JURIŠ U NAPAD OD STARTA! Piksi: Želimo da ostvarimo sva tri trijumfa do kraja i odemo u Katar

Z. ĆOROVIĆ

08. 10. 2021. u 20:05

U IRSKOJ su nam bukvalno sva tri boda ispala iz ruku, sada to ne sme da se desi.

ЈУРИШ У НАПАД ОД СТАРТА! Пикси: Желимо да остваримо сва три тријумфа до краја и одемо у Катар

FOTO: M. Vukadinović

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 u Luksemburgu ima imperativ pobede, kako bi ostala u trci sa Portugalijom u borbi za prvo mesto i direktan plasman na Mundijal.

Iako smo ovom rivalu na svakom od poslednja tri meča davali bar po tri gola, nikako ga ne smemo potceniti i tretirati kao totalnog autsajdera. To je na konferenciji za novinare pred meč poručio i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

- Luksemburg nije više isti tim koji je bio pre deset, petnaest godina - kaže Stojković.

- Mnogo je ozbiljniji i ko to ne shvati imaće veliki problem. Napredovali su i taktički i tehnički, to je evidentno. Imaju i nekoliko odličnih igrača poput Sebastijena Tila, ali ćemo se potruditi da ne dođe u situaciju da nam postigne gol kao što je to uradio protiv Reala u Ligi šampiona. Ovaj meč shvatamo najozbiljnije, najprofesionalnije. Respektujemo rivala, ali verujemo u sebe.

Piksi se nije mnogo osvrtao ni na poslednji meč u Beogradu kada smo glatko savladali Luksemburžane 4:1.

- Svaki meč je različit od onog prethodnog. Pretpostavljam da će i timovi biti drugačiji, da će neki igrači faliti i Luksemburgu kao i nama. Mi imamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo, a to je da pobedimo i osvojimo tri boda. Naravno, želimo da ostvarimo sva tri trijumfa do kraja kvalifikacija. Nije lako, ali ćemo pokušati. Idemo korak po korak. Zato sada samo o razmišljamo o Luksemburgu.

Rivala ćemo, kao i sve prethodne od kada je Piksi selektor, napasti od prvog minuta današnje utakmice.

- Naš stil je takav, napadački. Trudimo se da igramo što ofanzivnije. To je fudbal koji ljudi vole da vide, a i ja kao trener želim da ga gledam kada sam na klupi. Važno je da su naši igrači prihvatili taj stil i da uživaju kada igraju. Meni je to najvažnije.

Jedini problem koji ima naš selektor pred sutrašnji meč je povreda štopera Nikole Milenkovića, pa je neizvesno hoće li se naći u sastavu. 

Til preti 


LUKSEMBURŽANI su spremni da iznenade "orlove", poručio je Sebastijen Til, vezista koji se nedavno u Ligi šampiona proslavio pobedonosnim pogotkom za Šerif protiv Reala u Madridu.

- Sve dok postoji matematička šansa verovaću da možemo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Mislim da je Luksemburg spreman za iskorak, velika dostignuća, ima igrače sposobne da naprave tako nešto. Želimo da izvučemo maksimum iz sledeće dve utakmice sa Srbijom i Portugalijom. Ako uspemo da spojimo dva kvalitetna poluvremena na jednoj utakmici, moglo bi da ispadne super - nada se Til, koji je za selekciju Luksemburga odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024