SAVIĆEVIĆ PISAO PIKSIJU: Srbija je i zgromila Portugal! Ni sudija im nije pomogao

Novosti online

16. 11. 2021. u 11:46

DRAGAN Stojković i Dejan Savićević! Tandem koji je najviše ostao dužan jugoslovenskom fudbalu.

САВИЋЕВИЋ ПИСАО ПИКСИЈУ: Србија је и згромила Португал! Ни судија им није помогао

Foto: N.Paraušić

Zajedno su mogli sve, a uradili malo. Ni u Zvezdi im se kocke nisu poklopile, a kasnije ni u nacionalnom timu.

Kakva dva igrača, kakva dva maestra, kojima je nedostajalo samo malo više sreće pa da možda kažemo i najbolji evropski tandem svih vremena. 

Ostala je tuga što to nisu postali, ali su van terena bili i ostali veliki prijatelji. Dejan Savićević ili "Genije" je otkrio u razgovoru za "Sport klub" koliko se obradovao uspehu Srbije u Portugalu.

- Priznajem, nisam očekivao, zaista sam prijatno iznenađen pobedom Srbije. Plašio sam se onoga što se desilo u drugom minutu, strahovao od tih nekih stvari, ne mislim na vetar… Bez ikakvog uvijanja, postojao je faul nad Gudeljom, ne znam zašto sudija nije gledao snimak?! Srbija se i pored toga digla, odigrala fajterski. Samopouzdanje, želja, htenje… Super. Čestitam - naglasio je Dejan Savićević za Sport klub.

Nastavio je Dejo da sipa komplimente na račun Piksija i njegovih pulena.

- Hrabro, otvoreno, po sedmorica, osmorica igrača u napadu, provuče se i poneka greška, Sančez je kod 1:1 propustio veliku šansu… Za sve je neophodna sreća, nju Portugal preksinoć nije zaslužio, nadigran je u svim segmentima. Kratko, jasno i glasno – Srbija je zgromila Portugalce!

Foto: N.Paraušić

 

Savićević je otkrio da je pustio poruku Stojkoviću, a da tek sada treba da se čuju i razgovaraju.

- Naravno. Sad ću, pošto se, valjda, odmorio od silnih poziva sa svih strana, da obavim s njim i telefonski razgovor, čovek je uneo preko potrebnu energiju u državni tim, uozbiljio čitav ambijent, nema više onoga: "ja ću da igram, ja neću da igram za reprezentaciju." Odzvonilo je takvim pojavama, Srbija se utegla. Kad vidim toliko kvalitetnih momaka… Svaka im čast.

Geniju se mnogo dopada nova Srbija, Piksijeva Srbija...

- Tadić je glavni, tu je i Sergej, volim takve igrače. Potez, dribling, šut, gol, asistencija… Stanite da napravim malo mesta, pardon, da oslobodim veliki prostor za nestvarnog Mitrovića, rasnog golgetera. Bog mu je dodelio ulogu egzekutora u dvoboju sa Portugalom, zasluženo. Srećno u Kataru - zaključio je Dejan Savićević.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!