropskim i svetskim velikanima, ali i dan-danas tvrdim da mi je taj gol najdraži u karijeri. Dobro znam šta derbi znači svakom igraču i znam da će svako u datom momentu pružiti maksimum - jasan je Hasanagić.

Trenutna forma i kvalitet nikada na svetkovinama srpskog fudbala nisu igrali presudnu ulogu.

- Moram da priznam da je Zvezda trenutno u boljoj formi, igra dobro, kvalitetno. Ipak, da je samo do toga mnogi derbiji kroz istoriju bi se drugačije završavali. Očekujem neizvestan derbi, a pobedu bih želeo, kako zbog ekipe koja bi imala veliku šansu da osvoji titulu, tako i zbog mene lično, jer bi mi to bio najlepši poklon za 81. rođendan, koji proslavljam u sredu, četiri dana posle "večitog".

Jasno je bilo i pre remija bez golova na Banovom brdu da Partizanu na stadionu "Rajko Mitić" posao završava samo pobeda.

- Ima mišljenja da je dobro to što je u opticaju samo pobeda, ali ja ne podržavam takvu tezu. Kada si primoran da rizikuješ i više se otvoriš, postoji i opasnost od kontranapada protivnika. Partizan ne može mnogo da kalkuliše, moraće da napadne, a ja verujem da će iz svega toga izaći ono što nam je potrebno - pobeda.

"Pretnje" najvećem rivalu nikada nisu bile manir Mustafe Hasanagića, pa tako i sada uz maksimalno poštovanje prema najvećem rivalu predviđa kakav bi fudbal mogli da vidimo u subotu po podne, na našem najvećem stadionu.

- Veliki je pritisak, ogroman ulog i za jedne i za druge, a ja se nadam da će pun stadion i lepo prolećno vreme biti motiv za fudbalere oba tima da pruže maksimum. Svi uslovi za jednu sjajnu fudbalsku predstavu su tu, nadam se da će tako i biti i logično je da verujem da će nas partizanovce uspeti da obraduju Stanojevićevi izabranici - zaključio je legendarni napadač crno-belih.

Da neko iskoči kao Urošević

OPREZAN je Hasanagić po pitanju potencijalnog junaka iz redova crno-belih u večitom derbiju i ne želi da se upušta u bilo kakve prognoze.

- Primetno je da u drugom delu sezone igramo u slabijoj formi nego jesenas, niko se ne ističe nešto posebno. Sa druge strane, derbi je uvek utakmica u kojoj u junaka može da izraste igrač iz senke. Eto, ako već moram nekog da pomenem, voleo bih da centralna figura bude neko kao nedavno dvostruki strelac Slobodan Urošević na utakmici protiv TSC.

BONUS VIDEO: Izjava Aleksandra Stanojevića posle remija na Banovom Brdu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a