PROMOCIJA U PETAK: Abramovič zvanično preuzima Gectepe (FOTO)

Novosti online

06. 04. 2022. u 08:51

VEST koju su doneli britanski tabloidi pre desetak dana, da će Roman Abramovič postati vlasnik turskog Gectepea, trebalo bi da dobije potvrdu u narednih 48 sati.

ПРОМОЦИЈА У ПЕТАК: Абрамович званично преузима Гецтепе (ФОТО)

FOTO: EPA

U toku je prodaja Čelsija, a Abramovičeva ljubav prema fudbalu očigledno ga je navela da preuzme vlasništvo nad turskim klubom. Iako se ne tako davno pominjala opcija da uloži novac u CSKA, od toga nema ništa, naročito kada se zna da je sudbina ruskih klubova, odnosno njihovo učešće u evro-kupovima pod "debelim" znakom pitanja.

Turski mediji javljaju da će posao sa Gectepeom biti ozvaničen u narednih 48 sati. Tamošnji novinar Ragip Sojlu navodi da će zvanična potvrda biti saopštena u petak.

Iako nije obelodanjeno zašto se ruski milijarder opredelio baš za taj klub, koji je jedini put šampion bio davne 1950, a trenutno je u zoni ispadanje iz prve lige, "Fanatik" tvrdi sledeće:

- Turska nije uvela sankcije Rusima, a pregovori koje je Abramovič započeo desili su se dva dana nakon što je njegova superjahta "Eklipsa", vredna preko 800 miliona evra, prispela u Marmaris. Njegova druga luksuzna jahta "Moj Solaris" stigla je u Bodrum dan ranije, što je dovelo do protesta grupe Ukrajinaca koji su neuspešno pokušavali da čamcem onemoguće prispeće.

Gectepe je klub iz trećeg po veličini turskog grada, Izmira, a pored titule, osvojio i dva Kupa Turske, 1969. i 1970. Na međunarodnoj sceni je najdalje dogurao u Kupu pobednika kupova, kada je 1970. bio četvrtfinalista.

Podsetimo, Abramoviču je britanska vlast izrekla sankcije zbog veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

FOTO: Tanjug/AP

Abramovičeva imovina je "zamrznuta", a Čelsiju izdata posebna licenca koja mu omogućava da se takmiči, dok do juče nije mogao ništa da zarađuje, a onda su "plavcima" uvedene određene olakšice, pa mogu da prodaju karte navijačima za gostovanja, za mečeve u FA kupu i Ligi šampiona, kao i za utakmice ženske sekcije kluba.

Pomenuti bogataš je doneo ogroman uspeh londonskom klubu kog je kupio 2003, a kog je 2. marta stavio na prodaju. 

Inače, na Čelsijevim utakmicama navijači i dalje drže rusku zastavu, uz lik gazde kluba i natpis "Romanovo carstvo", što se odnosi na Abramoviča, a na engleskom se isto piše kao "Rimsko carstvo".

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!