VAR, PENAL, DRAMA: Partizan zadržao prvo mesto posle Subotice (VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2022. u 13:35 >> 16:22

FUDBALERI Partizana savladali su Spartak u Subotici minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola bio je Natho sa bele tačke. Penal je dosudio arbtar Lukić posle intervencije iz VAR sobe.

ВАР, ПЕНАЛ, ДРАМА: Партизан задржао прво место после Суботице (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Dugo će se govoriti o odluci arbitra Lukića da kontakt Đurasovića i Jovića u šesnaestercu Spartaka okarakteriše kao prekršaj za najstrožu kaznu. Treba reći da je u VAR sobi bio naš najbolji sudija Srđan Jovanović.

 

Loši vremenski uslovi i težak teren uslovili su da igra naročito u prvom poluvremenu ne bude na nekom visokom novou, ali bilo je i uzbuđenja. Prvo u 11. minutu kada je mladi Terzić promašio nemoguće, dobra je bila reakcija golmana domaćih Dubljanića, a oštra trenera crno-belih Stanojevića u ovoj situaciji.

Nedugo zatim istakao se i golman crno-belih Stevanović koji je zaustavio pokušaje Tufegdžića i u dva navrata Srećkovića. 

To je bilo otprilike sve u prvom delu, a drugi je Partizan počeo mnogo ofanzivnije i angažovanije na šta su uticale i izmene koje je u pauzi i u rvim minutima drugog dela napravio trener Stanojević.

Pokušavao je Partizan, ali se branila domaća ekipa. Odličan je bio golman Dubljanić, ali isticao se i Japanac Šimura. S druge strane, pretili su i golubovi iz kontri.

Iako je Rikardo imao izglednu priliku petnaestak minuta pre kraja, pitanje je da li bi Partizan stigao do gola da nije bilo penala, o kome će sigurno još biti reči. 

Imali su creno-beli i posle jednu idealnu priliku ali je mladi Milovanović propustio da realizuje situaciju jedan-na-jedan sa Dubljanićem. U nastavku akcije nemušt pokušaj imao je Jović.

Pred kraj meča bilo je i incidenata, fudbaleri Spartaka su se bunili zbog jednog nedosuđenog prekršaja na sredini terena, očigledno još pod utiskom penala.

 

Posle utakmice, oba trenera pohvalila su igru rivala, a šef struke Spartaka uputio je i izvinjenje zbog reakcije na odluku iz VAR sobe.

Crno-beli su ovom pobedom vratili plus pet prednosti u odnosu na večitog rivala koji ima meč manje.

 

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice!

95' - Kakvu šansu propustio je Milovanović! Oči u oči sa golmanom Spartaka nije uspeo da pogodi mrežu. Na odbijenu loptu natrčao je Jović, ali kao da ga je iznenadila pa je tukao daleko od gola.

Drugo poluvreme produženo je za sedam minuta.

90' - Nemile scene na stadionu u Subotici!  Prekinuta je utakmica zbog toga što Lukić nije svirao faul u korist Spartaka, utrčali su igrači obe ekipe, ali se sve brzo smirilo.

 

88' - Fudbaleri Spartaka ne mogu da se pomire sa odlukom Lukića na intervenciju VAR da dodsudi penal za crno-bele.

84' Lazar Lukić je dobio poziv iz VAR sobe da pregleda situaciju u kojoj se našao Jović posle starta Đurasovića, a posle dvominutnog pregledanja snimka, arbitar je pokazao na belu tačku. Natho je bio neumoljiv i Partizan vodi!

 

80' Kakve dve prilike, po jedna na obe strane. Prvo je Jović oklevao da uđe u peterac pa je izgubio loptu, a u polikontri spartak stiže do izgledne prilike, ali Stevanović zaustavlja solidan pokušaj domaćina.

78' - Dubljević izbacuje u korner posle šuta Holendera koga je idealno uposlio Rikardo. Natho izvodi korner posle koga Uroševićev pokušaj zaustava Šimura. Ovo je drugi put da japanski fudbaler požrtvovanom intervencijom spašava Spartak.

75' - Posle nekog vremena jedna prilika i za Spartak. Srećković je dobro otvorio kontru domaćina, nastavio sa driblingom napred, došao do ivice kaznenog prostora, ušao unutra, ali onda se zapetljao, umesto da je proigrao nekog od slobodnih saigrača.

73'- Natho je ubacio loptu u kazneni prostor iz slobodnog udarca sa desne strane, ali crno-beli su stekli samo korner iz toga. A korner nije doneo ništa. 

72'- Rikardo pokušava glavom posle centraršuta sa levog krila, ali lopta ide nalo pored gola.

67' Marko Milovanović menja desnog beka Živkovića. Uvođenjem mladog špic igrača umesto defanzivca Stanojević je sve karte bacio u napad. gubitak bodova u Subotici mogao bi skupo da košta crno-bele, na talonu je titula!

64' - Jović je propustio dobru priliku za Partizan. Lepo ga je uposlio Natho, ali se mladi napadač spetljao pred golom.

60'- Nova izmena u Partizanu, opet Stanojević osvežava napad. Umresto Meniga ulazi Holender.

55' - Pokušao je Urošević iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora. Plasirao je loptu ali je ona pogodila živi zid i propala je ova poluprilika za crno-bele koji su mnogo konkretniji početkom drugog poluvremena nego u većem delu prvog.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Stanojević će sa dve izmene pokušati da razdrma napad Partizana. Od 46. minuta umesto Terzića i Pavlovića u igri su Jović i Lutovac.

Prvo poluvreme obeležili su golmani obe ekipe koji su se na lošem terenu i po hladnom vremenu bolje snalazili od napadača u onih nekoliko prilika koje smo videli sa obe strane. Naročito se istakao čuvar mreže Spartaka Dubljanić u 11. minutu kada je zaustavio Terzićev pokušaj. Pogledajte reakciju trenera Stanojevića posle promašaja mladog napadačacrno-belih.

Sa druge strani Stevanović je u istom napadu dva puta sačuvao mrežu kod pokušaja Srećkovića.

Pogledajte najzanimljivije trenutke iz prvog dela utakmice:

 

PRVO POLUVREME

Kraj prvog dela igre!

43'- Veliku priliku propustio je Urošević da dovede Partizan u prednost! Korner je izveo Terzić, a lopta je došla do lebvog beka crno-belih koji je pokušao iz blizine, ali Dubljanić je opet na visini zadatka.

36' - posle dužeg zatišja pokušao je Spartak preko Japanca Šimure, ali njegov šut bio je neprecizan.

29' - Stevanović u dva navrata spašava Partizan u duelu sa Srećkovićem.

27' - Pokušao je Luka Bjelović sa distance, ali je loptu ukrotio danas raspoloženi Stevanović.

22' - Nova prilika za crno-bele, pokušali su Urošević, Natho i Rikardo, ali najbolji strelac Lige je pogodio Japanca Šimuru koji je telom blokirao prilaz golu. Kumovao je i zaista loš teren stadiona u subotici za koji su krivi i vremenski uslovi.

16' - Posle neiskorištene šanse Partizana usledili su minuti Spartaka. Domaća ekipa pokušala je preko Srećkovića, ali je Stevanović uz pomoć panterskih refleksa odbranio.

14' - Srećković je blokirao Rikarda koga je lepo uposlio Natho.

13' - Tufegdžić je okušao šut sa distance, lopta je prozujala pored prečke.

 

11' - Skoro 11 minuta čekalo se na prva uzbuđenja ispred gola Dubljanića, a onda je Terzić propustio idealnu priliku da sa pet metara zatrese mrežu. Pokušali su u istom napadu i Rikardo i Pavlović.

1'- Počela je utakmica na očajnom terenu u Subotici.

UOČI MEČA

Posle poraza u 166. večitom derbiju i pobede protiv Mladosti za koju su strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka, crno-beli na severu Srbije nastavljaju pohod ka šampionskoj tituli.

Malo iznenađenje u startnoj postavi Partizana, Aleksandar Stanojević je odlučio da protiv Spartaka igra sa dva "bonus" igrača, pa će šansu od starta dobiti Nikola Terzić i Lazar Pavlović. Posle odrađene suspenzije Saša Zdjelar se vratio u ekipu, a Popovića je među stativama zamenio Stevanović.

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 - Natho iz penala u 85. minutu.

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti kartoni: Nikolić i Ostojić (Spartak), ŽivkovićUrošević i Jović (Partizan)

SPARTAK: Dubljanić, Đurasović, Bogićević, Ostojić, Milošević, Šimura, Vidaković (od 89. Todorovski), Bijelović, Tufegdžić (od 70. Rošević (od 79. Mihajlović)), Srećković, Nikolić.

PARTIZAN: Stevanović, Živković (od 67. Milovanović), Vujačić, Saničanin, Zdjalar, Natho,  Pavlović (od 46. Lutovac), Menig, (od 59. Holender), Terzić (od 46. Jović), Rikardo (od 89. Smiljanić).

BONUS VIDEO: Stanojević o utakmici Partizan - Mladost

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!