SRBIN JE ČUDO! Dušan Vlahović opet zadivio Italiju (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2022. u 22:38

DUŠAN Vlahović je ovih dana jedna od najvećih fudbalskih tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti.

СРБИН ЈЕ ЧУДО! Душан Влаховић опет задивио Италију (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naravno, to i ne čudi: najbolji je strelac Serije A, a na taj vrh se vratio pogotkom za pobedu Juventusa posle preokreta.

Kaljari je, naime, željan senzacije jer se bori za opstanak, poveo u 10. minutu, kada je odličan kontranapad vrlo preciznim udarcem završio Žoao Pedro

Vlahović je imao dosta problema sa štoperom domaćih, Lovatom, ali i njegovim "prvim pomoćnicima" u defanzivnom triju, Altareom i Karbonijem, no... kako je meč odmicao, i srpski as, i njegovi saigrači, "dolazili su sebi" posle početnog šoka.

I, najpre je u 45. minutu, posle dobrog prodora Kvardada po levom krilu, te centaršuta koji je usledio, Matijs de Liht izvrsnog, glavom, poravnao rezultat...

... a onda je Dušan Vlahović rešio pitanje pobednika.


Nedugo nakon što je propustio dobru priliku, on je u 75. minutu dobio loptu od Dibale, krenuo je ka njoj punim trkom, baš kao i Altare, koji je poželeo da je izbije. Međutim, defanzivac Kaljarija je to uradio tako da lopta udari u nogu reprezentativca Srbije, baš kada ju je on pružio da postigne gol i - gol jeste postignut.

Ispostavilo se, bilo je to za konačnih 1:2 u korist Juventusa, koji se učvrstio na četvrtom mestu Serije A, sa 62 boda i utakmicom više od najbližih konkurenata.

Roma je peta sa 54, a ispred "stare dame" su, gledano ka vrhu, trećeplasirani Napoli sa 66 bodova, Inter sa istim tim učinkom, te Milan sa 67.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno sa 22 pogotka vodi kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata. Dušan Vlahović je golom Kaljariju iznova postao prvi, a iza njega, sa pogotkom manje, ostao je vođa Lacija, Ćiro Imobile. Treći je Đovani Simeone iz Vereone, sa 16.

Tabela Serije A

 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna