ITALIJANSKI MEDIJI O LISABONSKOJ ISTORIJI! Hvalospeve Mitroviću i drugovima, a Ronaldo... (FOTO)

Novosti online

15. 11. 2021. u 16:48

Za Portugaliju postoji nešto gore od strašnog sna, a to je Srbija. Favorizovani Portugalci neće obezbediti direktnu vizu za Katar, već će morati još da se pomuče za mesto na Mundijalu. Veliku pažnju su italijanski mediji poklonili ovom duelu, a naslov kako je "La Luž zanemeo nakon odlučujućeg pogotka Mitrovića" posebno godi.

ИТАЛИЈАНСКИ МЕДИЈИ О ЛИСАБОНСКОЈ ИСТОРИЈИ! Хвалоспеве Митровићу и друговима, а Роналдо... (ФОТО)

FOTO: Milica Ostojić

Uz taj, mogli smo da čitamo i naslove "Ostavljenog na početku za kraj i "kolektivna drama" neki su samo od redova koji danas krase italijansku štampu. 

"Korijere delo sport" na naslovnici počinje priču o Srbiji, i optimizmu Santoša. Portugalci su bili uvereni da će direktno obezbediti plasman u Katar, a dokazalo se da ko visoko leti razlupa se kada padne.

Posvetili su dosta pažnje i istorijskom udarcu Aleksandra Mitrovića koji je jednim potezom glavom ućutkao 60 hiljada Portugalaca. Posvetili su pažnju i "italijanima" koji su nosili Srbiju do pobede - Vlahoviću, Lukiću, Sergeju Milinkoviću Saviću, ali i Filipu Kostiću, Dušanu Tadiću... 

"La Gazeta delo sport" piše hvalospeve o Aleksandru Mitroviću, njegovom epskom preokretu i načinu na koji pokreće igru Srbije. "

- Poslednjim dahom momak iz Smedereva odlučio je finale sa Portugalijom. Bio je na početku meča "žrtvovan" od strane Dragana Stojkovića Piksija, ali je eksplodirao kada je to trebalo. Takođe, navodi se da će Kristijan Ronaldo sreću morati da potraži u plej-ofu. 

Pitaju se šta je to Srbija uradila ovog puta što prethodnih nije - pobedila je Portugal. Podsećaju da je u prethodnih 14 godina Srbija tri puta eliminisana iz kvalifikacija, ali je Stojkovićev tim "živnuo" nakon hladnog tuša - gola u drugom minutu. Srbija je trijumfalno završila kvalifikacije, a Srbija ima razloga za ponos. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024