UZORI PIKSI I MARIN: Nemanja Motika došao u Zvezdu da potvrdi veliki potencijal

Z. ĆOROVIĆ

05. 02. 2022. u 08:20

ŠKOLOVAO se u Bajernu, raširiće krila u Zvezdi. Mladi napadač Nemanja Motika (18) došao je na "Marakanu" da potvrdi veliki potencijal u naredne četiri godine, na koliko je potpisao ugovor sa našim najtrofejnijim klubom.

УЗОРИ ПИКСИ И МАРИН: Немања Мотика дошао у Звезду да потврди велики потенцијал

FOTO: FK Crvena zvezda

Po izgledu još kao dečkić, najučerašnjoj promociji hrabro je rekao da će se od starta boriti za mesto prvotimca.

- Imao sam nekoliko ponuda od klubova iz Evrope, ali kada je stigao poziv Crvene zvezde nisam razmišljao i brzo sam se odlučio da dođem. Još od malih nogu sam zvezdaš, to je sam nasledio od oca, a fudbalskog uzora vidim u Draganu Stojkoviću Piksiju. Dolazim iz Bajerna koji je takođe veliki klub, ali sada sam igrač Crvene zvezde, kluba koji je osvojio Kup šampiona, ima bogatu tradiciju i stalno ide na trofeje - rekao je Motika na prvom predstavljanju.

Pored Piksija, na Nemanju je uticao i bivši kapiten crveno-belih Marko Marin, pa je zadužio broj 17 koji je Marin na početku nosio u Zvezdi.

- On je veliko ime evropskog fudbala. Slučajno smo se sreli na aerodromu i upoznali. Razgovarali smo o Zvezdi i sve najbolje mi je govorio o klubu. Izuzetno mi je drago što i on veruje u mene i što je upoznat sa mojim kvalitetom. Što se tiče moje pozicije u timu, pre sam igrao "desetku", a u poslednje vreme sam uglavnom bio na levom krilu, mada jednako dobro mogu da igram i na desnoj strani.

Iako nije bio na pripremema u Antaliji, želi od starta da se nametne.

- Mislim da svojim kvalitetom mogu da pomognem klubu da osvoji još mnogo trofeja. Tek me čeka upoznavanje sa ekipom i pravi razgovor sa Dejanom Stankovićem.

Sportski direktor šampiona Mitar Mrkela je istako da je Motika vanserijski talenat koji će pravtiti razliku.

- Motika je trebalo da bude budućnost Bajerna, a postao je sadašnjost Crvene zvezde. Veliki je talenat, pratili smo njegove partije prošle godine u trećoj ligi, kao i ove sezone u Regionalnoj ligi. Pokazao je u tim takmičenjima da kao mnogo mlađi može da se nametne i da postiže golove i verujemo da takav potencijal koji je radio i trenirao sa prvim timom Bajerna, sa igračima koji su svetski nivo, može da napravi razliku u Crvenoj zvezdi - uveren je Mrkela.

Spisak za LE bez Dionija

CRVENA zvezda je poslala UEFA spisak od 29 fudbalera za prolećni deo Lige Evrope. Na njemu nema napadača Dionija, a od mladih igrača našli su Andreja Đurić, Nikola Stankovića i Andriju Radulovića. Crveno-beli su slobodni u šesnaestini finala LE, u nokaut fazu uključiće se od osmine finala, a termini mečeva su 10. i 17. mart. Žreb za ovu rundu je na programu 25. februara.

Na spisku Dejana Stankovića su: Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić i Stefan Marinković. Odbrana: Milan Gajić, Radovan Pankov, Andrej Đurić, Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Kristijano Pičini, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić. Vezni red: Mirko Ivanić, Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Nemanja Motika, Nikola Stanković, Petar Stanić, Veljko Nikolić, El Fardu Ben, Seku Sanogo, Andrija Radulović, Slavoljub Srnić i Aksel Bakajoko. Napad: Milan Pavkov, Rišairo Živković, Filipo Falko, Ohi Omoižuanfo.

Ado se još čeka

NA pitanje da li će i vezista Šerifa Edmund Ado pojačati Zvezdu, Mrkela je kratko odgovorio da se još čeka rasplet. Takođe, jasno je poručio da napadač Milan Pavkov sigurno ostaje.

- Pavkov je izuzetno važan igrač za nas, potreban je Zvezdi u ovom trenutku. Neće ići nigde, licenciran je za Evropu, biće tu i verujem i dalje vrlo koristan za naš tim.

Sa bratom uvek zajedno

NEŠTO pre Nemanje, u Crvenu zvezdu stigao je i njegov godinu dana mlađi brat Nikola.

- Uvek smo zajedno, pa smo tako i ovaj fudbalski korak načinili skupa. On je u omladincima već nekoliko nedelja, pričao mi je sve najlepše o klubu i o tome kako je prihvaćen - kaže Nemanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri