"PREBIŠE NIKOLU!" Jokić u NBA haosu, američki novinari dele neverovatne snimke (VIDEO)

D. N.

05. 02. 2022. u 15:25

NIKOLA Jokić je doživeo nešto što je zgrozilo pojedine američke novinare koji prate NBA ligu, a naročito Denver Nagetse za koje srpski košarkaš i nastupa.

ПРЕБИШЕ НИКОЛУ! Јокић у НБА хаосу, амерички новинари деле невероватне снимке (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Suđenje koje, sada već kao MVP najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu, "doživljava" naš as, toliko je na momente sramno, da i lokalni predstavnici medija ne mogu da veruju šta se dešava na NBA parketima kada Jokić igra.

Nije tajna da su vrlo oštre borbe za poziciju u NBA reketu, ali Nikolu nekada toliko nesportski udaraju, da ili on sam mora da reaguje (kao kada je nasrnuo na Markifa Morisa koji ga je umalo povredio, posle čega je NBA liga izrekla kazne, od kojih je najveću dobio upravo Nikola Jokić), ili ostane potpuno zbunjen indolencijom arbitara.

Samo sa sinoćnje utakmice, u kojoj je Jokić briljirao protiv Nju Orleansa, bilo je nekoliko primera katastrofalnog suđenja koje je zbunilo i pojedine američke novinare.

Redakcija "Novosti" će vam, za ovu analizu, uzeti samo poruke i snimke koje je, tokom trajanja meča, u "etar" slao sportski novinar uglednog "Forbsa", Džoel Raš.

- Voleo bih da mi NBA sudije objasne kako to u ovom prokletom svetu Džekson Hejs "nije faulirao" Nikolu Jokića ovde, a nekako je (Jokićev saigrač) Zik Nađi "faulirao" Jonasa Valančijunasa?

Na snimku, koji je i pred vama, mogu da se vide dva nedosuđena prekršaja nad Jokićem, koji usled takvog ponašanja rivala nije poentirao, dok je Nađiju, na drugoj strani terena, dosuđen vrlo, vrlo sumnjiv prekršaj dok je, samo uz kontakt grudnim košem sa Valančijunasom, branio koš Nagetsa.

Ili, još jedan primer "prebijanja" Nikole Jokića, kako to mnogi navijači Denvera nazivaju komentarišući šta u poslednjnje  vreme srpski as doživljava na NBA parketima.

- Još jedan primer kako NBA sudije ne dele pravdu na isti način za oba tima, jer nekim čudom ovo "jeste" faul Zika Nađija zbog odgurivanja, ali u tvitu ispod, kada Jonas Valančijunas apsolutno gura Nikolu Jokića u leđa, to "nije" prekršaj zbog odgurivanja?

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i tokom cele ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,7 skokova po utakmici, uz 7,8 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver su okončali vrlo napornu turneju (šest mečeva na gostujućim terenima za samo devet dana), u nedelju, u 21.30 po srednjeevropskom vremenu, igraju na svom parketu protiv Bruklin Netsa.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 28-24 (i dva uzastopna poraza), šesti u Zapadnoj konferenciji NBA, a šesti je, i to na "istoku", Bruklin koji je u odsustvu svojih najvećih zvezda "vezao" sedam poraza u nizu, pa je trenutno na učinku 29-23.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)