PRIČA O PROSINEČKOM KOJU NISTE ZNALI: "Dao je tri gola, iznervirao se i zapalio cigaretu"

Novosti online

25. 12. 2021. u 08:22

NAVIJAČI Portsmuta i danas prepričavaju događaje legendarnog Roberta Prosinečkog. Iako je proveo jednu sezonu u klubu brzo je postao miljenik fanova.

ПРИЧА О ПРОСИНЕЧКОМ КОЈУ НИСТЕ ЗНАЛИ: Дао је три гола, изнервирао се и запалио цигарету

Foto: M.Vukadinović

Davne 2001. godine Milan Mandarić doveo ga je na Freton Park, usledio je veliki šok, tadašnji drugoligaš doveo je fudbalera koji je nastupao u Barseloni i Realu.

Prepričava se njegova čuvena utakmica u kojoj je postigao het trik, treći gol bio je prava lepotica, iz slobodnog udarca, piše portal "engleskifudbal.net".

Robi je postigao treći gol i domaćin je otišao na, činilo se nedostižnih, 4-2 na 10 minuta do kraja. Ipak, onda je usledlio isključenje Linvoja Primusa i Barnsli je stigao do remija i konačnih 4-4. Prosinečki je bio poprilično ljut nakon te utakmice.

FOTO: M. Vukadinović

– Zapitate se kako možete da postignete tri gola na utakmici i da ne pobedite. Mislite da nije moguće ali to se desilo tog dana i to sve u poslednjih sedam minuta meča. Bio sam ljut nakon toga. Nisam ni pitao da ponesem loptu kući. Jedini het trik u mojoj karijeri i nisam mogao da nakon toga proslavim pobedu. Naravno da nisam bio srećan! Brzo sam napustio svlačionicu – prisetio se Hrvat te utakmice.

Saigrač Geri O’Nil je takođe podelio svoje utiske.

– Nakon utakmice je samo seo i bacio svoje kopačke na zemlju. Gledao nas je sve sa gađenjem. “Upravo sam postigao het trik i ne možemo da pobedimo tim kao što je Barnsli!”. Nakon toga je samo napustio svlačionicu. Videlo mu se u očima koliko je bio ljut. Otišao je i zapalio cigaretu, sećam se da mu je neko poklonio viski nakon tog meča – ispričao je Geri.

Foto: M. Vukadinović

Reči hvale o bivšem fudbaleru Zvezde imao je i Piter Krauč. Tada dvadesetogodišnji napadač Portsmuta.

– Jedino kada nije pušio crveni Marlboro je kada je bio na terenu. Tokom nedelje na treninzima ga nismo ni viđali, ali čoveče kada je igrao za Portsmut, bio je neverovatan. Imao je taj trik gde bi postavio telo kao da će da šutne a onda bi fintirao i zarolao loptu u stranu gde bi protivnički igrač bio već uveliko na zemlji. Znate da će to da uradi, vidi se i iz daleka ali ne možete da ga zaustavite. On je tada predvodio Portsmut i bilo je uživanje gledati ga – rekao je Krauč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024