"STANKOVIĆ JE NAPRAVIO SNAŽAN TIM"! Van Bronhorst: Nismo nadmeni, srećni smo što smo u osmini finala

Novosti online

09. 03. 2022. u 17:48

DOŠAO je trenutak i da Crvena zvezda nastavi takmičenje u Ligi Evrope. Rival crveno-belima je Rendžersa, a pred duel u Glazgovu govorio je trener "policajaca", Đovani van Bronhorst.

СТАНКОВИЋ ЈЕ НАПРАВИО СНАЖАН ТИМ! Ван Бронхорст: Нисмо надмени, срећни смо што смо у осмини финала

FOTO: AP

Dobar deo konferencije holandski stručnjak je posverio Srbina, Draganu Mladenoviću i Dejanu Stankoviću.

Mladenović je sada direktor omladinske škole Crvene zvezde, a tokom igračke karijere je nastupao za Rendžers. Treneru šampiona Škotske je zasmetalo to što je on u intervjuu za "Novosti" istakao da je tim iz Glazgova postao nadmen nakon što je eliminisao Borusiju Dortmund u prethodnoj rundi.

- Zašto smo nadmeni? Ne vidim da je bilo koji od mojih igrača arogantan, već smo svi skromni. Uživamo zbog igranja u Evropi, poštujemo svakog protivnika i ne vidim bilo kakve znake nadmenosti u svom timu, kod sebe ili u klubu. Srećni smo jer se nalazimo u osmini finala i učinićemo sve da prođemo, ali arogancija nije reč koja mi pada na pamet kada pogledam svoje igrače dok se pripremaju za ovaj dvomeč - rekao je Van Bronhorst.

Detalj sa utakmice Rendžers - Borusija Dortmund/Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Bivši trener Fejenorda se takođe ne slaže sa strategom Zvezde da je Rendžers favorit.

- To je njegovo mišljenje, ali za mene to nije važno. Pripremamo se za utakmicu kao i protiv drugih rivala, bitno nam je da na terenu radimo ono što smo zamislili. To je najvažnije i tome težimo.

"Imam veliko poštovanje za Stankovića"

Van Bronhorst nije mogao da se seti neke utakmice u kojoj je igrao protiv Stankovića, ali nije zaboravio kakav je bio igrač.

- Mislim da nisam mnogo igrao protiv njega, ali jesam revijalnu utakmicu legendi koju je organizovala UEFA uoči finala Lige šampiona. Bio je fantastičan igrač, imao je odličan pas i dopadao mi se njegov karakter, imao je veliki uticaj na tim. Imam veliko poštovanje za njega kao igrača, a i sada kao trenera. Napravio je snažan tim i jedva čekamo da odmerimo snage sa njima. Zaista se radujem ovom dvomeču.

Potom se Holanđanin osvrnuo i na crveno-bele za koje ističe da imaju kvalitet.

- Igramo protiv jake ekipe, koja je bila prva u svojoj grupi. Imam ogromno poverenje u svoje igrače i uveren sam da možemo do povoljnog rezultata. Učinićemo sve što možemo da prođemo u sledeću rundu.

Za kraj je potvrdio da je Aron Remzi biti u sastavu za utakmicu, ali da neće početi duel.

- Ramzi će biti u timu, ali ne u startnoj postavi. Stiven Dejvis nije u konkurenciji za utakmicu, imamo nekoliko dilema, ali biće sve u redu - zaključio je Van Bronhorst.

Utakmica Rendžers - Crvena zvezda igra se u četvrtak od 21 sat na "Ajbroksu".

BONUS VIDEO: Dejan Stanković: Odmorili smo par igrača za Evropu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!