VLAHOVIĆ ČUVA JUVENTUS: Srbin odveo "staru damu" u polufinale Kupa Italije

A. Ilić

10. 02. 2022. u 22:54

FUDBALERI Juventusa u četvrtfinalu Kupa Italije dočekali su Sasuolo. Zanimljiv meč gledali smo na Alijanc Stadionu, a rezultat je bio 2:1, a konačan rezultat postavio je Dušan Vlahović u završnici meča.

ВЛАХОВИЋ ЧУВА ЈУВЕНТУС: Србин одвео стару даму у полуфинале Купа Италије

FOTO: Tanjug

Fantastičan duel odigrali su Sasuolo i domaći Juventus, a centralne figure bili su Đanluka Pegolo i Matia Perin. Oba golmana su u više navrata imali odlične intervencije, posebno se istakao četrdesetogodišnji Pegolo koji je skidao i nemoguće. Ipak, na kraju Pegolo nije mogao protiv Dušana Vlahovića.

Nije dobro po zeleno-crne krenulo. Iz prvog pravog napada Juventus je došao do vođstva. Paulo Dibala je došao do odbitka i lagano zatresao mrežu. Rutinski je igrač Juventusa obradovao navijače.

Primljeni gol delovao je kao šok terapija za goste koji su zaigrali znatno angažovanije. U nekoliko navrata pripretili su Perinu, a Italijan je odlično reagovao.

FOTO: Tanjug

Ipak, uhvatio ga je Hamed Junior Traore na pogrešnoj nozi u 24. minutu. Prošao je pored odbrane, sa ivice šesnaesterca odlično je plasirao loptu za 1:1.

Dušan Vlahović je pred kraj poluvremena izašao pred Pegola, a iskusni golman je duel završio kao pobednik - nakon 45 minuta igre 0:0.

Ponovo je u 52. minutu Dušan Vlahović imao lepu priliku. Primio je loptu na ivici šesnaesterca, ali je šutirao kraj gola. Samo četiri minuta kasnije Venston Mekeni je primio savršen pas na ivici šesnaesterca, na nesreću domaćih navijača pogodio je stativu.

FOTO: Tanjug

Vlahović je ponovo bio u odličnoj šansi, raspalio je projektil, a Begolo još jednom odličan. Potom je u 73. minutu Morata uputio snažan šut, a dobro reaguje odbrana Sasuola.

Već u narednom napadu Matijas de Light je skoro sa gol linije šutirao, pogodila je lopta stativu, a nakon toga usledila je konfuzija kod domaćih napadača, trojica igrača bila su na lopti, a nije niko uspeo da je sprovede u mrežu.

Adrijen Rabio je nakon auta glavom imao priliku da usmeri loptu u mrežu, ali se ponovo pitao odlični golman Sasuola koji je krajnjim naporima uspeo da omađija svoju mrežu. Ipak, proradio je inat kod Dušana Vlahovića koji je odlično reagovao po levoj strani. Pobegao čuvaru, šutirao desnom nogom, a odbitak je završio u golu.

Vlahović je potom napustio teren, a Sasuolo je preuzeo terensku inicijativu, ali promene rezultata nije bilo.  Juventus će u polufinalu Kupa Italije igrati protiv Fiorentine. Dok će drugi par biti Milan i Inter.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024