"NE SMEŠ TO DA RADIŠ!" Trener Juventusa Alegri "izribao" Dušana Vlahovića

D. N.

14. 02. 2022. u 10:08

DUŠAN Vlahović nije uspeo da nastavi golgeterski niz u Juventusu, a posle dramatičnog meča sa Atalantom u Bergamu (1:1), imao je šta da čuje od trenera.

НЕ СМЕШ ТО ДА РАДИШ! Тренер Јувентуса Алегри изрибао Душана Влаховића

Tanjug/AP

Podsetimo, Vlahović je najpre u svom prvom meču, u 24. kolu Serije A, fantastičnim golom "načeo" Veronu, potom je torinskom gigantu doneo pobedu u finišu Kup meča sa Sasuolom, a onda je u nedelju uveče "postio" na gostovanju petoplasiranoj ekipi prvenstva.

Ali nije jedini "krivac" za to - izvrsni defanzivac Atalante Merih Demiral prilično je "ostavio trag" na Vlahovićevim nogama usled brojnih startova.

Posle jednog od njih, Srbin se žestoko bunio kod sudije Marijanija, jer je bio u neverici da faul ni tada nije dosuđen nad njim, a sve što je dobio - bio je žuti karton.

Dušan Vlahović na meču Atalanta - Juventus  / Foto: Tanjug/AP

Masimilijano Alegri, strateg Juventusa, imao je šta da kaže našem reprezentativcu tim povodom.

- Mora da nauči da ne sme sebi da dozvoli nervozu kada se određene stvari koje je zamislio ne ostvare na terenu - rekao je trener torinskog giganta posle meča, dodajući:

- Ali ima tek 22 godine, mlad je...

Masimilijano Alegri, trener Juventus / FOTO: Tanjug/AP

Iako se, poput Vlahovića, ni navijačima Juventusa nije nimalo svidelo ono što je njihov novi ljubimac doživljavao u pomenutim duelima, te su na društvenim mrežama slikovito ukazivali šta od prvog minuta štoper ekipe iz Bergama radi Srbinu...

... na kraju je sve ispalo donekle dobro za Juventus.

Jer, posle fantastičnog pogotka Malinovskog za vođstvo Atalante...

... u drugom minutu sudijske nadoknade vremena Dušan Vlahović je prilikom kornera "povukao" za sobom deo odbrane rivala, a Danilo iza njega utrčao i glavom majstorski zatresao mrežu suparnika. Time je postavio konačan rezultat - 1:1, čime je Juventus sačuvao četvrtu poziciju.

Trener odustao od šampionske trke

- Bila bi šteta da smo izgubili, jer smo stvarno igrali dobro. Ali napravili smo mnogo grešaka u napadu. A onda je bilo i ona tri minuta "terora" u odbrani, kada smo olako izgubili dve lopte, pa nas je De Liht spasao svojim požrtvovanjem. U drugom poluvremenu smo bili dobri, ma i u prvom smo bili, a tehnički posmatrano meč je bio prilično zadovoljavajuć. Ja sam se još i zabavljao na klupi, bar do trenutka dok nismo počeli da gubimo. Ekipa je verovala do kraja, a Danilo dao prelep gol. Bilo nam je važno da nastavimo niz pozitivnih rezultata, pa se ovaj bod, osvojen protiv direktnog konkurenta, može nazvati važnim - istakao je Alegri.

Što se titule tiče, na nju trener Juventusa ne računa.

- Skudeto je, kao i mnogo pre ovog meča, rezervisan za neki od vodeća tri tima. Prosto, previše su odmakli od nas ostalih. Na nama je da zadržimo četvrtu poziciju (koja vodi u Ligu šampiona), a da probamo da popravimo svoju formu. Moramo da budemo precizniji u završnici, naročito kada se "meč lomi". Što se titule tiče... Mislim da će je osvojiti Inter. Jednostavno, ima najbolju ekipu, rekao sam to i ranije, još od septembra. Neka mi ne zamere Milan i Napoli, koje takođe veoma poštujem - zaključio je Masilimijano Alegri.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 18 pogodaka na drugom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, a na čelnoj poziciji je vođa Lacija Ćiro Imobile sa 19.

Od tih 19 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna Robert Levandovski - 26.

Tabela Serije A

Juventus je pred ovaj meč bio četvrti na tabeli Serija A sa 45 boda, a Atalanta peta sa 43.

Pobeda "stare dame" donela bi joj učvršćivanje na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona, ali iako taj cilj nije ostvaren, podela plena je ostavila pomenute takmace na istim mestima, s tim da Juve sada ima 46 bodova, a ekipa iz Bergama 44.

Na vrhu tabele Serije A su Milan (55, uz meč više), Inter (54), i Napoli (53).

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba