"OJ, HRVATSKA MATI, SRBE ĆEMO KLATI": Skandalozno skandiranje navijača Dinama na stubu srama i u komšiluku! Reagovala i policija

Novosti online

28. 10. 2021. u 11:15

SKANDALOZNO skandiranje navijača Dinama na meču protiv Bijelog Brda naišlo je na osudu javnosti i u Hrvatskoj.

ОЈ, ХРВАТСКА МАТИ, СРБЕ ЋЕМО КЛАТИ: Скандалозно скандирање навијача Динама на стубу срама и у комшилуку! Реаговала и полиција

Foto: EPA

Naime, tamošnji mediji izveštavaju sa puno srama sa utakmice Kupa Hrvatske.

"Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živela NDH" vikali su "bojsi" i prekršili Zakon o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima, piše hrvatski portal 24 sata.hr.

Navijači Dinama nisu prestajali da uzvikuju uvredljive parole prema stanovnicima srpske nacionalnosti koji čine većinu u Bijelom Brdu, a sada se o celoj situaciji oglasila i PU Osječko-baranjska.

Utakmicu je sa tribina gledalo 1100 navijača, a iz policije kažu kako su dvojicu "bojsa" završila u zatvoru.

Foto: Printskrin

 

- Tokom utakmice je došlo do neprimerenog skandiranja skupine navijača. Pre same utakmice, tokom i posle fudbalske utakmice policija je uhapsila dvojicu navijača zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima - oglasili su se iz policije.

Ipak, ovo nije kraj istrage. Iz policije kažu kako je i dalje u toku istraga kojom pokušavaju da dođu do svih navijača koji su skandirali i pravili nered tokom utakmice, a u tome im pomaže i zagrebačka policija.

Konačno su i komšije shvatile da mržnja ne vodi nigde i da treba te izgrednike žestoko kazniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri