HRABRI RADNIČKI NAMUČIO ŠAMPIONA: Zvezda srušila nišku tvrđavu pred golom Kahrimana

A. Ilić

24. 10. 2021. u 20:41 >> 20:41

CRVENA zvezda je uspela da u 14. kolu Superlige Srbije upiše pobedu nad Radničkim iz Niša pred 6381 navijačem. Tim Dejana Stankovića slavio je 1:0, a nišlije je tokom meča krasila odlična odbrana.

ХРАБРИ РАДНИЧКИ НАМУЧИО ШАМПИОНА: Звезда срушила нишку тврђаву пред голом Кахримана

FOTO: M. Vukadinović

Radnički je u 8. minutu prvi zapretio. Nakon dobre reakcije posle kornera, krenuli su gosti u kontru. Stefan Mitrović je povukao po desnoj strani, šutirao je, a Borjan krajnjim naporom uspeva da ga savlada. 

Prvo poluvreme krasila je inicijativa pulena Dejana Stankovića koji su nakon uvodne šanse "ubacili u petu brzinu", ali se Radnički dobro i organizovano branio. Falko je šutirao u 11. minutu, bio je blokiran. Četiri minuta kasnije, promašio je okvir gola i Ben. 

Nakon par minuta stagnacije ponovo su se aktivirali igrači Zvezde. Felipe Falko je šutirao sa desetak metara - Kahriman brani, do lopte dolazi El Fardu Ben, šalje Damiru Kahrimanu, igrao se 22. minut. 

Usledila je stihija pred golom Kahrimana, ponovo je Italijan zapretio, zatresao je mrežu, a gol damira Kahrimana spasao je ofsajd u 22. minutu. Mirko Ivanić je dva minuta kasnije šutirao, a fantastičan je bio golman niškog tima. 

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

Krenulo je drugo poluvreme, a samo osam minuta trebalo je Zvezdi da nakon mukotrpnog prvog poluvremena slomi "bedem" niške tvrđave. Rodić je proigrao Bena kojem nije bilo teško da zatrese mrežu. 

Nakon postignutog gola povukla se malo Crvena zvezda, napadali su, ali ne po svaku cenu, do kraja meča Radnički nije uspeo da ugrozi rivala, a crveno-beli su strpljivo čekali priliku da uvećaju prednost, koju nisu dočekali, na kraju 1:0 

Crvena zvezda - Radnički 1:0

(Ben 53')

85' Crvena zvezda i u nastavku pokušava da dođe do gola Kahrimana, ali ne srljaju igrači Zvezde. 

77' Nakon gola dosta je spalo uzbuđenje. Kasalica i Aksentijević su dobili žute kartone, a uigru je umesto Duronjića ušao Lazar Arsić. 

72' Ilija Spasić zamenio je Stefana Mitrovića, dok je na mesto Aleksandra Kovačevića ušao Ognjen Bjeličić. 

67' Mladi Lazetić je šutirao, ali nije to bilo snažno, uhvatio je bez problema loptu golman Nišlija. 

61' Odlučio je i Stanković da menja. Sanogo i Lazić su ušli u igru, izlaze Stanić i Dioni. 

FOTO: M. Vukadinović

59' Pravi Batak izmenu. Izašli su Škrbić i Mićibući, u igru su ušli Kasalica i Tomić. 

56' Nova velika šansa za Zvezdu, Mmilan Rodić je na neverovatan način proigrao Bena, bio je fudbaler Zvezde sam pred golom plavo-belih, na kraju brani Kahriman. 

53' GOL! Crvena zvezda je konačno slomila Nišlije. Fantastično je po levoj strani Rodić proigrao Bena. 

52' Rodić sa leve strane uspeva da pronađe Dionija, Francuz mlako šutira ka golu 

51' Ponovo je bivši fudbaler Lećea pretio, šutirao je iskosa, samo korner. 

47' Prekid na strani tima iz Niša. Duronjić je faulirao Felipea Falka, a Italijan je šutirao sa dvadeset i pet metara, nije namučio iskusnog golmana Nišlija. 

45' Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda je bila bolji rival, ali je Radnički igrao sinergičnu odbranu, te nakon 45 minuta mreže su mirovale. Imao je i Radnički svoju priliku preko Mitrovića početkom poluvremena, ali je odlično tada Borjan reagovao. 

43' Novi pokušaj Mirka Ivanića, Kahriman hvata loptu. 

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

39' Riohei Mićibući je pobegao svom čuvaru, oprobao je udarac, a pokušaj Japanca završio je iznad gola Borjana. 

38' Dioni je pomalo sebično reagovao na dodavanje Rodića po levoj strani, čini se da bi po Crvenu zvezdu bilo bolje da je Francuz propustio loptu Benu koji je bio tik izna. 

37' Borko Duronjić je prekinuo inicijativu Crvene zvezde, prošao je nekadašnji fudbaler TSC sredinom terena, namestio se ispred šesnaesterca na udarac, tukao je taleko od gola. 

28' Ivanić preti, odlično reaguje raspoloženi Damir Kahriman. Golman Nišlija imao je dosta posla, a sve je odradio na visokom nivou, napadači Zvezde ga često stavljaju na test.  

26' Falko se ponovo našao u dobroj prilici, izborio se za poziciju, zatresao mrežu Damira Kahrimana, ali je pomoćni sudija sa desne strane pokazao na ofsajd. 

FOTO: M. Vukadinović

22' Pao je malo ritam igre, Radnički se dobro branio, a monotoniju je razbio Felipe Falko, šutirao je sa desetak metara, Ben je došao do odbitka, ponovo proigrao Italijana koji ponovo pokušava, ali je Kahriman odlično reagovao u oba slučaja. 

15' Ben je zapretio još jednom, traljavo je njegov udarac izgledao, nije bilo opasnosti po Damira Kahrimana. 

11' Sa distance je probao Felipe Falko, udarac Italijana blokirao je neko od defanzivaca Nišlija. 

8' Odbranio se Radnički, nakon kornera pohitali su u kontru igrači iz Niša, mladi Stefan Mitrović tukao je sa desne strane - odlična reakcija Milana Borjana. 

4' Pokušao je sada i El fardu Ben, njegov udarac glavom završio je kraj gola Damira Kahrimana. 

2' Mirko Ivanić je oprobao udarac, šutirao je neprecizno. Prvi pokušaj na meču. 

1' Utakmica je počela minutom ćutanja u čast preminulog Dragana Pantelića, bivšeg čuvara mreže Radničkog iz Niša. 

Uoči meča 

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 

Sudija: Nikola Radaković

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Falko, Stanić, Krstičić, Ivanić - Ben, Dioni

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Kahriman - Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković - Pejović, Kovačević - Duronjić, Mitrović, Mičibuči - Škrbić

Crvena zvezda je remizirala protiv Mitjilanda u četvrtak, dok je duel Radničkog i Radničkog 1923 iz Kragujevca bio odložen zbog bolesti kragujevačkih igrača. 

Činjenica je da su igrači niškog tima znatno odmorniji, ali je kvalitet na strani Crvene zvezde koja nosi ulogu apsolutnog favorita, iako će igrati bez Aleksandra Kataija i Milana Pavkova u večerašnjem meču. 

- U timu sigurno neće biti Pavkova i Kataija. Moramo da, pre svega, ispoštujemo njihovo zdravlje. Rišairo Živković se polako vraća, biće u konkurenciji. Videćemo da li će Nikolić da stegne zube posle udarca. Kod god bude bio na terenu znaće da odgovori zahtevima – kaže Stanković.

Govorio je trener Zvezde i o rivalu u večerašnjem meču... 

- Nišlije imaju iskusne igrače. Novi trener Batak doneo im je pozitivnu energiju. Kad igramo kod kuće, uzdamo se samo u naše snage, uz dužno poštovanje protivnika. Nećemo misliti o lepoti u igri, već samo o bodovima.

- Za nas je posle mnogih problema najvažnije da su pojedini igrači preboleli koronavirus i povređeni se oporavili. Nedostajaće samo Petar Ristić, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu. Znamo na kakvog protivnika ćemo se nameriti danas, Zvezda već četiri godine dominira srpskim fudbalom. Visoki kvalitet potvrđuje i od-ličnim partijama u Evropi. Crveno-beli su u četvrtak imali težak i delikatan meč u Danskoj, ali kolega Dejan Stanković ima na raspolaganju dva jednako snažna tima, tako da ne bi trebalo pričati o njihovom umoru – ističe Batak.

Zanimljivo je da Radnički nije odigrao zvaničan meč već tri nedelje. 

- To je možda mali hendikep. Spremali smo se za ponedeljak i Radnički 1923, malo nas je poremetilo odlaganje susreta. Protiv Zvezde ćemo izaći da se nadigravamo, da vidimo gde smo u odnosu na ekipu koja igra značajnu ulogu u Evropi. A, ako nam se bude ukazala šansa da napravimo nešto dobro, naravno da ćemo je ugrabiti. Mislim da uspeh u duelu sa šampionom u ovom trenutku i nije za nas nemoguća misija.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)