LIGA ŠAMPIONA: Moćni Čelsi ubedljiv protiv Juventusa, fantastičan meč u Bernu

Č. V.

23. 11. 2021. u 22:53

ČELSI se revanširao Juventusu i ubedljivo slavio na "Stamford Bridžu" sa 4:0 u petom kolu Lige šampona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Моћни Челси убедљив против Јувентуса, фантастичан меч у Берну

FOTO: AP/Tanjug

Revanširao se tim Tomasa Tuhela "staroj dami" za poraz u Torinu (0:1) i na taj način preuzeo prvu poziciju na tabeli grupe H.

Očekivala se mnogo neizvesnija utakmica u Londonu. Bio je ovo derbi večeri u elitnom takmičenju, ali Čelsi je nadigrao Juventus i potpuno zasluženo stigao do četvrtog trijumfa u Ligi šampiona.

Domaćin je bolju igru uspeo da kruniše pogotkom u 25. minutu preko Trevoha Čalobe. To je ujedno bio jedini pogodak u prvom delu susretu, iako je dobru priliku da duplira prednost imao Ris Džejms u 37. minutu.

Nastavak susreta doneo je još ofanzivniju igru Čelsija i "plavci" su te napade pretvorile u još sva pogotka. Najpre je Ris Džejms u 56. minutu savladao Vojčeha Šćesnog, da bi dva minuta kasnije Ruben Loftus-Čik uspeo da se upiše u strelce. Konačan rezultat postavio je Timo Verner koji je u petom minutu nadoknade naterao Poljaka na golu italijanskog kluba da četvrti put izvadi loptu iz mreže.

Čelsi je sada prvi na tabeli sa 12 bodova, isto ima i Juventus, ali bolji međusobni skor i gol razliku ima klub iz Londona.

Fantastičan duel odigran je u Bernu gde su snage odmerili Jang Bojs i Atalanta, viđeno je šest golova - 3:3.

Fudbal se voli upravo zbog svega što smo videli u glavnom gradu Švajcarske. "Boginja provincije" je vodila dva puta, domaćin preokrenuo da bi na kraju obe ekipe morale da se zadovolje bodom.

No, da krenemo redom. Gosti su poveli već u 10. minutu preko Duvana Zapate i činillo se da će tima Đan Pjera Gasperinija da se prošeta Bernom, ali domaćin nije tako mislio.

Duvan Zapata okružen igračima Jang Bojsa/FOTO: AP/Tanjug

Domaće navijače je razgalio Džordan Sibateu koji je doneo izjednačenje u 39. minutu i na taj način postavio konačan rezultat prvog dela igra.

Klub iz Bergama je bolje otvorio drugi deo susreta. Samo šest minuta igre u nastavku je bilo potrebno Hozeu Palominu da po drugi put dovede Atalantu do prednosti.

Ipak, nakon toga usledilo je atmoskih četiri minuta Jang Bojsa. Najpre je u 80. Vinsent Sijero pogodio za 2:2, da bi potpuni preokret i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona "Vankdorf" izazvao Silvan Hefti.

Snove o pobedi domaćoj publici i ekipi raspršio je Luis Murijel koji je u 88. minutu doneo bod Atalanti. Treba reći da je Kolumbijac samo minut pre gola ušao u igru.

"Boginja provincije" ima šest bodova i nalazi se na trećem mestu. Ona u poslednjem kolu na svom terenu igra protiv Viljareala, biće to direktan duel koji će odlučiti drugog putnika (uz Mančester junajted) iz ove grupe koji će proći u osminu finala Lige šampiona.

Liga šampiona, 5. kolo

Utorak

Dinamo Kijev - Bajern 1:2 (0:2)

(Garmaš 70 - Levandovski 14, Koman 42)
Viljareal - Mančester j. 0:2 (0:0)
(Ronaldo 78, Sančo 90)
Barselona - Benfika 0:0
Čelsi - Juventus 4:0 (1:0)

(Čaloba 25, Džejms 56, Loftus-Čik 58, Verner 90+5)
Lil - Salcburg 1:0 (1:0)
(David 31)
Malme - Zenit 1:1 (1:0)
(Riks 28 - Rakicki 90+2 pen)
Sevilja - Volfsburg 2:0 (1:0)
(Džordan 13, Mir 90+7)
Jang Bojs - Atalanta 3:3 (1:1)
(Sibateu 39, Sijero 80, Hefti 84 - Zapata 10, Palomino 51, Murijel 88)

Sreda

Bešiktaš - Ajaks 18.45

Inter - Šahtjor 18.45
Atletiko Madrid - Milan 21
Klub Briž - Lajpcig 21
Liverpul - Porto 21
Mančester s. - PSŽ 21
Šerif - Real Madrid 21
Sporting - Borusija Dortmund 21

BONUS VIDEO: Dosad neviđene scene slavlja Orlova posle gola Mitrovića u Lisabonu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!