SA TRIBINE U DERBI VATRU: U Zvezdi ponosni na izdanje trojice mladih fudbalera protiv Partizana

Z. ĆOROVIĆ

20. 09. 2021. u 20:33

DAN posle 165. derbija na "Marakani" se najviše priča o trojici momaka koji su oduševili hrabrim nastupom.

СА ТРИБИНЕ У ДЕРБИ ВАТРУ: У Звезди поносни на издање тројице младих фудбалера против Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Zvezdini "školarci" Strahinja Eraković (20), Petar Stanić (20) i Marko Lazetić (17) pokazali su se protiv Partizana kao neustrašivi borci, iskoristili su svaki minut na terenu da skrenu pažnju na sebe i veliki potencijal. Delovali su na ekipu kao pravi "energetski napitak", da se trgne i izbegne poraz. Trener Dejan Stanković bio je oduševljen njihovom partijom, dobili su pohvale i od navijača, saigrača...

STATISTIKA UZ CRVENO-BELE

CRVENA zvezda po svemu prikazanom je zaslužila bar bod u Humskoj. Tako kaže statistika koju su crveno-beli izbacili na svom sajtu kao najjači argument o dominaciji protiv Partizana. Po tim brojkama, puleni Stankovića imali su više loptu u svojim nogama o čemu govori posed lopte koji je iznosio 53 odsto naspram 47 Partizanovih. Uputili su i više šuteva od rivala ka golu (12:8), kao i u okvir (4:2).

Štoperu Strahinji Erakoviću ovo nije bio prvi derbi, a odigrao ga je veoma dobro, iako je premešten na poziciju desnog beka.

- Za mene je uvek čast da igram za Crvenu zvezdu. Zadovoljan sam svojom igrom, čestitao bih dobru utakmicu Staniću i Lazetiću, koji su takođe "bonusi" i koji su imali priliku da debituju na derbiju. Dobro znam kakav je to osećaj, nešto o čemu maštaš kao dete, a kada zaigraš bude ti najlepše na svetu - rekao je Eraković.

Vezista Petar Stanić oduševio je pred kraj utakmice piruetom u stilu Zidana kada je "okrenuo" dvojicu protivničkih igrača.

- Sjajan je osećaj igrati u derbiju, ali malo i čudan, jer sam na svim prethodnima bio na tribini, a sad sam se spustio na teren. Što se tog poteza tiče, to su odluke koje se donose u trenutku. Osetio sam da može da prođe i uradio. Ponosan sam i na Erakovića i Lazetića, prvi je bio nepremostiva prepreka u defanzivi, a drugi je sa klupe uneo svežinu i dodatnu napadačku opasnost - pun je utisaka Stanić.

MARFI PROTIV STANKOVIĆA

PROMAŠENI ziceri doveli su Zvezdu do ivice poraza u derbiju. Čak dva u prvih pola sata, kada su crveno-beli mnogo bolje izgledali na terenu. Kao na meču sa Bragom, Dioni nije pogodio u situaciji jedan na jedan, a posle toga Katai nije imao sreće, pošto je prečka zaustavila njegov udarac glavom.

- Zvezdin špic iz dve šanse mora da postigne dva gola, a kada nema prilike, mora da je izmisli i da se nametne - baš je pred sam derbi pričao Stanković, a onda se na utakmci, kao po Marfijevom zakonu - desilo suprotno.

Napadač Marko Lazetić može da se pohvali da je stao rame uz rame sa trenerom Dejanom Stankovićem, koji je takođe protiv Partizana zaigrao kao sedamnaestogodišnjak.

- Ceo život sanjam da igram na derbiju. Žao mi je što nismo pobedili, ali nastavljamo borbu za odbranu titule. Nadao sam se da ću dobiti priliku, ali nisam očekivao da će to biti baš na početku drugog poluvremena. Drago mi je što sam zaigrao, nedostajao je gol, ali doći će uskoro - najavljuje Lazetić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)