FUDBAL SE MENJA IZ KORENA: FIFA promenila pravila, mnogima se neće svideti

Novosti online

20. 01. 2022. u 15:10

SVETSKA fudbalska federacija (FIFA) je danas saopštila da uvodi promene koje se tiču prelaznih rokova i odnose se na pozajmice.

ФУДБАЛ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: ФИФА променила правила, многима се неће свидети

Foto: Arhiva Novosti

Od 1. jula ove godine do 31. juna sledeće godine, klubovi će moći da imaju najviše osmoricu pozajmljenih igrača u drugim klubovima.

Od 1. jula do 31. juna 2024. godine se taj broj smanjuje na sedam, a od 1. jula 2024. na šestoricu igrača koji će moći da budu pozajmljeni drugim klubovima.

Od ovih pravila biće izuzeti igrači mlađi od 21 godine, kao i igrači ponikli u klubu. Biće limitiran i broj igrača koji mogu da budu pozajmljeni istom klubu.

Najviše trojica će moći da idi u isti klub, čime će se smanjiti uticaj popularnih „filijala“.

Biće zabranjene i pozajmice u treći klub. Odnosno, neće moći da se raskida pozajmica u jednom klubu i da se igrač šalje u drugi u toku sezone. Minimalna i maksimalna dužina pozajmice će biti ograničena na godinu dana.

Brojnim klubovima ovo pravilo neće odgovarati, na primer, Atalanta ima 63 pozajmljena igrača u drugim klubovima, dok Đenova ima 37, Makabi Haifa ima 30...

Mančester siti trenutno ima sedmoricu igrača na pozajmicama u drugim klubovima koji su stariji od 21 godine i ne spadaju u igrače ponikle u klubu. Čelsi ima šestoricu na pozajmicama.

Što se naših klubova tiče, Crvena zvezda je klub sa najviše igrača poslatih na pozajmice. Od onih koji su stariji od 21 godine i nisu ponikli u klubu, to su Srđan Babić (Almerija), Srđan Spiridonović (Atromitos), Nikola Vasiljević (Napredak), Nikola Glišić (IMT) i Dejan Vidić (Grafičar).

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE: Huligani se motkama jurili po Beogradu, policija ih pohapsila (VIDEO)