ŠTA JE SA MESIJEM? Argentinac odigrao još jednu lošu utakmicu

Z. ĆOROVIĆ

25. 11. 2021. u 22:50

PLATILI su ga džakovima para da rešava važne utakmice, a on se šetao po terenu kao da je na korzou. Još jedna loša partija Lea Mesija za Pari Sen Žermen u porazu od Mančester sitija (1:2), mada se ni njegov pajtaš Nejmar ništa bolje nije pokazao.

ШТА ЈЕ СА МЕСИЈЕМ? Аргентинац одиграо још једну лошу утакмицу

FOTO: AP

Kao i u polufinalu prošlosezonske Lige šampiona i ove su, samo u grupnoj fazi, "građani" ispali pobednici u dvoboju sa "svecima", jer su ih nadigrali u meču koji je odlučivao o prvom mestu. Gvardiolin tim je bio bolji, napravio je preokret kojim je overena liderska pozicija i samim tim povlašćen status u žrebu za osminu finala, 13. decembra.

- Nismo uspeli da iskoristimo nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, a onda smo na početku drugog primili gol koji nam je poljuljao samopouzdanje, pa smo pali u tim trenucima. Međutim, uspeli smo da se podignemo i damo dva gola iz lepih akcija. A ta asistencija Bernarda Silve kod drugog pogotka samo je potvrdila da poseduje briljantnu tehniku - hvalio je Gvardiola svoje pulene posle još jedne blistave partije.

OSTALO JOŠ PET MESTA

KOLO pre kraja takmičenja po grupama, plasman u osminu finala Lige šampiona ostvarilo je 11 ekipa.

Najuzbudljiviji finiš je u Grupi G gde sve četiri ekipe imaju šanse da se domognu naredne runde (Lil, Salcburg, Sevilja, Volfsburg). Do sada su prošli: Grupa A: Mančester siti, PSŽ. Grupa B: Liverpul. Grupa C: Ajaks, Sporting. Grupa D: Real, Inter. Grupa E: Bajern. Grupa F: Mančester j. Grupa H: Čelsi, Juventus.

Statističari su brzo iskopali podatak da je ovo bila Pepova 13. pobeda protiv Maurisija Poketina i da ni protiv jednog drugog menadžera nema više trijumfa. Ubrzo su usledili ironični komentari kako Gvardiola jedva čeka da Argentinac preuzme Mančester junajted, o čemu se pričalo i pisalo prethodnih dana. Verovatno su i priče o mogućem Poketinovom odlasku poremetile atmosferu u redovima "svetaca". Igrali su bez žara, pre svih je podbacio najskuplji tandem Mesi-Nejmar. Leo je delovao dezorijentisano, nije bilo jasno ni na kojoj poziciji igra.

- Mesi se samo šeta terenom i pitam se da li ga je sramota - kaže bivši holandski as Rafael van der Vart. - Deluje kao da mu se ne igra. Ronaldo je drugačiji, uvek se bori da podigne tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest