STANKOVIĆ O BORJANU: Prošlost mora da se ostavi iza, nemam nikakav problem

Novosti online

12. 01. 2022. u 15:55

PAUZA za fudbalere Crvene zvezde je završena, a javnosti se obratio Dejan Stanković koji je govorio o sukobu sa Milanom Borjanom.

СТАНКОВИЋ О БОРЈАНУ: Прошлост мора да се остави иза, немам никакав проблем

FOTO: M. Vukadinović

Kapiten crveno-belih i šef stručnog štaba imali su raspravu u finišu prvog dela sezone.

Iskusni golman je najavio da želi da napusti klub, ali kako stvari stoje, čini se da su razmirice rešene.

- Pored Borjana pozitivni su Bakajoko i mladi Lučić. Da bih pisao lepu budućnost, prošlost mora da se ostavi iza. Ja nemam nikakav problem. Zvezda je iznad svega, iznad svakog, pa i mene. Sve što je bilo i ostalo u prošloj godini, ja nemam problem. Ne verujem da ga ima i Borjan. Svako bi trebalo da misli na ciljeve kluba - rekao je Stanković.

Strateg šampiona Srbije za 16 časova zakazao je prozivku za drugi deo sezone. Na njoj neće biti Milana Borjana koji je pozitivan na koronu, kao ni Alekse Vukanovića i Miloša Degeneka koji su napustili klub.

- Dva profesionalca, dva momka koja su ostavila trag u Zvezdi. Bilo je lepo sarađivati sa njima, da ih zaobiđu povrede. Da pokažu u novim sredinama svoj kvalitet. Ohi je svestan gde je došao i zahteva koji se očekuju. Spreman je na svaki izazov, prava je sredina da se dokaže i pokaže - zaključio je Stanković.

Dejan Stanković/FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda već sutra kreće put Antalije na pripreme gde će odigrati pet prijateljskih utakmica, a rivalu su Maribor (25. januar), Lask (28), Šahtjor Donjeck (31) i Šahtjor Soligorsk (3. februar).

- Čeka nas jedan jak i važan put, početak druge polusezone. Svesni smo i znamo u kakvoj smo situaciji. Krenućemo jako da odgovorimo na sve izazove. I sami znate kakva je situacija, bili smo spremni na različite scenarije. Idemo tamo gde imamo fenomenalne uslove. Želeli smo da napravimo dva dela, da ostanu kod kuće i odmore. Adaptiraćemo se.

Gelor Kanga i El Fardu Ben neće biti na početku priprema pošto se nalaze na Kupu afričkih nacija. U međusobnom okršaju Kangin Gabon je slavio protiv Komorskih Ostrva sa 1:0.

- Voleo bih da ostanu što duže na Kupu nacija. Posle da se odmore i da nam se pridruže. Imamo već spreman program za njih.

Za kraj se dotakao i novjalije Ohija Omoidžuanfoa koji je juče predstavljen kao novo pojačanje šampiona Srbije.

- Svestan je gde je došao, zahteva, šta se očekuje od njega. Spreman je za svaki izazov. Prava sredina da dokaže koliko vredi - zaključio je Stanković.

Trener Zvezde na pripreme je odlučio da povede i nekoliko igrača iz omladinskog pogona i razvojnog tima. To su braća Jovan i Nikola Mituljikić, Andrej Đurić, Nikola Stanković, Andrija Radulović, Vladimir Lučić i 16-godišnji golman Stefan Marinković. Šansu da se dokaže imaće i napadač Ibrahim Mustafa koji je danas produžio ugovor za crveno-belima.

BONUS VIDEO: OHI SILNO MOTIVISAN DA PRESTIGNE RIKARDA: Novo Zvezdino golgetersko čudo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDARNI FUDBALER MENJA MILOŠEVIĆA: Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine