GOLGETERKA LEPOG LICA: Aleks Morgan, atraktivna fudbalerka iz SAD, bronzana iz Tokija (FOTO)

Đorđe SAMOILOVIĆ

28. 08. 2021. u 15:00

IZA lepog lica i izvajane figure, krije se instinkt ubice i predator u šesnaestercu.

ГОЛГЕТЕРКА ЛЕПОГ ЛИЦА: Алекс Морган, атрактивна фудбалерка из САД, бронзана из Токија (ФОТО)

FOTO: Instagram

Aleks Morgan, nedavno je sa američkom olimpijskom reprezentacijom u Tokiju stigla do svoje druge medalje sa najvećeg sportskog okupljanja. Za razliku od 2012, kada je okačila zlato oko vrata, ovog puta devojke iz SAD je predvodila do bronze.

Jedna od najuspešnijih fudbalerki svih vremena, napadač brojnih američkih klubova, osvajačica Svetskog prvenstva, Lige šampiona i brojnih drugih priznanja, "bubamaru" je zavolela još od malih nogu.

Nesvojstveno deci iz Kalifornije, koja se radije late surf daske ili narandžaste basketare, Aleks je pod budnim okom oca Majkla, napravila prve korake na zelenom pravougaoniku i nije ni pomišljala da se skloni sa njega.

Prošla je Morganova kroz celokupan američki školski sistem kao jedna od najtalentovanijih u svojoj generaciji, a zajedno sa Megan Rapino, bila je predvodnik tužbe protiv FS SAD u kojem su zahtevale iste plate kao kolege im iz muškog tima.

Kada se pogleda statistika, ova ubitačna golgeterka ili golgeter, u zavisnosti od semantičkih pravila novog doba, možda je zaslužila i više nego reprezentativci - 111 golova na 186 utakmica, svakako je za divljenje. Baš kao i njena lepota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!