MILUNOVIĆ O ODLASKU SA MARAKANE: Osetio sam zasićenost u Zvezdi

Novosti online

04. 10. 2021. u 12:12

SRPSKI defanzivac Nemanja Milunović jedan je od najboljih igrača turskog prvoligaša Alanje u dosadašnjem delu sezone.

МИЛУНОВИЋ О ОДЛАСКУ СА МАРАКАНЕ: Осетио сам засићеност у Звезди

Nemanja Milunović foto: M.V.

Tridesetdvogodišnji fudbaler vodeći je u brojnim kategorijama, relevantnim za štopera, a za Sport klub je pričao o aktuelnoj sezoni, periodu u Crvenoj zvezdi…

– Period u Crvenoj zvezdi je svakako najznačajniji deo moje karijere, ali osetio sam zasićenost, želeo promenu, novi izazov. Kada sam dobio poziv, raspitao sam se i definitivno doneo pravu odluku. Došao sam u dobar klub, koji raste i ta ambicija me privukla. Imam i motiv da se ponovo dokazujem, jer ovde je svaka utakmica zahtevna i sve je na mnogo višem nivou. Svaka ekipa ima mnogo dobrih igrača, reprezentativaca sa svih strana sveta. Alanja je pred početak sezone dovela više od deset novih igrača i potrebno je vreme da se uigramo – rekao je iskusni defanzivac.

On je u Ljutice Bogdana stigao iz BATE-a, u početku nije opravdao očekivanja, ali je ’proradio’ kada je na klupu srpskog šampiona seo Dejan Stanković.

– To je zasada najlepši deo moje karijere. Igranje za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Bio je to period velikih uspeha i odličnih rezultata. Jedino zbog čega žalim je poraz od Omonije. Imali smo sjajnu, složnu ekipu, hemiju, sve da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje, ali usledile su utakmice sa Milanom i to je nešto što se ne zaboravlja. Momci mi nedostaju. Čujem se sa svima. Imali smo sjajan odnos. Deluje mi i da je danas odlična atmosfera. To se vidi po rezultatima, nastupima ekipe. Pobedili su Ludogorec bez ključnih igrača, ali svi su pokazali da zaslužuju Zvezdin dres. Neka nastave tako.

Alanja je trenutno u sjajnoj formi, u seriji je od pet mečeva bez poraza, a velike zasluge pripadaju bivšem igraču crveno-belih.

– Osnovna karakteristika lige je velika izjednačenost. Ako bih poredio srpsku i tursku ligu, individualni kvalitet igrača Zvezde i Partizana kod nas dolazi do izražaja. Ovde svaki klub ima bar trojicu, četvoricu dobrih igrača. Nema ekipe koja drastično odskače, što rezultati pokazuju. Pobeda nad Galatasarajem je plod dobre pripreme i hrabrog nastupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)