ZVEZDA PONOVO PRVA: Kolubara pregažena na Marakani

A. Ilić

20. 03. 2022. u 20:23 >> 19:18

FUDBALERI Crvene zvezde u 28. kolu domaćeg prvenstva igrali su protiv Kolubare. Tim Dejana Stankovića bio je ubedljiv - pred više hiljada navijača crveno-beli su slavili 3:0 (2:0).

ЗВЕЗДА ПОНОВО ПРВА: Колубара прегажена на Маракани

FK Crvena zvezda

Zvezda je od početka meča uspostavila kontrolu, imali su loptu više vremena u svom posedu. O tome koliko je tim sa Marakane bio bolji rival govori i podatak da je Kolubara uputila dva udarca ka golu Milana Borjana.

Prvu veliku šansu na meču imao je Nemanja Motika u 11. minutu kada je bivši fudbaler Bajerna šutirao preko gola. Usledio je period igre u kome se igralo isključivo pred golom Kolubare, a Zvezda je u 29. minutu došla do vođstva.

Ben se našao na pravom mestu u pravo vreme, iskoristio je ubačenu loptu Rodića nakon konfuzije u petercu i matirao Popovića. Do poluvremena je Zvezda još jednom obradovala navijače, a viđen je prelep gol Milana Rodića. Gajić je poslao sjajnu loptu do levog beka Zvezde koji je projektil plasirao u mrežu Balše Popovića.  

Veliki promašaj imao je Ohi u 50. minutu, iskupio se 20 minuta kasnije kada je iskoristio dobru loptu Gajića i lošu reakciju odbrane za treći gol Zvezde.

Mladi Nikola Stanković je dobio dobru loptu u prostor, a njegov udarac završava kraj gola.

CRVENA ZVEZDA - KOLUBARA 3:0 (2:0) (Ben 29', Rodić 45', Ohi 70')

90'KRAJ MEČA

85' Gelor Kanga je napustio igru, ustupio je mesto Andriji Raduloviću, te je velikim aplauzima ispraćen na klupu.

84' Dobru loptu u prostor dobio je mladi Stanković, a njegov udarac završava kraj gola.

80' Ne srlja sada tim Dejana Stankovića, strpljivo gradi svoje šanse, ali ne uspeva aktuelni šampion da probioje bedem pred popovićevim golom, a sa trenutnim rezultatom nema Zvezda ni razloga da srlja.

75' Andrić je izlomio Erakovića, raspalio po lopti, a Milan Borjan bio je na mestu.

70' GOL! Ohi je postigao šesti gol u Superligi. Milan Gajić je proigrao Norvežanina, koji je bukvalno ušao u gol sa loptom. Loše su bili postavljeni defanzivci gostiju, a Popović je bio nemoćan.

 

65' Kombinovali su Ohi i Kanga, Gabonac je nezgodno šutnuo Nenada Kočovića u predelu ispod stomaka, a igrač Kolubare brzo se pridigao sa trave.

60' Izblokiran je sada udarac Nemanje Motike, samo korner za Zvezdu, sedmi do sada.

58' Gajić je oduzeo loptu, povukao napred, odlučio se da šutira - preko gola. Imao je doduše i boljih rešenja, ali se odlučio da oproba udarac koji mu nije bio naklonjen ovog puta.

54' Korner izvodi Kanga, nova uigrana akcija. Motika i kanga kombinuju, a Popović lagano dolazi do lopte nakon  atraktivnog pokušaja Ivanića.

51'Lepa akcija Zvezde. Ivanić je centrirao nakon što je Kanga povukao kontru. Do lopte dolazi Motika, šutira, ali samo korner.

49' Ohi je imao odličnu priliku. Ben je dobro proigrao norveškog napadača, a lep začetak akcije delo je mladog Motike.

46' Utakmica u Ljutice Bogdana je nastavljena.

Prvo poluvreme

45' AU, Kakva golčina Rodića. Gajić je poslao loptu do Rodića, a bek domaćeg tima raspalio je svom snagom po lopti za 2:0.

40' Išla je lopta Ivanića u okvir gola nakon prodora, nije bilo opasnosti po Balšu Popovića.

37' Zvezda kontroliše igru na terenu, ali ne srlja po svaku cenu ka golu rivala, oprobao se glavom i Strahinja Eraković u jednoj prilici, bio je neprecizan.

29' GOL! Ben se našao na pravom mestu u pravo vreme, iskoristio je ubačenu loptu Rodića nakon konfuzije u petercu i doneo prednost domaćem sastavu nakon gotovo pola časa igre.

