NEVEROVATNA UTAKMICA U NIŠU: Zvezda uz šou Kataija, svađu i isključenje, dobila Radnički i stigla Partizan

D. N.

02. 04. 2022. u 18:08 >> 18:06

FUDBALERI Crvene zvezde zadržali su korak sa Partizanom u šampionskoj trci, jer su u Nišu, u 29. kolu Superlige Srbije, posle vrlo uzbudljive utakmice, savladali Radnički sa 1:5 (1:1), a junak trijumfa bio je trostruki strelac, Aleksandar Katai, koji je dva gola dao nakon što su domaćini ostali s igračem manje, što svakako ne umanjuje njegovu sjajnu igru na ovom meču, na kome je jednom i asistirao glavom.

НЕВЕРОВАТНА УТАКМИЦА У НИШУ: Звезда уз шоу Катаија, свађу и искључење, добила Раднички и стигла Партизан

A. Ilić

Velika inicijativa šampiona, u kojoj je bravuru za bravurom izvodio upravo Katai, donela je i početni prednost gostima, a strelac je i bio najbolji igrač crveno-belih.

Međutim, nedugo nakon što je Zvezdina "desetka" donela 0:1, na centaršut Rodića s leve strane (prilikom kog je Pavkov "odvukao" čak trojicu defanzivaca za sobom, pa je Kataiju bilo znatno lakše da, neometan, zatrese mrežu), Radnički je izjednačio.

Tačnije osam minuta kasnije, u 33., Eraković je glavom zakačio loptu koja je, iza Zvezdine odbrane, sa sredine terena bila upućena 20-godišnjem Stefanu Mitroviću, čime je "anulirao" ofsajd poziciju u kojoj se igrač Radničkog našao. A on je to iskoristio da matira Borjana i oduševi "meraklije".

Ipak, nije prošlo mnogo, a "delije" su bile te koje su imale razloga za zadovoljstvo. Istina, posle velike bure na terenu. Nakon što je Ivanić pogodio prečku gola domaćih u 39. minutu, u sledećem napadu Zvezde Katai je oštro fauliran. Krivac za taj prekršaj, Savić, imao je već žuti karton, pa kako se sudija Milan Mitić nije odmah oglasio, okružili su ga odmah fudbaleri crveno-belih, čiji je stručni štab prilično ljutito reagovao, a Dejan Stanković govorio arbitru da bi "trebalo da ga je sramota".

Koji trenutak kasnije, Mitić jeste pokazao drugi put žuti karton igraču Radničkog, kog je potom Kanga odgurivao sa terena, pa je i tu nastao manji metež, ali se se sve, srećom, završilo bez nekih strašnijih scena.

Brojčano slabije Nišlije nisu dugo uspele da izdrže nalete ekipe s Marakane u drugom poluvremenu. Aleksandar Katai se, sa dva nova, brza pogotka, oba glavom, pobrinuo da se bedem Radničkog uruši.

Prvo je u 48. minutu iskoristio dodavanje glavom Erakovića i lošu intervenciju Mlađovića da vrati prednost Crvenoj zvezdi, a u 61. mu je drugi put asistirao Rodić s levog krila, za nedostižnih 1:3 u korist aktuelnog šampiona.

Radnički je već bio nokautiran, osim Mićibućija i, u jednoj iznenadnoj situaciji zbog kiksa gostiju, Ćirkovića, niko od njihovih igrača nije više uspevao da pripreti Brojanu, a tako grogiranog rivala dotukli su Zvezdini rezervisti.

Najpre Ben, kome je Katai glavom posle kornera asistirao za lak pogodak u 75. minutu, a onda deset minuta kasnije i Nenad Krstičić, posle pravovremenog dodavanja Pavkova, a onda sjajnog "lažnjaka" kojim je prevario golmana Dujmovića i postavio konačnih 1:5.

Koji trenutak kasnije, "delije" su ovacijama pozdravile Aleksandra Kataija. Sasvim zasluženog, posle istinskog fudbalskog šoua koji je priredio na "Čairu".

 

KRAJ! Radnički - Zvezda 1:5 (VIDEO)

90' - Kapiten Zvezde će moći da nastavi meč.

89' - Milan Borjan se jedva kreće. Šepa dok pokušava da proigra saigrače. Prekida se meč, jer je golman Zvezde legao na teren, u bolovima, a pritom medicinski tim gostiju pomaže Krstičiću koji je, izgleda, povredio nos.

85' - Gol, Zvezda vodi 1:5, strelac je rezervista Krstičić! Pavkov ga je sjajno uposlio sa levog krila, vezni igrač Zvezde utrčao pravovremeno iza leđa odbrane, a onda izvanrednim "lažnjakom" poslao golmana Nišlija na tlo, pa mirno zatresao mrežu.

84' - Seku Sanogo je dobio žuti karton dok je trebalo da napusti teren. Valjda zbog odugovlačenja, nije baš ostalo najjasnije...

83' - Trostruka izmena u Zvezdi. Izlaze Sanogo, Rodić i Katai, ulaze Motika, Gobeljić i Krstičić.

81' - Borjan je napravio grešku, loše je ispucao loptu koju mu je vratio Eraković s leve strane, a Ćirković je odmah šutirao sa 16 metara, no taj pokušaj "iz prve" nije bio dovoljno precizan. Velika, iznenadna prilika za Radnički.

75' - Gol! Zvezda vodi 1:4, strelac je Ben! Kanga je izveo korner s desne strane, Aleksandar Katai je glavom kod bliže stative skrenuo loptu, a kod one druge rezervista El Fardu Ben lako uspeo da je smesti u mrežu brojčano slabijih Nišlija.

72' - Utakmica je nastavljena, a u prvoj akciji crveno-belih posle kraćeg prekida, šutirao je Kanga sa 20 metara, snažno i za oko metar neprecizno.

70' - Meč je na kratko prekinut, Milan Borjan, Zvezdin golman se požalio na bolove u levoj nozi. Da li je u pitanju grč, ili...

66' - Splasnuo je sada ritam utakmice, jer Zvezda, sa igračem više, ima dva pogotka više na svom kontu, pa daleko mirnije organizuje svoje akcije. I to uglavnom na sopstvenoj polovini, želeći da "izvuče" Nišlije od njihovog gola.

61' - Gol! Treći gol Aleksandra Kataija, Zvezda vodi 1:3! Opet je centrirao Rodić s levog krila, opet je, kao u 25. minutu, Katai glavom pokušao da promeni rezultat, a u tome mu je pomogla i ne baš sjajna reakcija golmana Filipa Dujmovića.

56' - Izmena u Zvezdi, druga na ovom meču. Slavoljub Srnić menja Ohija. Nema više potrebe da gosti igraju s dvojicom napadača, imaju rezultatsku prednost, a i brojčanu, jer je igrač Radničkog, Savić, isključen u 40. minutu.

Mićibući šutira na gol Crvene zvezde na meču između niškog Radničkog i beogradskih crveno-belih / Foto: A. Ilić

54' - Pripretili su domaći, i to preko Mićibućija, a Japanac koji je uputio oštar šut sa desnog krila, nije uspeo da savlada Milana Borjana koji je dobrom intervencijom sprečio da taj niski udarac donese četvrtu promenu rezultata na ovoj utakmici.

51' - Ovo izveštavanje uživo smo malo osvežili snimcima golova i najzanimljivijih momenata, pa pogledajte, nešto niže, kako je sve to što je bilo najinteresantnije na "Čairu" izgledalo.

50' - Kakva šansa za Zvezdu, kakav kiks Kange... Poveo je kontru, dok su svi igrači Radničkog ostali na suparničkoj polovini terena, ali u situaciji 3 na 1, umesto da na vreme proigra Bena, uradio je to tek kada mu je saigrač došao u ofsajd poziciju. Iako je Ben potom oboren od strane golmana, ofsajd je već "bio na snazi", pa od penala svakako ništa nije moglo da bude, ali, po Zvezdu još gore, ništa od gola, koji se činio kao neminovan u ovoj akciji.

48' - Gol! Zvezda opet vodi, ponovo je strelac Katai! Brojčano slabije Nišlije nisu dobro intervenisale prilikom centaršuta s levog krila - Eraković je glavom vratio loptu s desne strane peterca u sredinu, Mlađović loše intervenisao, pa je Katai ostao sam, a tu priliku, sa četiri, pet metara, nije propustio - 1:2 vodi šampion Srbije.

47' - Odmah se Ben našao u centru pažnje. Posle drugog kornera s leve strane, Zvezdin rezervista je primirio loptu na rubu šesnaesterca, snažno šutirao, a taj udarac je završio iza gola, jer je neko od defanzivaca uspeo da ga delimično blokira.

46' - Počelo je drugo poluvreme, i to uz jednu izmenu u Zvezdi, Ben će igrati umesto Ivanića.

Ne propustite: SJAJNA SCENA NA "ČAIRU": Zvezdini navijači aplaudirali Nišlijama (VIDEO)

Kraj poluvremena. I to kakvog! Ne samo zbog rezultata (1:1), već svega onog što se dešavalo. Povela je Zvezda golom svog najboljeg igrača, Kataija, glavom na centaršut Rodića, ali odmah potom je mladi igrač Radničkog, Stefan Mitrović, izjednačio jer, iako je bio u ofsajdu kada mu je lopta upućena, pogodak mu je priznat pošto je lopta na svom putu zakačila Zvezdinog defanzivca Erakovića. A onda, prečka koju je pogodio Ivanić, pa velika svađa oko jednog prekršaja Nišlija i, potom, isključenje... Baš sadržajnih 45 minuta na "Čariu". Inače, u prvom poluvremenu, Zvezda je šutirala šest puta (dvaput u okvir gola), taj učinak Radničkog bio je 2/1, a gosti iz Beograda imali su loptu 56% vremena. U nastavku - imaće je, možda, još više, jer je u 40. minutu isključen igrač domaćih, Savić.

40' - Velika svađa na terenu! Savić je grubo faulirao Kataija, skočili su svi sa klupe Zvezde tražeći drugi žuti karton za igrača Radničkog, Stanković je vikao arbitru "Sram te bilo!", ali kada se sve primirilo, sudija Milan Mitić jeste pokazao drugu javnu opomenu Saviću, pa će Nišlije 50 minuta igrati s desetoricom. A kako je Kanga isključenom igraču Radničkog "pomogao" da napusti teren gurajući ga, izbila je i kraća svađa svih koji su bili u blizini. Ali, to se, srećom, brzo primirilo.... Kakva utakmica!

39' - Prečka! Ivanić i Sanogo su posle kornera Kange probali da sa pet, šest metara, istovremeno, postignu gol, Ivanić je bio taj koji je šutnuo loptu i pogodio prečku, a onda je usledila gužva, iz koje su šutirali i Dragović i Ohi, sve sa ivice peterca, ali je odbrana domaćih izdržala.

36' - Prvi žuti karton na meču pokazan je igraču Nišlija, Saviću.

33' - Gol! Radnički je izjednačio! Stefan Mitrović, igrač Radničkog rođen 2002. godine, zatresao je Zvezdinu mrežu, iako se nalazio u nedozvoljenoj poziciji kada mu je lopta upućena, ali je ta lopta na svom putu zakačila Strahinju Erakovića, pa se ofsajd "nije računao" i pogodak je priznat. Dejan Stanković, trener Zvezde, smeška se u neverici.

30' - Evo i snimka gola Kataija za vođstvo Zvezde:

25' - Gol! Zvezda vodi! Rodić je centrirao s leve strane, a najbolji igrač utakmice, Aleksandar Katai, glavom iskoristio činjenicu da su trojica defanzivaca Radničkog potrčala ka prvoj stativi jer je tamo bio Milan Pavkov, a Zvezdina "desetka" neometana, sa ruba peterca, donela prednost aktuelnom šampionu. Deseta asistencija Rodića u ovoj sezoni, 18. gol Kataija u Superligi Srbije.

