STANKOVIĆ ZADOVOLJAN POČETKOM PRIPREMA: Igrači dižu formu, mladi rade odlično

Tanjug

21. 01. 2022. u 13:10

TRENER fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je prezadovoljan dosadašnjim delom priprema u Antaliji i dodao da igrači dižu formu, a da mladi rade odlično.

СТАНКОВИЋ ЗАДОВОЉАН ПОЧЕТКОМ ПРИПРЕМА: Играчи дижу форму, млади раде одлично

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli se pripremaju u Antaliji za prolećni deo sezone i borbu na tri fronta. Na poslednjem treningu igrači Zvezde su odigrali kontrolnu utakmicu na dva gola, a Stanković je svoje utiske sa priprema počeo upravo od tog duela.

- Pobedu su odneli plavi sa 2:1, ali svrha meča nije bio trijumf. Bitno je da su se igrači dobro istrčali i odigrali lepu kontrolnu utakmicu... Bilo je stvarno jako, odigrali smo, zabavili se, ispunili sve norme i 'targete' koje smo zacrtali - rekao je Stanković za klupski sajt.

- Očekuju nas dva slobodna dana i ostajemo u Turskoj... Prezadovoljan sam dosadašnjim delom priprema - dodao je on.

Stanković je naveo da je rad tokom dosadašnjeg dela priprema bio izuzetno naporan.

- Gledali smo da posle svakih priprema podignemo nivo fizičke spreme. Pripreme su dosta jake, drago mi je što igrači stoički izdržavaju i što ih iznose lakše nego prethodne. Fudbaleri kažu da nisu umorni da bi bili jači i hrabriji pred kamerama, ali dosta smo jako radili. Pojačali smo pripreme i ono što smo zacrtali je ispunjeno - rekao je on.

Pored napornih treninga, gde je akcenat bio na povećanju kondicije, imao je priliku Dejan Stanković da radi sa fudbalerima i na taktici tokom prvih sedam dana priprema.

- Zadovoljan sam radom na taktici, s obzirom na to da imamo dosta igrača, uspeli smo sve da 'upakujemo'. Prateći njihov umor ili ono što smo radili sa kondicionim trenerom, uspeli smo da to ne bude previše niti premalo, tako da smo zadovoljni - rekao je on.

- Ima igrača koji su se poboljšali što se tiče forme, pokazali su volju i želju za dokazivanjem. Ako nastave ovako, imaću izbor i prirodnu selekciju, odnosno da na svakoj poziciji imamo minimum dva fudbalera koji konkurišu za mesto u timu - dodao je trener Zvezde.

Stanković je na pripreme poveo veliki broj mladih fudbalera i imao je samo reči hvale i podrške za njih.

- S obzirom na to da su prvi put sa nama, dosta su se dobro pokazali. Ima momenata gde dođe do većih zamora. Neki od igrača su morali da preskoče po neki trening. Obim rada je veliki, da ne bi došlo do ozbiljnih odsustva gledali smo da se adaptiramo na njih, kao i oni na naš rad - rekao je Stanković.

- Neki momci su već peti put na pripremama i navikli su na dosta jak ritam, tako da gledamo da i njih sačuvamo. Uživaju, rade profesionalno, samo mala adaptacija na teži rad i iz tog razloga smo gledali da korigujemo njihove obaveze - dodao je trener Zvezde.

Zvezdu očekuju četiri kontrolne utakmice u drugoj fazi priprema, a Stanković je naveo da su rivali pažljivo birani, kao i da svi igrači moraju da budu spremni za početak šampionata.

- Tražili smo jake protivnike. Prva utakmica je sa Mariborom, potom sa Laskom i onda Šahtjor Donjeck koji je najjači protivnik. Ekipa koja je igrala Ligu šampiona i to će sigurno biti najjača utakmica, ali i ostale nisu za potcenjivanje - rekao je Stanković.

- Igramo sa prvakom Belorusije, Maribor je trenutno prvi na tabeli, takođe i Lask igra u Evropi, iako u domaćem prvenstvu, verovatno zbog rostera i dva takmičenja, ne igraju kao prošle godine, ali pokazuju dobar fudbal - dodao je on.

Stanković je rekao da je atmosfera u timu "fenomenalna".

- Tako treba da bude, jer je to uvek krasilo ovu svlačionicu. To treba ljubomorno da se čuva, da se radi i gradi, jer samo zajedno možeš da uspeš. Mnogo puta sam pričao momcima, gubiš i dobijaš zajedno, u ovom sportu jedan ne postoji - rekao je Stanković.

- Zadovoljan sam atmosferom i radom, samo neka nastave ovako i neka ih Bog čuva od povreda - zaključio je trener Zvezde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)