PORTUGALCI OPTIMISTI : Pečatiranje vize za Katar

Đ. S.

12. 11. 2021. u 19:30

ZADOVOLjAN rezultatom, ne i igrom. To je bio stav Fernanda Santoša, selektora Portugalije, posle "mršavog" remija (0:0) sa Irskom u Dablinu, u četvrtak.

ПОРТУГАЛЦИ ОПТИМИСТИ : Печатирање визе за Катар

Foto AP

Iskusni stručnjak je poručio i da za njegovu ekipu ubedljiva pobeda nad ostrvskom selekcijom ništa ne bi promenila kada je u pitanju nedeljni (20.45) okršaj sa Srbijom u Lisabonu, u kojem će domaćinu biti dovoljan i bod za odlazak u Katar i svestan je da će "orlovi" morati da jurišaju na trijumf na stadionu "La Luž".

- Pobeda od 5:0 ili nerešeno, isto nam je. Rezultat je pozitivan, znamo da Srbija mora na našem stadionu da pobedi. Naravno, želeli smo da trijumfujemo u Dablinu, ali nismo uspeli da se povežemo, uvek smo imali problema sa fizički dominantnim ekipama. Igrači su se trudili, ali imali smo i dosta poteškoća - rekao je Santoš po završetku duela sa Irskom.

Uveren je selektor Portugalije da će njegovi momci uspeti da obezbede direktan plasman na Mundijal u nedelju.

- Da, ubeđen sam da ćemo igrati na Svetskom prvenstvu. Verujem u moje igrače, u prednosti smo, i smatram da ovi fudbaleri imaju neverovatan kapacitet, kvalitet, ali i duh da se žrtvuju koliko treba kako bi odveli Portugaliju na Prvenstvo sveta već u nedelju - podvukao je Santoš, koji je ostao bez štopera Pepea za utakmicu sa "orlovima" zbog crvenog kartona, ali je uspeo da sačuva sve preostale nosioce igre od parnih opomena i na raspolaganju će imati najjači mogući sastav.

Prvi put posle dužeg vremena prva zvezda Portugalaca, Kristijano Ronaldo, nije postigao gol ni za reprezentaciju ni za klub u uzastopnim utakmicama, ali ubeđen je da će on i njegovi saigrači prebrinuti odlazak u Katar već u nedelju i da neće morati da prolaze kroz pakao baraža.

- Uvek je teško igrati u Irskoj, ali osvojen poen sve ostavlja u našim rukama. U nedelju, pred našim navijačima i u našoj kući, zapečatićemo naš put na Svetsko prvenstvo u Katar! Napred Portugalija - poručio je Ronaldo preko "Instagrama". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a