22' - Neverovatno koliko dominirao Aleksandar Katai na ovoj utakmici, prolazi čuvare kao od šale, probio se sa sredine terena na levo krilo, izdržao duel, pa oštro šutirao po zemlji, a lopta je prohujala malo pokraj spoljne ivice dalje stative. U blizini je bio i Ohi, ali nije mogao da stigne da loptu "skrene" u mrežu.

16' - Katai u četvrtoj šansi od početka meča, šut s desne strane mu je delimično blokirao jedan od defanzivaca domaćih, lopta je otišla na levu stranu, gde je Pavkov probao da je primiri, no ona mu je pobegla

13' - Rasplamsala se borba. Radnički sve češće oduzima Zvezdi loptu na njenoj polovini terena, a fizički dueli su sve snažniji.

13' - Uzvraća i Radnički! Mitrović je s levog krila dodao loptu do sebe Mesaroviću, a ovaj uputio snažan udarac i... lopta je prohujala iznad prečke.

12' - Aleksandar Katari iznova u centru pažnje, dobio je loptu od Ivanića, pa je s desne strane odmah šutirao, no pravo u golmana Nišlija.

10'  - Opet Katai preti, sada iz slobodnog udarca. Šutirao je blago iskosa s leve strane, a za oko metar promašio dalji gornji ugao gola Radničkog.

7' - Posle početne inicijative Zvezde, uzvratio je Radnički, a onda se Kanga malo spetljao, pa Eraković u poslednji čas izbacio loptu u korner ispred jednog od domaćih igrača. Meč je, posle tog udarca iz ugla, na kratko prekinut, jer je Dragović udaren laktom od strane Savića u skok-duelu.

4' - Koreografija "delija" na ovom meču u Nišu:

A. Ilić

2' - Odmah je pripretila Zvezda, centrirao je Katai s levog krila, tražio Ohija na drugoj strani, ali je prejako uputio loptu

1' - Meč je počeo! U 120 dosadašnjih duela, Zvezda vodi sa 78-17 u pobedama, uključujući i onu jesenas, kada je Dioni doneo trijumf od 1:0 na Marakani.

16.15 - Minut tišine na stadionu "Čair", zbog tragično nastradalih rudara u rudniku "Soko" 

16.00 - Radnički obeležava četiri decenije od najvećeg uspeha na međunarodnoj sceni, polufinala Kupa UEFA u sezoni 1981/1982, kada su pred Nišlijama padali i Napoli, i Grashopers, i Fejenord, i Dandi junajted... sve dok Hamburg nije, zahvaljujući odličnoj igri na svom terenu, izbacio ekipu s "Čaira" na korak od finala (2:1 je bilo u Nišu, 1:5 je poražen Radnički u Nemačkoj). Upravo zato, sada atletskom stadzom prolaze članovi te čuvene generacije Nišlija...

15.28 - Dejan Stanković, trener crveno-belih, ništa ne prepušta slučaju. Ide na pobedu, jer samo ona ostavlja aktuelnog šampiona u trci za novom titulom, imajući u vidu kako se kreće rezultat na utakmici Partizan - TSC. Zato je strateg Zvezde rešio da od početka njegova ekipa nastupi sa dva špica (Pavkov - Ohi). Evo i kako izgledaju sastavi:


Radnički: Damjanović, Jamkam, Kovačević, Mićibući, Vujadinović, Mitrović, Pavlov, Mlađović, Savić, Mesarović, Aksentijević


Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ohi, Pavkov

15.27 - Izgleda da se sprema velika poseta na "Čairu", o čemu svedoče i redovi ispred kapija, za ulazak na čuveni niški stadion:

A. Ilić

Uoči meča

"Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško", rekao je Stanković za klupski sajt.

RADOST Fudbaleri Zvezde u prvoj utakmici protiv Brage / Foto: M. Vukadinović

 

Stanković je podsetio na Kup meč i veliki broj promašenih šansi što je dovelo do penala.

"Prošli smo dalje, što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički, mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta težak meč", istakao je Stanković i dodao da "nije zabrinut zbog lošeg terena".

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)