PARTIZAN RUTINSKI PROTIV ANORTOZISA: Golovi Meniga i Gomeša dovoljni za pobedu (VIDEO)

A. Ilić

16. 09. 2021. u 22:52 >> 21:49

PARTIZAN je prikazao dominantnu igru na gostovanju Anortozisu, a na taj način su izabranici Aleksandra Stanojevića upisali prvu pobedu za srpski klub u grupnoj fazi Lige konferencija.

ПАРТИЗАН РУТИНСКИ ПРОТИВ АНОРТОЗИСА: Голови Менига и Гомеша довољни за победу (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Rutinski je beogradski tim prošao kroz Nikoziju, te je zasluženo slavio sa 2:0 protiv Anortozisa kome ni podrška domaćih navijača nije pomogla da sačuva domaći teren. 

Uvodni minuti pripali su Kipranima, Hristodolopulos je u 11. minuta iz prekida sa preko 30 metara šutirao precizno, a Aleksandar Popović krajnjim naporima čuva svoju mrežu. 

Samo pet minuta kasnije Miljković se našao u prilici, a Đordi Lorija odlično reaguje. Veliku šansu imao je Aleksandar Šćekić u 36. minutu kada je nakon dobro izvedenog kornera Bibrasa Natha crnogorski fudbaler šutirao odlično, a Lorija je morao da "vadi" loptu sa gol linije. 

Novajlija u dresu "parnog valjka" Kvinsi Menig bio je na pravom mestu nakon udarca Lazara Markovića, lucidnom reakcijom trese mrežu do tada odličnog čuvara mreže Kiprana. 

Deletić je u 62. minutu pripretio, a na pravom mestu je bio Popović. Samo šest minuta kasnije Rikardo Gomeš 13. golom u sezoni postavlja konačnih 2:0. Odlično se reprezentativac Zelenoortskih ostrva okrenuo i plasirao loptu pod prečku. 

Zabrinjavajuća je i povreda Rikarda Gomeša koji je u 82. minutu pao na travu, a nije želeo da rizikuje Stanojević, odmah ga je zamenio. 

ANORTOZIS – PARTIZAN 0:2 (0:1)

(Menig 43', Gomeš 68') 

Stadion: GSP u Nikoziji.

Sudija: Kjersgard (Danska)

ANORTOZIS: Lorija – Korea (Kaitcas), Arajuri, Risvanis – Hušbauer (Bušuladžić od 46.), Popović, Artimatas, Anderson – Hristodulopulos, Rusijas (Deletić od 46.), Varda (Kačarava od 64').

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zđelar, Šćekić – Marković (Holender od 72'), Natho, Menig (Jović od 63') – Rikardo (Terzić od 82').

DRUGO POLUVREME 

90+2. MINUT  Terzić je pokušao da proigra Jovića koji ne uspeva neposredno kraj gola da zahvati loptu. 

90. MINUT  - Deletić je pripretio, a ponovo Popović sigurno reaguje. Četiri minuta igraće se u nadoknadi. 

82. MINUT - Rikardo Gomeš je pao na travu, domaći tim nije hteo da zaustavi igru. Gomeš je odmah zamenjen, ušao je Terzić. 

FOTO: FK Partizan

80. MINUT - Rutinski crno-beli za sada kontrolišu igru, čuvaju stanojevićevi puleni snagu za nedeljni derbi, deluje da im je 2:0 dovoljno. 

68. MINUT - GOL PARTIZAN! Rikardo Gomeš još jednom pokazuje da mu nema ravnog u Srbiji! Dobio je odličnu loptu, okrenuo se i šutirao pod prečku Lorije za novi gol srpskog tima. 

62. MINUT  - VELIKA ŠANSA ANORTOZIS - Deletić je izbacio iz igre dvojicu defanzivaca Partizana, odlično brani Aleksandar Popović. 

60. MINUT - Vukao je po desnoj strani Marković, loše je šutirao, imao je i boljih rešenja. 

55. MINUT - Period igre u kome se igra ispred gola crno-belih. Nema opasnosti po gol Popovića. 

FOTO: FK Partizan

50. MINUT - VELIKA ŠANSA PARTIZAN - Natho nakon kontre šalje loptu do Rikarda, a reprezentativcu Zelenoortskih ostrva lopta prelazi preko noge. 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme na stadionu GSP u Nikoziji. 

PRVO POLUVREME 0:1 

45. MINUT - Prvo poluvreme produženo je četiri minuta. 

43. MINUT - GOL PARTIZAN! Kvinsi Menig bio je na pravom mestu nakon udarca Markovića, te je crno-belima doneo vođstvo. 

36. MINUT  - ŠANSA ZA PARTIZAN - Odlično je Natho izveo korner, lopta nakon specijalad olazi do Šćekića koji šutira, a Lorija "vadi" loptu sa linije.  

22. MINUT - Period igre u kome Partizan kontroliše loptu, ali ne uspevaju crno-beli da u gol pretvore terensku inicijativu. 

18. MINUT - Imao je Partizan dva na dva, ali je Marković odlučio da sam završi akciju, a to mu nije pošlo za rukom. 

FOTO: FK Partizan

16. MINUT - ŠANSA PARTIZAN! Šćekić je u srcu šesnaesterca propustio loptu do Miljkovića koji je utrčavao sa desne strane, a Đordi Lorija odlično brani - korner za Partizan. 

11. MINUT - ŠANSA ANORTOZIS! Hristodolopulos je šutirao sa preko 30 metara, morao je Aleksandar Popović da se dobro pomuči. 

6. MINUT - Rikardo je ušao u šesnaesterac, zavrnuo na peterac ka Markoviću, ali je Koria bio brži i izbacio loptu u korner.

FOTO: FK Partizan

5. MINUT - Miran početak duela, igra se između dva šesnaesterca u uvodu meča. 

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu GSP u Nikoziji. 

Pratite Novosti.rs na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024