STANOJEVIĆ PRED VOŽDOVAC: Rival je baš nezgodan, a nas je uzdrmala teška povreda...

Novosti online

27. 11. 2021. u 16:23

PARTIZAN nakon poraza u Talinu nastavlja takmičenje u Superligi Srbije utakmicom protiv Voždovca (nedelja, 16.30)

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ВОЖДОВАЦ: Ривал је баш незгодан, а нас је уздрмала тешка повреда...

FOTO: M. Vukadinović

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da poraz od Flore (1:0) nije mnogo poremetio ekipu, te da jedino može da brine povreda Lazara Markovića.

- Nas je najviše poremetila povreda Lazara Markovića. Situacija koja se dogodila s njim nas je dosta pomerila. Ostalo su sve normalne stvari, nema razloga da nas bilo šta drugo pomera. Imamo svoj put, znamo gde smo, šta smo - rekao je Stanojević.

Još se ne zna tačno koliko će odsustvovati sa terena kapiten kluba iz Humske.

- Ima raznih prognoza, videćemo. Težak je prelom u pitanju, na više mesta. Teži slučaj sa ključnom kosti. Ako bude procenjeno da će morati operacija, nadamo se da će biti sve uspešno.

Nema sumnje da Partizan ne čeka lak zadatak na "krovu", pa su mnogi komentarisali kako se žrtvovala utakmica sa Florom, kako bi se što spremnije dočeo meč sa Voždovcem.

- Mi smo u Estoniji izašli na teren u najboljem mogućem sastavu u datom trenutku. Nama je svaka utakmica najvažnija, pogotovo u Evropi, jer klubu donose koeficijent, novac, a sa Florom je donosila i sigurnost pred poslednju utakmicu u grupi. Meni je trening najvažniji, a kamoli mečevi. Svaki preozbiljno shvatamo, ulazimo u njih maksimalno. Bilo je i ranije utakmice kada sam na poluvremenu menjao po trojicu igrača. Protiv Flore je izmena bila jer nismo bili dovoljno opasni, hteli smo da to promenimo.

Aleksandar Stanojević/FOTO: M. Vukadinović

Stanojević resprektuje rivala bez obzira na to što ga je savladao sva četiri puta od kada se vrati na klupu crno-belih.

- Da, ali su tri utakmice bile kod nas, na našem stadionu. Jedina koju smo igrali tamo bila je egal utakmica, iako smo pobedili 2:0. Oba gola dali smo u drugom poluvremenu, protivnik je imao svoje šanse u prvom delu. Drugo, nikada ne poredim utakmice, sada je novi trener, sve je drugačije.

Komplimente je uputio i na račun trenera "zmajeva" Aleksandra Linte.

- Lintu znam izvanredno, izuzetno je ozbiljan stručnjak, detaljista, imao sam priliku da pričam s njim o fudbalu. Vrlo dobro znam koliko je posvećen i koliko dobro radi svoj posao. Napravio je stabilizaciju Voždovca, igraju izuzetno agresivno, napadaju sa dosta igrača. Biće teško razviti igru protiv njih. Dobro su adaptirani na svoj veštački teren, mnogo bolje igraju kod kuće nego strani. Dosta su nezgodni, direktni, imaju mnogo dobrih mladih igrača. Biće vrlo teška utakmica za nas. Mada, pre bih uvek izabrao da igramo na veštačkoj travi nego na nekom blatu.

Trio koji je propustio duel sa Florom - Igor Vujačić, Nikola Terzić i Filip Holender neće biti na terenu ni protiv Voždovca.

- Ni na koga od njih ne mogu da računam - potrvdio je Stanojević za kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!