SLAVKO STEFANOVIĆ O TEŠKOJ POVREDI SINA SPASOJA, GOLMANA RADNIČKOG (SM): Hvala Bogu, dobro je!

G. KELIĆ - S. KOSTIĆ

21. 09. 2021. u 10:00

DOBRO je, hvala dragom Bogu, prebačen je sa intenzivne nege u šok sobu urologije Kliničkog centra i nadam se da će danas biti prebačen na poluintenzivnu. Baš sam malopre bio tamo, video sam ga i nakratko smo popričali.

СЛАВКО СТЕФАНОВИЋ О ТЕШКОЈ ПОВРЕДИ СИНА СПАСОЈА, ГОЛМАНА РАДНИЧКОГ (СМ): Хвала Богу, добро је!

FOTO: FK Radnički SM/Fejsbuk

To su reči Slavka Stefanovića, oca golmana Radničkog iz Sremske Mitrovice Spasoja (28), koji je u nedelju na meču sedmog kola Prve lige Srbije u sudaru sa prvotimcem Žarkova Despotom Obrenovićem doživeo tešku povredu, posle koje mu je bubreg odstranjen.

Detalj iz 35. minuta je svima na stadionu, kao i Slavku, delovao benigno.

- U prvi mah mi je udarac delovao bezazleno. Sećam se i kada je pre nekoliko godina povredio kičmu i lomio nos, tako da sam se nagledao takvih situacija. On se bacio na loptu koja je bila poluvisoka, a igrač Žarkova je naleteo na njega i možda u nekom strahu od sudara nesvesno je podigao koleno i udario ga. U početku su svi mislili da je u pitanju rebro, ali kada smo otišli u Urgentni centar mokrio je krv i hvatala ga je jeza... Igrač koji ga je povredio je mlad, pozvao me je kada je čuo šta se desilo, plakao je, niko nije želeo da se ovo dogodi, ali sudbina je tako namestila - ističe Slavko za "Novosti".

Tim lekara, koji je operisao njegovog sina, Slavku je rekao da nije postojala šansa da se bubreg sačuva.

- Doktori su rekli da su svi drugi organi zdravi, a bubreg je pukao na nekoliko delova i nije mogao nikako da se zakrpi. Kako mi je rečeno, za funkcionisanje bubrega je dovoljno da jedna petina bude zdrava, ali kod njega je sve to bilo u komadima i morao je biti odstranjen. Po njegovo stanje bilo bi gore da je ostao tako zakrpljen, a ne izvađen - ističe Spasojev otac.

KARIJERA NIJE BITNA

PITANjE o golmanskoj budućnosti njegovog sina, Slavka ne zanima previše. Najvažnije je da se Spasoje potpuno oporavi.

- Period oporavka će biti veoma dugačak. Hteo bih da zahvalim svima koji su nas zvali i pružili nam podršku, pogotovo golmanu Dejanu Radiću, koji je imao istu takvu povredu i koji me je utešio i rekao mi da se i sa tim može funkcionisati - zaključuje Slavko, čiji je sin branio za BSK Borča, Teleoptik, Radnički Kragujevac, Skoplje, Sileks, Sinđelić, kao i jermenske timove Širak i Ararat, kao i finski Kajani.

Sportski direktor Radničkog Dragan Despotović zadovoljan je što je operacija prošla uspešno:

- Pehovi se dešavaju u sportu, svi se nadamo da će ubrzo izaći na kućni oporavak. U naš klub došao je pre četiri dana, a ovo mu je bila prva utakmica. Sve ono što smo očekivali od njega, to je i pokazao na treninzima, videlo se da je pred njim dobra sportska karijera - kaže Despotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!