KUSTURICA POSLE POBEDE NAD PORTUGALOM: Bila je to lekcija iz fudbala kakvu mi nikada i nikome nismo dali

Novosti online

15. 11. 2021. u 14:00

PORTUGAL i Srbija su se sastali u meču koji odlučuje o direktnom putniku na Svetsko prvenstvo, a "orlovi" su imali značajnu podršku sa tribina stadiona Benfike reditelja Emira Kusturice.

КУСТУРИЦА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ПОРТУГАЛОМ: Била је то лекција из фудбала какву ми никада и никоме нисмо дали

Foto: Printskrin

- Bila je to lekcija iz fudbala kakvu mi nikada i nikome nismo dali - poručio je za "Novosti" iz Lisabona Emir Kusturica, posle neprospavane slavljeničke noći u glavnom gradu Portugala.

 

Slavni režiser ističe da nije previše strepeo na tribinama stadiona "La Luž".

- Elementi te lekcije koju sam pomenuo su: da imamo tim čija igra ima posebnu arhitekturu, da imamo tim koji svih 90 i kusur minuta igra istim tempom, da imamo selektora koji je lucidno Sergeja povukao da bude zadnji vezni,a ne prednji kao do sada, čime je oslobodio prostor Tadiću, imamo tim u kome se tačno zna ko šta radi...

Nije trebalo postavljati pitanja:

- Veliku ulogu u svemu ovome igra činjenica da mi imamo relativno mlad tim, što znači da će moći bar još 5-6 godina biti na okupu. Oni su mladi i skupi, ali imaju trenera koji ima stvarni autoritet, ljudski, igrački i trenerski. Zahvaljujući njemu reprezentacija Srbije nema više 11 igrača koji igra svako sa svojom loptom, već 11 igrača koji znaju u svakom momentu gde je ta jedna lopta kojom se fudbal igra.

BINUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere