TADIĆ NIŠANI "ORLOVE": Ajaks bi u četvrtfinale Lige šampiona, večeras na programu dva spektakla

Đ. S.

15. 03. 2022. u 10:40

U LISABONU dobra igra Ajaksa nije krunisana konačnim slavljem nad Benfikom, ali u Amsterdamu očekuju prolazak, uprkos remiju iz prvog duela (2:2). Dušan Tadić i drugovi pokušaće večeras (21.00) da nastave niz nepobedivosti u Ligi šampiona protiv "orlova" iz prestonice Portugalije, jer na prethodnih sedam mečeva u elitnom takmičenju nisu osetili gorčinu poraza.

ТАДИЋ НИШАНИ ОРЛОВЕ: Ајакс би у четвртфинале Лиге шампиона, вечерас на програму два спектакла

FOTO: EPA

Kako bi prošli u četvrtfinale, moraće da nastave u istom ritmu. Prvi duel ova dva tima bio je poslastica za fudbalske sladokusce. Napadački orijentisani sastavi nisu previše hajali za defanzivne zadatke, što se i videlo u konačnom zbiru na semaforu. Danas, odbrana "kopljanika" mora biti na nivou, pošto se od Tadića, Alera, Entonija i ostalih, sa pravom, očekuje da odrade svoj deo posla pred protivničkim golom.

- Proučili smo kako igra Benfika i bićemo više nego spremni. Razmišljamo o planu igre, ali na kraju, igrači moraju da donesu ispravne odluke i da dobro pročitaju utakmicu da bi pobedili - kaže trener holandskog tima Erik Ten Hag.

OSMINA FINALA

UTORAK

(2:2) Ajaks - Benfika 21.00
(1:1) M. junajted - Atletiko 21.00
SREDA
(1:1) Juventus - Viljareal 21.00
(0:2) Lil - Čelsi 21.00

Sa druge strane, Benfika, takođe, želi prolazak, naročito zbog toga što je pokazala da može da parira Ajaksu i nada se još ponekom padu koncentracije "kopljanika", kao što je to bio slučaj u Lisabonu.

- Igramo protiv kvalitetnog tima. Ajaks je trenutno jedan od najboljih timova u Evropi. Ima prednosti, ali i slabosti koje ćemo želeti da iskoristimo. Znamo da će biti teško, ali smo motivisani. Moramo da zadržimo posed i da se branimo bez lopte. Iskreno, mislim da su šanse 50:50 - ističe Niko Verisimo, stručnjak Portugalaca.

Uzbudljivo će biti i u drugom meču večerašnjeg programa, gde Atletiko gostuje Mančester junajtedu. U prvom duelu bilo je nerešeno (1:1), a blaga prednost ide "đavolima", koji se uzdaju u Kristijana Ronalda, koji je het-trikom protiv Totenhema (3:2) za vikend postao najbolji strelac u istoriji fudbala, sa 807 pogodaka.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024