NAJTUŽNIJA FUDBALSKA BAJKA: Totalni autsajder imao 3:0, pa ostao bez bronze na Kupu afričkih nacija (VIDEO)

D. N.

05. 02. 2022. u 22:22

ISTINSKA fudbalska bajka ispisana je u Kamerunu, ali njen kraj se nije svideo onima koji su navijali za apsolutne autsajdere.

НАЈТУЖНИЈА ФУДБАЛСКА БАЈКА: Тотални аутсајдер имао 3:0, па остао без бронзе на Купу афричких нација (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Iako su u meču za treće mesto na Kupu afričkih nacija, čiji su četvorostruki osvajači, bili favoriti protiv Burkine Faso, Kamerunci su tek posle senzacionalnog "povratka u život" uspeli da se domognu bronze - konačan rezultat bio 3:3, penalima 5:3.

Autsajderi su bili na korak od senzacije, a kako su igrali, ona i ne bi bila nezaslužena.

Jer, fantastičnim nastupom, Burkina Faso je povela sa 3:0, a golovi koje je postigla u tom naletu ostavili su Kamerunce u neverici.


Najpre je Jago krunisao dobru akciju svoje ekipe u 24. minutu...


... potom je kamerunski golman Onana neshvatiljvo pogrešio dva minuta pre kraja poluvremena, posle šuta Kaborea iz "mrtvog ugla" ...


... da bi na 3:0 povisio Utara u 49., posle sjajnog zaustavljanja lopte od strane Traorea i njegovog idealnog centaršuta:

Međutim, sve je počelo da se menja u 72. minutu. Tada je Bahoken, posle kornera, iskoristio gužvu da primakne Kamerun na 1:3...

... da bi na scenu potom stupila najveća zvezda ove kamerunske reprezentacije, Vensan Abubakar.

Na 2:3 je smanjio zaostatak dok je Traore bio iza gola svoje, selekcije Burkine Faso, rešivši da sam izađe sa terena na kratko...

... a onda je veliki kiks napravio golman Burkine Faso, Farid Uedraogo. Igrao se 88. minut kada je očajno reagovao prilikom pokušaja dugačkog proigravanja Abubakara - skočio je "u prazno", sudarivši se sa saigračem, a lopta je pala maltene pred noge najboljeg strelca Kameruna, koji je lako smestio loptu u nebranjenu mrežu.

Na red su potom odmah došli penali, a tragičar je bio igrač autsajdera, Ture, koji je prokockao jedanaesterac u trećoj seriji. Kako su sva petorica Kamerunaca bila precizna, pogodak Ojonga doneo je veliko slavlje domaćim navijačima, a bronzu njegovoj reprezentaciji.

U velikom finalu u nedelju od 20 časova igraju Senegal i Egipat, čije su najveće zvezde saigrači iz Liverpula, Sadio Mane i Mohamed Salah.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna