SRBIN ZBUNIO ŠEIKE: Dušan Vlahović odbio nepristojnu ponudu, hoće samo u jedan klub

D. N.

01. 11. 2021. u 15:47

DUŠAN Vlahović "ne silazi" sa naslovnih strana evropskih medija. Sa pravom.

СРБИН ЗБУНИО ШЕИКЕ: Душан Влаховић одбио непристојну понуду, хоће само у један клуб

Tanjug/AP

Majstorije koje je srpski golgeter izvodio na meču Fiorentina - Specija, a dao je čak tri gola, samo su nastavak njegove nestvarne forme u ovoj sezoni. Tačnije, u 2021, jer je u njoj Vlahović oborio nekoliko rekorda.

I, to je više nego dovoljno da ga ozbiljni, a i manje ozbiljni evropski mediji, "sele" u novi klub.

Naravno, osnovni razlog za to je dvojake prirode: prvo, srpski centarfor je odbio ponudu da potpiše novi ugovor s Fiorentinom, s kojom ima potpisanu saradnju do leta 2023. godine, a drugi je što postoje daleko moćniji klubovi koji bi da ovakvog golgetera, koji pritom ima samo 21 godinu, vide u svojim redovima.

Kako javlja BBC, Dušan Vlahović je iz pomenutih razloga interesantan i Mančester sitiju, čiji bogati vlasnici, šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ne prave problem kada treba da se dovede neko skupo, a dragoceno pojačanje.

Međutim, iako bi srpskog asa čekala plata od oko 14 miliona evra na godišnjem nivou, odnosno imao bi dnevnicu od 38.356 evra ako bi pristao da igra u ekipi "građana" čiji je trener Pep Gvardiola, njemu je u glavi samo transfer u jedan drugi klub.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

O tome italijanski "Tutosport" piše ovako:

"Poznata je činjenica da Juventus razmišlja o Dušanu Vlahoviću kao pojačanju za sledeću sezonu. Novost je da bi 'stara dama' mogla već ovog januara da ga kupi, ako se pojavi takva mogućnost. Treba, pritom, posebno pratiti situaciju u samom torinskom gigantu, koji bi najpre moraao da ojača svoju finansijsku moć, recimo ako Aron Ramzi prihvati da ode u Njukasl, gde nove gazde neće imati problem da mu daju bruto platu od 14 miliona evra. Malo manje bi, 12 miliona, takođe bruto (dakle, pre plaćanja poreza) Vlahović tražio u ovom momentu, što upravi Juvea ne bi smetalo.

Ali, šta će uraditi Fiorentina? Ona bi htela da izbegne da ovakvog igrača prepusti baš Juventusu, ali upravo crno-beli iz Torina vode u trci za srpskim 'bombarderom'. Možda zbog toga što je Vlahović, izgleda, izričit kada je u pitanju njegova želja: on nedvosmisleno hoće da igra baš za Juventus. A možda i zbog toga što rivali u toj trci, počevši od velikana iz Engleske, u ovom trenutku nisu toliko ubeđeni da će u trci  za Srbinom pobediti, kao što su to čelnici 'stare dame'", zaključuje Tutosport.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Podsetimo, u ovoj sezoni, Vlahović je dao osam pogodaka u Seriji A (po jedan Torinu, Udinezeu i Kaljariju, dva Atalanti, a tri Speciji).

Dao je i dva u italijanskom Kupu (oba Kozenci), dok je strelac za Srbiju bio najpre u prijateljskom meču protiv Katara, a onda je u mundijalskim kvalifikacijama zatresao mrežu Luksemburga, za minimalnu pobedu "orlova", te dva puta i Azerbejdžanu, u trijumfu naše nacionalne selekcije od 3:1.

Ukupno, 14 golova na 17 ovosezonskih utakmica.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!