USTAŠKI PIR U ZAGREBU! Navijači Dinama zgrozili svet usred sukoba Rusije i Ukrajine

Novosti online

24. 02. 2022. u 20:21 >> 21:01

HRVATSKA je opet u centru pažnje sportske javnosti, zbog ustaškog pira tamošnjih fudbalskih navijača, koji su rešili da se "umešaju" u aktuelni sukob Rusije i Ukrajine.

УСТАШКИ ПИР У ЗАГРЕБУ! Навијачи Динама згрозили свет усред сукоба Русије и Украјине

Foto: Jutjub Printskrin

Naime, pre revanš utakmice za plasman u osminu finala Lige Evrope, koju su na Maksimiru igrali Dinamo Zagreb i Sevilja, deo navijača hrvatskog prvaka je uz uobičajena obeležja istakao i ukrajinsku zastavu.

Ali, nisu se na tome zaustavili.

"Dinamove pristalice sa severne tribine uzvikivali su  'Slava, slava Ukrajini', a s ostalih tribina skandiranje je bilo popraćeno aplauzom i uzvicima  'U boj, u boj, za narod svoj'", piše hrvatski portal Indeks.

Iako reči "Slava Ukrajini" ne deluju na prvi pogled sporno, u pitanju je poklič kojim su se dičile ukrajinske nacistiške snage u Drugom svetskom ratu, kada su se na strani Nemaca borile protiv sovjetsih armija.

"U boj za narod svoj" je, kao što je i te kako poznato iz pomenutog ratnog sukoba, bila krilatica ustaša, koji su hiljade Srba, Jevreja, Roma i drugih, ubile na najsvirepije načine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Podsetimo, Dinamo je protiv Sevilje igrao revanš utakmicu o kojoj mu je zavisio opstanak na međunarodnoj sceni, ali kako je u prvom meču sa 3:1 pobedila je španska ekipa, koja je druga u svom prvenstvu, iza madridskog Reala, pobeda "modrih" u revanšu od 1:0 nije bila dovoljna da Zagrepčani prođu u narednu rundu.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)