AU, KAKVI RIVALI ČEKAJU ZVEZDU NA ŽREBU: Barsa silna kao nekad, Sergej "pomogao" Portu, Sevilja preživela ustaški pir... (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2022. u 22:37 >> 23:48

FUDBALERI Porta, Sevilje, Atalante i Lajpciga plasirali su se u osminu finala Lige Evrope i tako postali prvi potencijalni rivali Crvene zvezde na žrebu koji će biti održan u petak u podne u Nionu, a onda su im se pridružila još četiri tima.

АУ, КАКВИ РИВАЛИ ЧЕКАЈУ ЗВЕЗДУ НА ЖРЕБУ: Барса силна као некад, Сергеј помогао Порту, Севиља преживела усташки пир... (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA/Etore Ferari

Porto je izborio 2:2 u Rimu protiv Lacija, što je zmajevima bilo dovoljno posle 2:1 sa Dragaa. Jedan od odlučujućih momenata na utakmici bio je penal za goste koji je skrivio Sergej Milinković Savić.

Ćiro Imobile je doneo vođstvo Laciju i na taj način izjednačio ukupni skor na 2:2, a nedugo potom dogodio se sporni detalj u kojem su učestvovali napadač Porta Mehdi Taremi i Sergej. 

Taremi je pao u kaznenom prostoru Lacija, što je arbitar Ajtekin okarekterisao kao simulaciju i udelio žuti karton napadaču portugalskog tima. No, na poziv VAR-a, Ajtekin je pogledao snimak i ponišio svoju odluku dodelivši penal Portu koji je Taremi pretvorio u izjednačenje gostiju i vođstvo u ukupnom skoru od 2:3.

Uribe je sredinom drugog dela doveo Porto u vođstvo, a Kataldi je u petom minutu nadoknade doneo izjednačenje Lacijalima, nedovoljno za prolaz.

Atalanta je bila ubedljiva protiv Olimpijakosa i slavila sa 3:0, ubedljivije nego u Bergamu kad je pobedila "samo" 2:1. Meč je obeležio dvostruki strelac, ukrajinski internacionalac Ruslan Malinovski, koji je posle postignutog gola podigao dres ispod koga je imao majicu sa ispisanim rečima "Ne ratu u Ukrajini".

Dinamo je u Zagrebu jurio dva gola minusa iz Sevilje, a od 65 minuta stigli su modri na pola puta pošto je Oršić sa bele tačke pogodio mrežu bona. Ipak, hrvatski predstavnik nije uspeo da stigne do drugog gola i eventualnog produžetka, iako je u završnici imao i igrača više. 

Utakmicu u Maksimiru je obeležio i skandal u kome su učestvovali navijači Dinama bed blu bojsi. Dinamove pristalice sa severne tribine uzvikivali su  "Slava Ukrajini", a s ostalih tribina skandiranje je bilo popraćeno aplauzom i uzvicima "U boj, u boj, za narod svoj". 

Iako reči "Slava Ukrajini" ne deluju na prvi pogled sporno, u pitanju je poklič kojim su se dičile ukrajinske nacistiške snage u Drugom svetskom ratu, kada su se na strani Nemaca borile protiv sovjetsih armija.

Lajpcig je posle 2:2 na svom terenu, u gostima savladao Sosijedad sa 3:1 i overio plasman u osminu finala.

U večernjem terminu, postala su poznata još četiri potencijalna rivala Crvene zvezde.

U pitanju su Barselona, BetisGlazgov Rendžers i Braga.

Pravi spektakl priredila je Barselona u Italiji, gde je, nakon 1:1 s Napolijem na "Nou Kampu", pregazila domaćina sa 2:4, uz golove Albe, fantastičan udarac De Jonga, zatim Pikea i majstoriju Obamejanga. Strelac za Napolitance najpre bio Insinje, i to iz penala za privremeni prilazak na gol zaostatka, a potom je Politano pred sam kraj uspeo da ublaži poraz, ali ne i spreči eliminaciju italijanskog kluba.

Sa druge strane, Betis je najpre u gostima savladao ekipu Zenita sa 2:3, a onda u Španiji strepeo kada je VAR pregledao gol Čistjakova u 91. minutu za odlazak u produžetke. Ipak, taj pogodak je poništen zbog navodnog prekršaja u napadu, ostalo je 0:0, pa je španski klub mogao da proslavi uspeh.

I, konačno, Rendžersi su posle rapsodije u Dortmundu, gde su pobedili Borusiju sa 2:4, na "Ajbroksu "odigrali 2:2 i izborili plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Penal-drama u Portugaliji

Braga je posle poraza od Šerifa sa 2:0 uspela da pred svojim navijačima dođe takođe do istovetnog rezultata, pa su na red došli produžeci. I, kako se rezultat nije menjao, penali su odlučili poslednjeg učesnika osmine finala.

Tri prva izvođača za Šerif, Dulanto, Bruno i internacionalac iz BiH Radeljić, nisu bili precizni, a Ruiz je u trećoj seriji propustio priliku da tada odvede Bragu dalje. Tu nije bio kraj drame. Jer, posle prvog pogotka gostiju s bele tačke (Basit je bio strelac), ni Karmo nije uspeo da realizuje penal kojim bi Portutalci pobedili. Til je potom produžio nadu Šerifa, ali je odmah potom tačku na ovu priču stavio pogotkom 22-godišnji Fransiko Moura, za konačnih 3:2 u penal-ruletu u korit portugalskog tima.

Bonus video: Na Kup Koraća ušao vojni orkestar, a "delije" i "grobari"  zagrmeli zajedno

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja