SIMEONE NA GVARDIOLU! Večeras počinje četvrtfinale Lige šampiona, na programu dva duela

M. Blažić

05. 04. 2022. u 09:30

REPREZENTATIVNA bura se stišala, vreme je za ono najbolje što evropski klupski fudbal može da ponudi. Večeras (21.00) su na programu prva dva četvrtfinalna meča Lige šampiona, u kojima Benfika dočekuje Liverpul, a Atletiko Madrid Mančester siti.

СИМЕОНЕ НА ГВАРДИОЛУ! Вечерас почиње четвртфинале Лиге шампиона, на програму два дуела

FOTO: Tanjug/AP

Nema sumnje da oba duela pobuđuju veliku pažnju ljubitelja fudbala na Starom kontinentu, isto kao što je jasno da će daleko više u žiži biti okršaj na stadionu "Etihad" u Mančesteru.

Posebnu draž ovom dvomeču daje sudar dve potpuno različite filozofije kojih se drže Dijego Simeone i Pep Gvardiola. Argentinski stručnjak, prevashodno okrenut jakoj defanzivi, večeras će na vrućem gostovanju pokušati da ukroti fantastičnu ofanzivu tima koji sa klupe predvodi Španac.

Simeone i Gvardiola su se do sada jedan naspram drugog našli u tri navrata, strateg Sitija je dva puta napuštao stadion uzdignutih ruku, dok je temperamentni Argentinac uspeo jednom da slavi.

- Ljudi imaju pogrešno shvatanje o načinu na koji Atletiko igra. Mnogo su oni ofanzivniji nego što se misli. Oni samo izbegavaju rizik da napad grade iz centra, ali su neverovatno agresivni kad krenu po loptu. Na protivničkoj polovini terena znaju tačno šta je potrebno, oni znaju kako se igra ovo takmičenje - istakao je strateg Sitija Pep Gvardiola.

Atletiko u prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona ulazi u odličnoj formi, pošto je slavio na šest uzastopnih utakmica u dva takmičenja, prvi put od 2018.

- Obavili smo odličan posao protiv gradskog rivala Sitija u prethodnoj rundi takmičenja, nadam se da možemo da budemo na tom nivou i protiv odličnog Gvardiolinog tima - kratko je poručio Antoan Grizman, napadač Madriđana.


Liverpul bi barem po "papiru" trebalo da ima lakši posao protiv Benfike, čiji je član naš reprezentativac Radonjić.

Liga šampiona, raspored četvrtfinalnih utakmica


UTORAK
Benfika - Liverpul 21.00
M. siti - Atletiko M. 21.00
SREDA
Viljareal - Bajern 21.00
Čelsi - Real 21.00
Revanši su 12. i 13. aprila

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna