SUROVA PRESUDA: Luka Jović "otpisan" u Realu, sada mu je samo jedno preostalo

D. N.

15. 02. 2022. u 11:21

LUKA Jović po svoj prilici mora da se nada čudu da bi dobio šansu da zaigra za Real Madrid.

СУРОВА ПРЕСУДА: Лука Јовић отписан у Реалу, сада му је само једно преостало

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Usled problema sa povredom koji ima Karim Benzema, pred večerašnji meč osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Reala, postavljalo se pitanje da li će srpski reprezentativac dobiti priliku u startnoj postavi.

S jedne strane postajala je i još uvek je prisutna bojazan u stručnom štabu, jer se francuski as nije u potpunosti oporavio pa nije baš mudro rovitog ga puštati na teren, a s druge strane, postajala je, i još uvek postoji, nada srpskog golgetera da će baš njemu biti ukazana šansa.

Ali ako je suditi po jutrošnjem pisanju španske štampe, "presuda" koju je trener Karlo Ančeloti doneo nije nimalo povoljna po Luku Jovića.

Karlo Anćeloti / FOTO: AP/Tanjug

Rizik ili "lažni špic"

Kako javljaju i "Marka" i "As", tek pred početak utakmice, u dogovoru s doktorima, Ančeloti će doneti jednu od dve sledeće odluke:

Ili će Karim Benzema biti starter na "Parku prinčeva", ili će ga na terenu odmeniti "lažni napadač". Prednost se, u tom drugom slučaju, daje Geretu Bejlu.

On se protiv Viljareala u napadu bolje snašao nego u prethodnom meču Isko, pa će Luka Jović, koja god da bude Ančelotijeva odluka, svakako ostati "zakucan na klupi", a možda tek u finišu dobiti priliku. Ako je, jelte, uopšte dobije...

Benzema, velika misterija

Imajući u vidu da se Benzema, glavni špic Madriđana, našao u problemu otkako je pre tri nedelje doživeo povredu protiv Elčea, španski listovi nagađaju kako će Realova postava izgledati protiv PSŽ-a.

"Karim još nijednom, od povrede, nije trčao sprint. Ali izgleda da je spreman da stisne zube i zaigra od starta u Parizu. Alternativa je Geret Bejl u napadu, ili, čak, zbog solidne partije Velšanina u prvenstvu, da obojica budu deo ofanzivnog trija! Tada bi se na drugom krilu, naspram "Bejlovog", našao i Vinišijus, ali bi se Brazilac za to mesto nadmetao sa Asensijom i Rodrigom", piše "As".

Karim Benzema / FOTO: Tanjug

Minimalna šansa za Srbina

Pomenuti španski list tome dodaje i sledeće:

"Ako Karim Benzema ostane na klupi, da bi se izbegao bilo kakav rizik sa njim, Velšanin bi mogao da se nađe u startnoj postavi. Postoje, ipak, i neke druge opcije: ponovo Isko (kao "lažni napadač), možda čak Luka Jović ili Eden Azar... A možda se Ančeloti odluči za trio Rodrigo - Asensio - Vinišius, ili čak ubaci četvrtog veznog igrača umesto standardne formacije 4-3-3", nagađa "As".

Luka Jović / Foto: EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Podsetimo, kada se krajem 2021. godine Benzema prvi put ozbiljnije povredio u ovoj sezoni, Ančeloti je dozvolio Srbinu da oseti slast igranja u startnoj postavi. I...

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, pa zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su povod da navijači našeg golgetera pomisle da će se njegova "renesansa" nastaviti. Ali Luka Jović se ubrzo vratio na klupu, jer se na teren vratio Benzema.

Francuz je sada opet povređen, ali izgleda da Real Madrid, bar u važnom duelu sa Parižanima, ne računa previše ozbiljno na srpskog golgetera, kome je ostalo samo jedno: da veruje u čudo i konačno dobije priliku kakvu i zaslužuje.

Utakmica PSŽ - Real na programu je od 21 sat u glavnom gradu Francuske. Tada će biti odigrana i utakmica Sporting - Mančester siti, takođe u osmini finala Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)