"ČITAJTE MIKU ANTIĆA I UŽIVAJTE U VLAHOVIĆU!" Bivši golgeter Juventusa pozvao Italijane u Srbiju i objasnio zašto je Dušan poseban

Novosti online

16. 03. 2022. u 17:54

VLAHOVIĆMANIJA zahvatila je svet, a ne namerava da se uskoro zaustavi.

ЧИТАЈТЕ МИКУ АНТИЋА И УЖИВАЈТЕ У ВЛАХОВИЋУ! Бивши голгетер Јувентуса позвао Италијане у Србију и објаснио зашто је Душан посебан

FOTO: EPA

O srpskom biseru govorio je i prekaljeni Darko Kovačević. Bivši fudbaler Juventusa dao je izjavu Gazeto delo sportu u kojoj je govorio o sjajnom fudbaleru.

– Vlahović je sjajan momak. Mlad, ali već sa pobedničkim karakterom. Upoznao sam ga dok sam radio za omladinsku reprezentaciju Srbije, sve prepreke savladava na terenu. To mi se sviđa kod njega – rekao je Kovačević za italijansku Gazetu.

Naravno, dotakao se i nekih karakteristika koje je Vlahović „pokupio“ iz Srbije.

– Karakter. Pogledajte Sinišu Mihajlovića i shvatićete na šta mislim. Ima nas sedam miliona, ali zahvaljujući tom duhu, toj želji za pobedom, uvek imamo talente u svim sportovima. Đoković u tenisu, Jokić u košarci, pa odbojka, vaterpolo, fudbal sa Vlahovićem, Jovićem i Mitrovićem, koji je postigao 35 golova u Čempionšipu…

Proslavljeni napadač napravio je zanimljivo poređenje:

– Vlahović sa nabojem prolazi kroz utakmicu. Van terena je vrlo miran, ali na samom terenu, ako ne postigne gol, postaje nervozan. Sve mi se to sviđa, takav sam i ja bio, isti – objasnio je Kovačević.

Darko Kovačević i čuveni brazilski as Ronaldo / Foto: EPA

Smatra bivši špic Olimpijakosa da ne treba preterivati ni sa poređenjima, već da Vlahović mora da pronađe svoj stil igre.

– Još uvek sam zaljubljen u fudbal i kažem da postoje sličnosti između Vlahovića i Erlinga Halanda, ali napadač Borusije ima prednost od dve-tri godine. Ranije je zaigrao Ligu šampiona. To su dva sjajna igrača, ali poređenja su često neprikladna, kao ona sa Ibrahimovićem, Žiruom i ko zna sa kim još. Svako ima svoj stil i ličnost.

Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Uputio je na kraju poziv Italijanima da posete Srbiju.

– Ko može, neka dođe; imamo fantastičnu hranu i mnogo lepih gradova na sat vremena udaljenosti. Ko ne može, neka čita Miroslava Miku Antića – zaključio je Kovačević razgovor za Gazetu.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)