VUČIĆ NAJAVIO: "Uskoro kreće izgradnja nacionalnog stadiona, biće lepši od Alijanc arene"

Novosti online

24. 11. 2021. u 11:12

PREDSEDNIK najavljuje da će do kraja godine početi radovi na izgradnji Nacionalnog stadiona

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Ускоро креће изградња националног стадиона, биће лепши од Алијанц арене

Foto: Profimedia/Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi olimpijski sportovi uskoro dobiti novčanu pomoć od države, uključujući i karate, dok će biti unapređena i infrastruktura, gde će kruna biti izgradnja novog fudbalskog Nacionalnog stadiona.

- Želim da vas obavestim da će stići velika pomoć i podrška sportskim klubovima. Svim olimpijskim sportovima i karateu, zahvaljujući Jovani Preković, velikoj šampionki. Pomoć će dobiti i prvoligaški i drugoligaški klubovi, želimo da se to rasprostre, da našu infrastrukturu dodatno unapredimo, doveli smo najbolje strane trenere, Kubance u boksu, Đeronu za mušku rukometnu reprezentaciju, Slovenca za žensku. Sve je više ulaganja u sport.

Najavio je Vučić i početak radova na izgradnji Nacionalnog stadiona u Surčinu do kraja godine.

- Uskoro, pre kraja godine sve treba da završimo i da krenemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona. To će biti lepotica, lepša od Alijanc arene, neće biti veća, ali će biti lepša čak i spolja i iznutra od Alijanc arene, to će biti novi deo grada, pravi projekat za razvoj opštine Surčin i za celu Srbiju. Nemam nameru da na bilo koga utičem da piše o ovim projektima, jer ljudi više vole da čitaju kada neko nekoga opsuje ili ružno kaže. Ali moram da kažem da sam ponosan što Srbija uspešno napreduje, U ove dve godine korone kada saberete, izvesno je da ćemo biti zemlja broj 1 ili 2 sigurno - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)