 

27' Tumbas pokušava da proigra saigrače u Zvezdinom šesnaestercu, nedovoljno dobro da namuči defanzivce crveno-belih

25' Kombinuju Ben i Ivanić, dobro se snalaze odbrambeni igrači gostiju.

19' Lepa šansa za Zvezdu, iz izgrađene akcije. Naivno su gosti ispali, a Kanga i Ivanić su kombinovali. Drugi je na kraju bio neprecizan.

17'  Dobro izveden prekid. Motika dodaje do Krstičića koji šutira tik uz stativu već savladanog Balše Popovića.

14' Sada gledamo "viktorije" pred golom Kolubare. Nema mnogo posla pred golom Popovića, ali Zvezda traži priliku da dobrim protokom lopte "otključa" šesnaesterac gostiju.

11' Dobra šansa za Motiku, Ivanić je poslao do Bena, on propustio Ohiju koji je promašio ceo fudbal, a do lopte dolazi Motika koji sa ivice šesnaesterca ima priliku da šutira - tik preko gola.

5' Mladenović je oduzeo loptu na svojoj polovini i pokrenuo kontru gostiju, ipak Eraković odlično reaguje pred svojim šesnaestercem. Lepa i obećavajuća akcija koju gosti nisu znali da realizuju.

2' Dosta agresivna igra Zvezde na startu meča, pritiskaju izabranici Dejana Stankovića na sredini terena i ne dozvoljavaju rivalu da se razigra. Pokušao je Ivanić nakon brze kontre da proigra, Uzelac dobro reaguje.

1' minut utakmica na stadionu Rajko Mitić je počela. Domaći sastav ima prvi napad.

Uoči meča

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Krstičić, Kanga – Ben, Ivanić, Motika – Ohi.

KOLUBARA (3-4-2-1): Popović - Kočović, Uzelac, Radovanović - Mladenović, Lončar, Zečević, Stojanović - Bojić, Petronijević - Tumbas.

U Crvenoj zvezdi nadaju se dobro popunjenim tribinama. Dejan Stanković najavio je meč.

- Kolubara je podigla nivo igre u odnosu na naš susret u Lazarevcu. Čuo sam da rival ima suspendovane igrače zbog žutih kartona. Izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili, neki će morati da pauziraju zbog umora i povreda. Utakmice protiv Metalca i Rendžersa  ostavile su trag u kratkom vremenskom periodu. To ipak, ne menja naše ciljeve i zahteve. Jesenas smo u Lazarevcu ušli jako u meč, iako je teren bio težak, ali smo „otvorili” rivala na vreme i do kraja je bilo 7:1 – kaže Dejan Stanković, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Kolubara će biti lišena pomoći najboljeg igrača i strelca deset golova ove sezone Uroša Đuranovića zbog crvenog kartona u prethodnom kolu.

Šef stručnog štaba gostiju Dejan Đurđević očekuje mnogo bolje izdanje nego u prvom meču protiv crveno-belih (Zvezda dobila 7:1).

- Jako nezgodna utakmica u teškom trenutku za nas, u smislu da je bodova sve manje. Kada idete Zvezdi i Partizanu negde se podrazumeva, pogotovu kada gostujete, da to ide na vodenicu domaćina. Ja stvari ne vidim tako, ne znam svoju ekipu da pripremam za poraz. Uvek treba da izađete sportski dostojanstveno, da date sve od sebe na terenu. Nekad to bude dobro, nekad loše, a nekad rezultira neočekivanim rezultatom. Od svoje ekipe očekujem da u nedelju popravimo utisak iz prve utakmice, koji je bio jako loš ovde u Lazarevcu. To je velika obaveza za sve igrače koji izađu na teren. Sa druge strane imamo personalnih problema, dosta suspendovanih igrača, ali verujte to ništa ne menja. Neki drugi koji dobiju šansu, dobiće je u najboljem mogućem trenutku. Mnoge koje sam trenirao postali su igrači na utakmici sa Crvenom zvezdom. Čini mi se da će kolega Stanković izvesti na teren ono što je najbolje u sastavu i ja se radujem tome, jer je ovo još jedna lepa prilika za nas da se još jednom predstavimo lepo fudbalskoj javnosti u Srbiji i da pokušamo da napravimo neki rezultat. Ako bih rekao da bi svaki bod koji bi upisali bio više nego dobar za nas, ne bih bio nerealan. Stremimo ka tome, jer u životu čovek mora da veruje da bi nešto ostvario. Iz tog ugla ću pokušati da te svoje impresije i utiske i iskustva prenesem na moje mlađe igrače, da se u nedelju protiv velike Crvene zvezde predstave u najlepšem svetlu, rekao je Đurđević.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna