I SRBIN JE ZVEZDA Italija treća u Ligi nacija, Belgijanci uzalud besneli (VIDEO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 16:59

ITALIJA je osvojila treće mesto u Ligi nacija pobedivši Belgiju sa 2:1 (0:0) u torinskom duelu kojim je počela da se spušta zavesa na ovo reprepreznativno fudbalsko nadmetanje pod okriljem UEFA.

И СРБИН ЈЕ ЗВЕЗДА Италија трећа у Лиги нација, Белгијанци узалуд беснели (ВИДЕО)

EPA / Massimo Rana - POOL

Srpski sudija Srđan Jovanović delio je pravdu na ovom duelu, i to maestralno.


Naročito se istakao u 65. minutu, nepunih dvadeset nakon što je lepim volej udarcem Nikolo Barela doneo Italiji vođstvo.


Tada je Jovanović odlično primetio da je Timoti Kastanj za delić sekunde zakasnio u trci za loptom sa Federikom Kijezom, a pritom u kaznom prostoru oborio italijanskog napadača.


Besneli su Belgijanci zbog dosuđenog penala, no VAR je potvrdio da je srpski sudija dobro procenio situaciju, pa je Domeniko Berardi najstrožu kaznu iskoristio da udvostruči vođstvo "azura", iako je golman Tibo Kurtoa dotakao loptu koja je išla desno od njega, ali sve što je uspeo je da joj promeni putanju tako da umesto u donji ugao, ona završi u gornjem uglu mreže.


Do kraja meča Belgija, koja je imala veći posed lopte (57%) uspela je da postigne utešni pogodak, i to kada je Kurtoa rukom odlično proigrao Kevina de Brujnea na desnom krilu, a ovaj odmah ispred sebe uposlio mladog, 20-godišnjeg rezervistu iz Kluba Briž, Šarla de Ketelara. Ovaj momak se nije uplašio Đanluiđija Donarume - najboljem igraču nedavno održanog Evropskog prvenstva loptu je probacio kroz noge i postavio konačnih 2:1 u 86. minutu.


Od 20.45 za titulu u Ligi nacija igraće Španija i Francuska, na stadionu "Đuzepe Meaca" (San Siro) u Milanu.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni